Evropska unija

Poudarki

  • SDS: Samopredlagateljstvo pomeni prevlado osebnih interesov osebe, ki je pripeljala državo pred bankrot
Tanja Fajon, Karl Erjavec, Alenka Bratušek
Ker se v vladi niso mogli zediniti o enem kandidatu, so v Bruselj poslali tri imena. Foto: BoBo
DeSUS, Karl Erjavec, Franc Jurša
Jurša Erjavca razume, a meni, da za DeSUS njegov odhod v Bruselj ne bi bil dober. Foto: BoBo
Evropski komisar Janez Potočnik
Potočnik pravi, da je pričakoval, da bo tudi pri izbiri slovenskega kandidata oziroma kandidatke odločala vladna koalicija strank, izvoljenih na nedavnih volitvah. Foto: EPA
       Samopredlagateljstvo osebe za evropsko komisarko, ki je državo pripeljala na rob bankrota, je dokaz prevlade osebnih interesov.       
 Zvonko Černač, podpredsednik SDS-a
VIDEO
Koga izmed trojice bo izb...
VIDEO
Trojica se poteguje za ko...
VIDEO
Zapleti glede komisarskih...

Dodaj v

Kandidati za komisarja: Bratuškova, Erjavec in Fajonova. Virant odšel s seje.

Virant: Vse skupaj meji na zlorabo oblasti
31. julij 2014 ob 11:24,
zadnji poseg: 31. julij 2014 ob 19:33
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Vlada je brez glasu proti v Bruselj poslala seznam kandidatov za evropskega komisarja. Na njem so Alenka Bratušek, evroposlanka Tanja Fajon in Karl Erjavec.

Kmetijski minister Dejan Židan (SD) je po koncu seje vlade pojasnil, da je bilo navzočih osem ministrov, ki so predlog kandidatne liste potrdili brez glasu proti. Dodal je, da so tudi vsi trije kandidati dali soglasje. Ocenil je, da je bilo na razpolago nekaj slabih možnosti, med njimi pa je bila to manj slaba. Na vprašanje, ali je Bratuškova z listo kandidatov, na katero je predlagala kar samo sebe in Erjavca, dosegla svoj namen, pa je Židan odgovoril, da je to verjetno bil njen cilj.

Notranji minister Gregor Virant (DL) pa se s seznamom ni strinjal in je sejo zapustil. Ob odhodu je pojasnil, da želi svojo politično pot končati častno in "pri tej kadrovski kuhinji in tej farsi ne bo sodeloval". Pojasnil je še, da je predlagani paket treh kandidatov očitno neki dogovor med ZaAB-om in SD-jem. To pa očitno ni preveč motilo prometnega ministra iz kvote DL-ja Sama Omerzela, ki je predlog po Židanovih besedah podprl.

Ministrov stranke DeSUS, tudi Erjavca, na seji ni bilo. "Ker je bilo v ponedeljek sporočeno, da bo prva redna seja po dopustu 21. avgusta. Z Žmavcem sva ob 13. uri izvedela, da je seja vlade danes ob 14. uri. Alenko sem prosil, naj jo preloži na 16. uro ali kasneje, pa tega ni želela. Očitno ni želela, da bi bil na tej seji vlade," je povedal za finance.si

Za Viranta na meji zlorabe oblasti
Virant pa je že ob prihodu na sejo vlade dejal, da bi bila sramota za vlado in državo, če bi odhajajoča premierka Bratuškova samo sebe predlagala za komisarko in bi bila tudi izbrana.

Sramota je po njegovem mnenju tudi to, da se nismo sposobni dogovoriti za enega kandidata ali kandidatko in da se ignorira volja SMC-ja, ki je zmagal na volitvah. Virant je tako napovedal, da ne bo podprl liste kandidatov za komisarja. Po njegovem mnenju je celotna zgodba zelo neprijetna, neokusna in gre za konflikt interesov, "sosledje ravnanj, ki že meji na zlorabo oblasti".

SMC izrazil obžalovanje
SMC je zapisal, da "obžaluje, da vlada ni sledila našemu predlogu glede oblikovanja predloga kandidature za evropskega komisarja." Ob tem z zaskrbljenostjo spremljajo poročanje medijev o tem, da naj bi predsednik Evropske komisije vnaprej izražal naklonjenost izbiri kandidatkam oziroma kandidatom, saj odločanje o predlogih za kandidature sodi v domeno države Slovenije.

