Goletova naj bi bila ena izmed trojice ovadenih, ki jih NPU sumi milijonskega oškodovanja ACH-ja. Foto: MMC RTV SLO
Goletova naj bi bila ena izmed trojice ovadenih, ki jih NPU sumi milijonskega oškodovanja ACH-ja. Foto: MMC RTV SLO

Poleg Goletove naj bi Nacionalni preiskovalni urad (NPU) po poročanju POP TV ovadil tudi nekdanjo finančnico Vero Mihatovič ter nekdanjega direktorja Proteja Branka Šibakovskega. Ovadbe naj bi že bile na tožilstvu.

Goletova naj bi namreč pri opravljanju gospodarske dejavnosti zlorabila svoj položaj, ko je družbi Protej, v kateri je imela lastniški delež, pridobila 21 milijonov evrov nezakonite premoženjske koristi in oškodovala ACH.

Menedžerji ACH-ja, ki so zbrani v menedžerski družbi Protej, so leta 2013 prenesli Adrio Mobil z ACH-ja na Protej in se odločili za izplačilo dividend, čemur so nasprotovale banke upnice. S tem naj bi po mnenju kriminalistov oškodovali ACH in njegove upnike. Upniki ACH-ja so nato zahtevali, da se Adria Mobil vrne na ACH, kar se je pozneje tudi zgodilo.

Goletova je bila v času prenosa lastništva Adrie Mobil na Protej direktorica ACH-ja, marca pa je bila v času trajanja hišnih preiskav začasno pridržana. Ko je bila izpuščena, je izrazila prepričanje, da se bo v nadaljevanju pokazalo, da so bile vse poslovne odločitve sprejete v skladu z veljavno zakonodajo ter izključno s ciljem zagotoviti dolgoročno stabilnost poslovanja.