Ogenj se je razširil po vsem objektu in popolnoma uničil eno stanovanje. Foto: MMC RTV SLO
Ogenj se je razširil po vsem objektu in popolnoma uničil eno stanovanje. Foto: MMC RTV SLO
Zaradi požara na opazovanju trije dojenčki, 11 evakuiranih

Ob 5. uri zjutraj je na Ruški cesti v Mariboru zagorelo v drugem nadstropju večstanovanjskega objekta. Ogenj se je razširil po vsem objektu in popolnoma uničil eno stanovanje.

Zaradi gostega dima so 11 stanovalcev evakuirali iz stanovanj čez balkon, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Med evakuiranimi so bili tudi trije dojenčki, stari le 14 dni oziroma mesec dni, ki so jih v UKC-ju Maribor obdržali na opazovanju, so za MMC povedali na mariborski policiji. Enega so že odpustili v domačo oskrbo, dva pa ostajata na opazovanju.

V mariborskem UKC-ju je pomoč zaradi vdihavanja dima skupno poiskalo sedem stanovalcev, še pravijo mariborski policisti.

26-letnik zaspal s cigareto
Ob tem dodajajo, da so z ogledom kraja stanovanja, ki je popolnoma zgorelo, in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je požar povzročil 26-letni stanovalec, ki je zaspal s prižgano cigareto.

Policisti so ga po zdravniški oskrbi pridržali in ga po tem, ko so od njega pridobili izjavo, izpustili na prostost. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta. Gmotna škoda je ocenjena na okoli 30.000 evrov.

Zaradi požara na opazovanju trije dojenčki, 11 evakuiranih