Fajonova upa, da bodo za Junckerja pomembne tudi izkušnje
"Institucije mi niso nove, prav tako ne delo v Bruslju, in če se bo nova Evropska komisija tako odločila, bom to skušala prevzeti z vso odgovornostjo,"
je dejala Fajonova v svojem odzivu. Dejala je, da današnja odločitev vlade ni optimalna.

Dodala je, da jo veseli, da smo ujeli vsaj rok za oddajo imen kandidatov, s čimer bomo po njenih besedah lovili "tisti vlak, da bomo morda še lahko imeli besedo tudi pri porazdelitvi resorjev, da resnično ne bomo prisiljeni, da v zadnji minuti vzamemo tisto, kar je ostalo na mizi".

Najbolj bi ji ustrezala področja človekovih pravic, boja proti korupciji in pranja denarja, pa tudi področje notranjih zadev in pravosodja, bi pa se po njenih besedah znašla tudi na kakšnem drugem področju. Pričakuje pa, da bo Juncker pri izbiri razsojal tudi na podlagi izkušenj iz evropske politike.

Jurša bi Erjavca raje videl v Sloveniji
Po mnenju poslanca DeSUS-a Franca Jurše je vladna odločitev pričakovana, ni pa dobra. Vsekakor bi bilo najboljše, da bi se o kandidatu uskladili, je poudaril. Osebno sicer razume predsednika Erjavca, da po desetih letih dela v stranki v komisarski funkciji vidi priložnost, a meni, da to za DeSUS ni najboljše.

O tem, koliko možnosti Erjavec ima, da postane komisar, Jurša ni želel presojati. Znova je poudaril, da se je Erjavec odpovedal kandidaturi za predsednika DZ-ja predvsem zato, ker se ne ve, kdo bo v koaliciji in ali bo SMC spoštoval to, kar je bilo rečeno, ni pa bilo napisano.

Prav tako so po njegovih besedah razlog za Erjavčevo odpoved kandidaturi "začetne težave, ki se bodo gotovo pojavile v povezavi z vprašanjem Janeza Janše". Po njegovih besedah se koalicijski pogovori med strankama DeSUS in SMC ne zapletajo. Zdi pa se, da se zapletajo z drugimi strankami, "ker nobena od strank ni rekla, da bo šla v koalicijo". "To pa nas na neki način moti," je pojasnil poslanec.

Po Jurševih besedah tudi ni res, da vstop v koalicijo pogojujejo s tem, da je v njej SD in da ni NSi-ja. "To je preprosta izmišljotina. Predsednik stranke kakor tudi sam osebno sva na teh pogajanjih rekla, da si želimo širšo koalicijo, da bi bila v njej tudi Nova Slovenija. Želimo pa si seveda Socialne demokrate, ker so socialna stranka in bi tako lažje izpeljali programe, ki so sorodni našim," je še dejal Jurša.

Samopredlagateljstvo Alenke Bratušek
Podpredsednik SDS-a Zvone Černač je v odzivu na objavljeni seznam povedal, da so v SDS-u izjemno zaskrbljeni zaradi načina izbire komisarja. "V ospredju vladajočih so osebni interesi, ne pa interesi in ugled države," je dejal Černač. SDS ob tem še posebej skrbi samopredlagateljstvo Alenke Bratušek za evropsko komisarko, saj je izgubila tako evropske kot državnozborske volitve. "Samopredlagateljstvo osebe za evropsko komisarko, ki je državo pripeljala na rob bankrota, je dokaz prevlade osebnih interesov," je dodal.

SDS za komisarja ponovno predlaga Zvera
To, da je SMC za komisarja predlagal Janeza Potočnika, naj bi kazalo na kadrovsko šibkost največje parlamentarne stranke. "Kako bo šele z ministri?" se je spraševal Černač in potarnal, da je bil povsem prezrt njihov predlog oziroma evropski poslanec Milan Zver, ki ima ustrezne strokovne in politične reference. Poleg tega bi bil zagotovo deležen podpore novega predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, saj "prihaja iz skupne evropske politične družine". Po mnenju SDS-a je najslabši scenarij ta, da je v Bruselj poslanih več kandidatov za evropskega komisarja oziroma da bo poslan slab predlog.

