Prizorišče majske nesreče na Slovenčevi ulici. Foto: MMC RTV SLO
Prizorišče majske nesreče na Slovenčevi ulici. Foto: MMC RTV SLO

Tožilci Stanku očitajo nevarno vožnjo in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči, poročata časnika Delo in Slovenske novice. Če bo sodišče Stanka spoznalo za krivega mu za nevarno vožnjo, ki se je končala s smrtjo grozi zaporna kazen od enega do dvanajst let, obenem pa tudi prepoved vožnje motornega vozila. Za kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca pa je zagrožena kazen do enega leta zapora.

Ljubljančan Dean Stanko, ki je 6. maja zvečer vozil pijan in brez vozniškega dovoljenja, je na prehodi za pešce trčil v dve 19-letni dekleti, ki sta tedaj pravilno prečkali cesto. Kljub trku je Stanko nadaljeval vožnjo in se odpeljal do Vodovodne ceste, kjer je parkiral avtomobil, sam pa se je peš napotil na kraj nesreče, kjer je skušal pobrati odpadlo registrsko tablico.

Pri tem so ga zalotili mimoidoči in ga pridržali do prihoda policistov. Obe dekleti so zaradi hudih poškodb takoj odpeljali v ljubljanski klinični center, vendar sta obe dekleti naslednji dan umrli.

Stanko je sicer star znanec policije, ki ga je že večkrat obravnavala zaradi kršitev prometnih predpisov. Policisti so mu tudi izrekli prepoved vožnje motornega vozila, česar pa Stanko ni upošteval.