Foto:
Foto:

Mnogi časniki dvomijo v interes evropskih državljanov za njihove institucije in ugotavljajo, da stare, še bolj pa nove Evropejce, Evropa pušča hladne.

Nemški Frankfurter ugotavlja, da za porazom vladajočega SPD-ja ne stoji reforma, ki jo pelje kancler Gerhard Schröder, saj bi sicer slabo šlo tudi opoziciji.

Avstrijski Die Presse je zapisal, da otopel protest odmeva prek Evrope. Vsi protesti pa naj bi imeli skupni imenovalec: dol z lastno vlado, naj bo leva ali desna.

Il Picolo: Triumf slovenske desnice
Italijanski časnik Il Picolo je pisal o evropskem preobratu v Sloveniji, saj naj bi opozicijska desna sredina triumfirala in postavila na laž vse raziskave javnega mnenja. Italijanska La Repubblica piše, da je treba ob politični združitvi Evrope še veliko postoriti tudi v glavah evropskih državljanov.

Bodo Blairu skovali zaroto?
Britanski The Daily Telegraph je prepričan, da se premier Tony Blair nahaja pred najbolj nevarno fazo svojega mandata, saj se lahko zgodi, da mu bodo med njegovo odsotnostjo, ko bo na vrhunskem zasedanju EU-ja, sovražniki v lastni stranki skovali zaroto.