Potočnik želi biti edini na seznamu
Evropski komisar Janez Potočnik, za komisarja ga želi videti SMC, pa je sporočil, da ne želi biti na seznamu z več kandidati za novega evropskega komisarja, če se bo slovenska vlada morda odločila za tak korak.

V sporočilu za javnost, ki so ga poslali iz njegove tiskovne službe, je Potočnik podprl prizadevanja prihodnjega predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja za "čim večje število usposobljenih kandidatk" iz držav članic.

"Presenečajo pa me nekatere navedbe, ki so se v zadnjih dneh pojavile v slovenskih medijih. Pri imenovanju predsednika Evropske komisije je bil pomemben dejavnik odločitve izid evropskih parlamentarnih volitev in pričakoval bi, da bo tudi pri izbiri slovenskega kandidata oziroma kandidatke odločala vladna koalicija strank, izvoljenih na nedavnih volitvah," je opozoril Potočnik.

G. C., A. Č., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Lovec
# 31.07.2014 ob 11:35
Nesposobnost. Neodločnost. Osebni ego interesi.

In mi to volimo.

Kako dolg nos ima lahko Slovenec ali drugače, koliko parov Oslovskih ušest mu lahko zraste.
buzzerbeater
# 31.07.2014 ob 11:49
"Novemu predsedniku evropske komisije je evropski parlament zagrozil, da ne bo potrdil nove sestave evropske komisije, če na seznamu ne bo dovolj kandidatk za komisarke."

Se pravi, ni važno, koliko znaš, kakšne izkušnje in reference imaš.... važno je, da si ženska?

Enaka bedarija kot tista včasih, ko je bilo pomembno, samo da si moški... Ni čudno, da je evropa v kur**....
Alatus
# 31.07.2014 ob 11:48
A nebi morale bit v prvi vrsti kompetence, znanje in razgledanost? Vse ostale stvari kot so spol, barva kože, verska pripadnost bi morale bit popolnoma irelevantne.
Mohor
# 31.07.2014 ob 12:30
buzzerbeater
# 31.07.2014 ob 11:59
zakaj bi morali poslati žensko kandidatko? in zakaj ravno mi? naj se s temi težavami ukvarja juncker...saj je on odgovoren in vodja... mi po naj pošljemo človeka, ki ima najboljše reference in največ znanja... če je pa to ženska ali moški pa ni pomembno...

tako bi naj bilo v teoriji... poslali pa bomo enega izmed starih političnih obrazov...tako kot vedno.
toni66
# 31.07.2014 ob 12:15
Na koncu bo izpadlo, da se bo ena in edina inžinirka tekstilij žrtvovala za Slovenijo. Katastrofa.
dego47
# 31.07.2014 ob 12:15
Če mora biti ženska,ki nekaj zna to sigurno ni Lenčka.Fajonova je že tam ima izobrazbo govori jezike,kaj je narobe z njo.Če je samo to ,da je levičarka potem ni narobe nič.Glejmo že enkrat izobrazbo ne pedigre.
nearistheend
# 31.07.2014 ob 12:21
fina je plača v bruslju, ni kaj...
Dragoon
# 31.07.2014 ob 12:28
A zdaj bomo poslali cel seznam, da bo Juncker lahko "izbral" Bratuškovo, ki je podprla njega za predsednika komisije in odmrznila privatizacijo, vlada bo pa lahko rekla, da predsednica vlade ni imenovala same sebe?

Logično, da Potočnik noče biti zgolj navidezni kandidat.

Jaz sem za Fajonovo ali Jordanovo, ne pa za bivšo predsednico vlade, ki ima v javnosti tako hudo podporo, da ji je na volitvah celouspelo priti v parlament.
kanader
# 31.07.2014 ob 11:57
Se pravi, ni važno, koliko znaš, kakšne izkušnje in reference imaš.... važno je, da si ženska?
Ne, važno je, da pošlješ žensko z znanjem, izkušnjami in referencami. Pa ne mi rečt, da Slovenija ne premere ustrezne ženske kandidatke?!

