Bračič je zatrdil, da o ovadbi uradno ni bil obveščen. Foto: MMC RTV SLO
Bračič je zatrdil, da o ovadbi uradno ni bil obveščen. Foto: MMC RTV SLO
Policija
Župan naj bi si nezakonito prilastil okoli 26.000 evrov. Foto: BoBo

Mariborski kriminalisti so ovadili 17 ljudi, ki naj bi si neupravičeno izplačali 266.000 evrov. Kot je pred dvema letoma razkrila TV Slovenija naj bi si župan pustil izplačati okoli 26.000 evrov, čeprav so povprečna plačila znašala okoli 2.000 evrov.

Bračič je zatrdil, da o ovadbi uradno ni bil obveščen. Ne zanika niti, da je prejel denar, a da ga je prejel v okviru vračanja vlaganj v telekomunikacijsko omrežje. Prepričan je, da je bilo vse zakonito, če pa bi se na koncu izkazalo drugače, namerava upoštevati stališče pristojnih organov. "Sam nisem imel niti vpliva na te stvari. Govorim lahko zase osebno, za druge pa ne morem govoriti," je še dodal.

Po pisanju Večera naj bi še dvakrat višjo vsoto prejela takratna direktorica občinske uprave Darinka Ratajc s svojo družino, precej višja izplačila pa naj bi si dali izplačati tudi nekateri člani občinske komisije, ustanovljene prav za vračanje omenjenega denarja.

Primer sega skoraj deset let nazaj
Mariborski kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da naj bi si osumljeni v letih 2007 in 2008 nezakonito izplačali preveč državnega denarja, ki je bil namenjen občanom, ki so v preteklosti vlagali v gradnjo telefonskega omrežja.

To so po podatkih policije počeli z navajanjem lažnih podatkov upravičencev, navajali so celo nekatere že pokojne upravičence, nato pa so si s transakcijskih računov teh ljudi s pomočjo pomočnikov, drugih sostorilcev in ponarejanja listin denar nezakonito prilastili.

O primeru je prva poročala TV Slovenija: