Foto:
Foto:
Rocco Buttiglione si je nakopal jezo poslank Evropskega parlamenta.

Prihodnji predsednik Evropske komisije mu zaupa, da bo spoštoval načela in vrednote, zapisane v Listini temeljnih pravic in ustavno pogodbo EU-ja po katerih je diskriminacija prepovedana.

Italija se je sicer ostro odzvala na odločitev odbora Evropskega parlamenta, ki je podal negativno mnenje Roccu Buttiglioneju. Italijanski premier Silvio Berlusconi je evropsko levico obtožil, da je glasovala ideološko in da želi izkoreniniti katoliško kulturo, je poročal Radio Slovenija.

Buttiglione se popravlja
Buttiglione se je na zavrnitev odbora odzval z ogorčenjem in zagotovil, da se komisarskemu stolčku ne namerava odreči. Buttiglione je ponovno skušal razložiti svoje besede pred pristojnim odborom. "Moje besede so bile namenoma razumljene napačno. Nikoli nisem trdil, da mora biti žena le doma ob svojem možu. Dejal sem le, da bi bilo bolje, če bi bili otroci vzgajani s strani očeta in matere," je dejal Buttiglione.

Žena naj bo doma ...
Kot je znano, se je kandidat za evropskega komisarja za pravosodje Buttiglione odboru Evropskega parlamenta za civilne svoboščine zameril predvsem zaradi izjav o vlogi žensk v družini in podpore uredbam, ki na delovnem mestu diskriminirajo homoseksualce. To je prva zavrnitev kandidata za komisarja pred Evropskim parlamentom.