O referencah Bratuškove in Fejonove se pa vzdržim komentarja:)
MIRNČAN
# 31.07.2014 ob 12:24
Dokaz več, da ne potrebujemo EU, ki je vir vse krize in zdrah!

haha sedaj je Evropa kriva da smo nesposobni dogovora.
gushtr
# 31.07.2014 ob 12:38
Glede na to, kakšen multitalent je Kahl, bi se znal po potrebi preleviti tudi v žensko...
daresi
# 31.07.2014 ob 12:23
Iz tega sledi, da je na komisarskem mestu bolj zaželena nesposobna ženska kot nesposoben moški :)
Vsake toliko časa pa se le pokaže, da so kvote neumnost.
oziris.va
# 31.07.2014 ob 12:51
Če že hočejo žensko, naj bo Tanja Fajon.

Odločni NE Bratuškovi.
binbon
# 31.07.2014 ob 15:58
volivci ZaAB so zame najbolj tupi od vseh.... imam širino in moji možgani lahko dojemajo erjavčeve prastrašene penzionerje, lahko dojemajo židanove (po inerciji) partizane, teh volivcev bratušek cash lovače v mini krilu in petkah pa ne morem dojet..... ne zmorem... ne gre
Niko_K_
# 31.07.2014 ob 14:40
Kaj pa je Potočnik naredil za Slovenijo? Še , ko je bila štala okoli italijanskih plinskih terminalov, je bil lepo tiho.
xbaruch
# 31.07.2014 ob 12:18
Komisarjev je 28. Osemindvajset. Od tega so predlagane 3 ženske. Tri. Seveda se vsi strinjamo, da imajo prednost kompetence pred spolom, ampak RAVNO ZATO je bizarno, da se je na seznamu znašlo tako malo žensk. Absolutno podpiram parlament pri odločitvi, da dajo prednost kompetencam pred spolom.
Insider No. 1
# 31.07.2014 ob 19:24
Moreš si misliti. Dva strankarska predsednika se zgolj dva tedna po volitvah že aktivno in brez sramu umikata s Slovenije v EU. Tisti, ki ste dali glas takima dvema(ne, nisem volil za SDS) prevarantoma oz. njenim strankam se vprašajte malo o svojih načelih. Mandat nove vlade se še niti ni začel, nekateri "kapetani" pa že zapuščajo ladjo? Dejstvo je, da so pred nami zelo težka 4 leta, če se želimo izvleči iz vse te nesnage, nekateri so pa po pravkar dodeljenem mandatu s strani volivcev kapitulirali brez tega, da bi se sploh soočili s težavami?

Sramota. Sramota nista samo Erjavec in Bratuškova, sramota ste tudi taki, ki ste volili za take "pohlepneže brez hrbtenice". Vi ste tisti, ki omogačate, da taki "karieristi" prosperirajo.

Nič ni čudnega, da so v A-O bili uradniki nastavljeni s strani Dunajskega dvora v Slovenske pokrajine. Le, zakaj? Pri nas prosperirajo povprečneži, ljudje, ki bi, seveda če bi deloval sistem, kvečjemu bili zadolženi za delo za neki šalterjem na upravni enoti. To je mentalni domet večine slovenskih politikov.

Erjavec, oseba, ki je bila že skorajda praktično vse. Samo še Naso ni vodil. Si morate zamisliti, da se danes lahko preživljaš od zemlje moraš imeti status kmeta, če želiš biti kirurg moraš imeti spec. iz kirurgije. En Erjavec se pa spozna na vse, okolje. mednarodne odnose, zdravstvo, obrambo.

