Janša je zapisal, da je  trn v peti tistim, ki so ukradli državo in zdaj vpijejo
Janša je zapisal, da je trn v peti tistim, ki so ukradli državo in zdaj vpijejo "Ujemite tatu". Foto: BoBo

Predsednik SDS-a, ki je trenutno v zaporu na Dobu, je v nagovoru, objavljenem na spletni strani SDS-a, zapisal, da so trenutki v zgodovini naroda, ko se moramo odzvati z vso resnostjo in odločnostjo. Po njegovih besedah je tak trenutek zdaj, saj položaj v Sloveniji ni dober.

Opozoril je tudi, da se je vedno boril za resnico in pravico. "Prav zato sem trn v peti tistim, ki so ukradli državo in zdaj vpijejo "Ujemite tatu," je opozoril. Namesto razvoja v bolj normalno in pravično družbo pa smo se po njegovem mnenju vrnili v čase, ko se poskuša za ohranitev oblasti političnega tekmeca do konca uničiti - "z lažjo, diskreditacijo in likvidacijo".

Janša sicer verjame, da bo za slovenski narod prišel čas, ko bo več ravnovesja in pravice in ko bomo kot narod dosegli odpuščanje in spravo. Ta doba je po njegovih besedah pred nami in prihaja z vedno večjimi koraki. "Enega odločilnih bomo naredili v nedeljo, 13. julija, na volitvah," je še zapisal Janša.

Več pravičnosti poslancev SDS-a
Vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko pa je napovedal, da bodo poslanci SDS-a v novem mandatu zagovarjali načelo preglednosti in pravičnosti. Opozoril je namreč, da se v predvolilni kampanji vsi sklicujejo na pravno državo, nihče pa ne omeni pravičnosti, ki je temelj pravne države.

Kot je povedal Tanko, predsednikom strank ustreza, da je predsednik SDS-a krivično obsojen, saj govorijo le o pravnomočni, ne pa o pravični obsodbi.

Vodja poslancev je komentiral tudi iztekajoči se mandat. V času Janševe vlade se je po njegovih besedah začelo resno delo za sprejemanje ukrepov, ki bi dvignili Slovenijo. Vlada Alenke Bratušek pa je "tipična marionetna vlada, ki je sledila lobijem, ki so jo nastavili", je dodal.