Jandroković je prepričan, da po vstopu Hrvaške v EU ne bo nadzora nad izpolnjevanjem meril. Foto: EPA
Jandroković je prepričan, da po vstopu Hrvaške v EU ne bo nadzora nad izpolnjevanjem meril. Foto: EPA

V Bruslju poteka zasedanje zunanji ministrov članic EU-ja, ki so pred prihodom na srečanje izrazili podporo hitremu končanju pristopnih pogajanj Hrvaške, vendar nekateri ob tem izpostavljajo potrebo po učinkovitem nadzoru spoštovanja sprejetih obvez.

O Hrvaški bodo ministri razpravljali na večerji, in ker gre za neformalno razpravo, ne bo nikakršnih formalnih in končnih odločitev, so sporočili iz madžarskega predsedstva EU-ja.

Še zadnje informacije v Bruselj
Jandrokovič, ki pričakuje skorajšnjo določitev datuma vstopa, je povedal, da so danes Evropski komisiji poslali še zadnja pojasnila in informacije v zvezi s poglavjem o pravosodju.

"Pričakujem nadaljevanje razprave o Hrvaški in pozitivno poročilo Evropske komisije ter da bo to pomemben sestanek, ki bo vodil k uresničitvi cilja, ki smo si ga skupaj zastavili, to je konec pogajanj in določitev datuma za vstop Hrvaške v EU," je dejal Jandroković in dodal, da so vse bližje določitvi datuma za polnopravno članstvo.

Jandrokovič je prepričan, da mora biti Hrvaška v tej sklepni fazi potrpežljiva in brez živčnosti ter z veliko samozavesti čakati na končni rezultat.