Bratuškova, ženska, ki je delala kot nek vrhunski znalac na oddelku za proračun, končala je pa naravoslovnotehniški fax + magisteris FDV. Da bi vsaj imela EF končan v LJ ali MB. Pa to je samo v tej sramoti od države možno.
otto bizantiski
# 31.07.2014 ob 16:10
Hehe, čisti babnstan in te primerki imajo polno povedati o morali. Si zamislite, če bi se to zgodilo v času Janševe vlade in bi se Janša sam sebe predlagal za kadidata v EU komisarja. Kakšno vpitje bi bilo po forumih, kvazi neodvisnih medijih in vsa kvazi neodvisna javnost. Seveda, če si prave barve si lahko privoščiš vse. Afera o bosanski nafti je povsem zamrla čeprav so bili znani kraji, vse vpletene osebe, način komunikacije.............
JohnMichxx
# 31.07.2014 ob 14:21
Če je Bratuškova cvet slovenske ženske inteligence, potem bo najbolje, da nobena ženska ne kandidira več v Sloveniji.
krosnjar
# 31.07.2014 ob 12:52
Predlagam Elko Strojan. Trenutno bi nas najbolje poosebljala.
MIRNČAN
# 31.07.2014 ob 12:43
Bi bil tudi že čas da naši mediji izpostavijo dosežke Potočnika na komisarskem mestu.
MIRNČAN
# 31.07.2014 ob 12:17
haha kakšni egoti. Sploh pa ob taki plači ima dovolj do konca življenja da živi na ogromni nogi.
johnb
# 31.07.2014 ob 16:40
Od Cerarja pričakujem da bo Bratuškovo odpoklical.
Mr.Somebody
# 31.07.2014 ob 15:58
daresi
# 31.07.2014 ob 15:06
Virant v eni farsi končno ne bo sodeloval :)
Leni
# 31.07.2014 ob 14:20
Zakaj pa ne damo ven razpisa za delovno mesto "Evropski komisar M/Ž" - za (ne)določen delovni čas. Pogoji so, med drugim:
- znanje slovenščine, hrvaščine, srbščine - ostalo, toliko bolje
- IV. stopnja izobrazbe
- natakar
- imetnik ustrezne licence, primerljive FIFA, UEFA

Pa ni vrag, da se ne bo kdo javil... :)
neuromouse
# 31.07.2014 ob 13:49
Fajonova, ja ... Kakšno naključje, da potem Lukšič pride v EU parlament. Kakšno neverjetno naključje.
salomon11
# 31.07.2014 ob 13:38
Najboljš ,da Salome pošljejo , pa bo volk sit in koza cela , ne gre bolj enakopravno kot to . Sposobnosti so pa tudi primernega ranga :)
binbon
# 31.07.2014 ob 18:05
Virant je izjavil, da bi svojo politično kariero rad zaključil častno in ne misli sodelovat v tej farsi!

VSAKA ČAST!!!!
dvor
# 31.07.2014 ob 17:35
Ti trije so sramota za Slovenijo!
heavyd
# 31.07.2014 ob 16:00
Virant je bil cel čas edini normalni, pa so ga zaradi tega vsi miniral. To je jasno.
Peroz
# 31.07.2014 ob 12:28
Dobro, da ni še kakšnih zahtev, npr. barva las, številka čevljev. Kaj če bi ravnali enkrat za spremembo pokončno in predlagali nekoga, ki zna. Konec koncev so to storile tudi države, ki so svoje kandidate že predlagale. Seveda, v prelepi Sloveniji to ne gre tako in bohnedaj kaj narediti pred skrajnim rokom. Pa ne mi z Alenko. To je naravnost perverzno. Kaj konkretno naj bi ta ženska imela, kar se rabi v EU? Razen seveda manjka med nogami. (in med ušesi, če smo ravno pri tem)
binbon
# 31.07.2014 ob 12:18
židan oportunist, preračunljivec in nenačelnež...... upam da te po naslednjih volitvah več ne gledam!

marš
alcatraz
# 31.07.2014 ob 21:11
Virant dons vsa čast.
GD
# 31.07.2014 ob 18:18
Gospod Miro Cerar, ne bratuškove ne erjavca ne sprejmite v vlado. To bi bila sramota tudi za vas.
Crveni
# 31.07.2014 ob 14:37
Potočnik si ne upa v tekmo s tretjerazrednimi politikanti. Reva
rdečinavijač
# 31.07.2014 ob 14:31
Potočnik pravi, da je pričakoval, da bo tudi pri izbiri slovenskega kandidata oziroma kandidatke odločala vladna koalicija strank, izvoljenih na nedavnih volitvah.

Sej koalicije še ni, kaj bluzi...
ctrl+alt
# 31.07.2014 ob 13:49
Baje se bo dal erjavec operirati, samo da bo komisarka iz ženske kvote
balistik1
# 31.07.2014 ob 12:32
Evropski komisar Janez Potočnik je sporočil, da ne želi biti na seznamu z več kandidati za novega evropskega komisarja, če se bo slovenska vlada morda odločila za tak korak.
Čestitke g. Potočnik za pokončno držo ! Vsi ostali so politični lignji !
Sekic
# 31.07.2014 ob 18:13
znanje angleškega jezika najbrž ni pogoj za komisarja?!
grom-instrela
# 31.07.2014 ob 16:18
Sramotno, ponižujoče, nesramno in pobalinsko.
kaos
# 31.07.2014 ob 12:41
Človek je po desetih letih udobja in bogate plače dobil varljiv občutek, da mu komisarski stolček pripada oziroma mu je prirasel na rit in na denarnico.
Binder Dandet
# 31.07.2014 ob 12:32
Te ženske kvote so čist sfaljene. Menda želimo najsposobnejše, ne pa po spolih uravnotežene kandidate. Če zarad tega izberejo AB, boto samo potrditev zgrešenosti kvot.

Ne razumem najbolje, zakaj Potočnik skuša izsiljevat. Česa ga je strah?
Mr.Somebody
# 31.07.2014 ob 12:19
Evropa bi morala poslušati Camerona, ki je nasprotoval Junkerju. Zdej mamo pa kronika za kandidata za predsednika komisije, ki kar diktira naokoli državam, da naj predlagajo žensko kandidatko.
McClain
# 31.07.2014 ob 21:41
in ta Alenka Bratusek se je zgrazala nad nekim kadrovanjem prejsnje vlade? TA Alenka Bratusek, je zdaj uprizorila kar v Sloveniji ni se nihce in kar definitivno nosi v sebi brezdvomne elemente korupcije. Predlagala je sama sebe. Nezaslisano. Nesramno in v posmeh volilnemu rezultatu, ki ji daje samo se 4% legitimnosti. Kam je padla od najbolj priljubljene politicarke pred meseci. A zdaj vidite folk, da niste cist gladki. Nasankala vas je kot ste dolgi in siroki. Lubej! Kje si Lubej? Ti lazni pravicnez? Ce bi tole uprizoril JJ bi ti verjetno organiziral tretjo svetovno voljno, kajne? Tako pa vse mirno je bilo. Zdaj si pa ljudje koncno izdelajte sliko tudi o lanskoletnih demonstracijah, cetudi si je tezko priznat, da si nategnjen ko elastika. Vedno kadar boste volili, vsaj dokler je se kot je, tisto kar na pladenj mecejo mainstreem mediji, boste volili slabo. Trikrat bi se vsaj, VSAJ ze lahko to naucili, pa nic...
binbon
# 31.07.2014 ob 18:06
Zdaj se pa še fajonova v izjavah na veliko kompromitira...... joj, kakšen kvazi levičarski smrad v SD!!
krosnjar
# 31.07.2014 ob 15:17
Si predstavljam, da bi JJ predlagal sam sebe pred leti.... Bi se streljali po ulicah? :)
slovencsm
# 31.07.2014 ob 13:33
A vi resno, da je včerajšnji spin resnično preverjen, da je g. Jucker za Bratuškovo? A mi lahko nekdo pove, kdo je ta neimenovani vir? Ali je to on mogoče potrdil? Ali bi kdo od novinarjev mogoče kaj vprašal ali bi samo verjeli informaciji, ki je izgledala nekako takole: po nekaterih informacijah iz Bruslja na osnovi neimenovanega vira si g. Juncker želi iz Slovenije kandidatko ga. Bratušek. Če bi bil jaz novinar, bi šel najprej takoj preverit, kaj je res. No, ampak pri nas je takšna navedba dovolj, da potem vsi glodajo kost, kot da je resnična. In čeprav nisem levičar, bi iz tega seznama podprl ga. Fajonovo, pogrešam pa še kakšnega kandidata iz druge politične opcije, ker bi tako res pokazali, da ni pomembna samo politična pripadnost temveč tudi druge reference. No, najbolj brez veze pa je, da se za končnega kandidata na koncu še dogovorit ne znamo. In to ljudje, ki skušajo zdaj sestaviti vlado, da ne bo pomote.
Zgodovinar_666
# 31.07.2014 ob 12:53
Potočnik je v 10 letih postal evrski milijonar. In to iz našega, davkoplačevalskega denarja. Najbolj hecno pa je, da nihče ne ve kaj dela. Nihče ne ve, da bi kaj konkretnega naredil za EU in Slovenijo.

Naj še kdo drug postane evrski milijonar.
Kazalo