Evrovolitve 2004
slice
URADNI IZIDI ZA VOLITVE V EVROPSKI PARLAMENT
Volilna udeležba na evropskih volitvah 28,35-odstotna, 23. junij 2004 ob 14:18 Republiška volilna komisija je predstavila uradne izide volitev v Evropski parlament, ki so potekale 13. junija.
NSi: ZGODIL SE JE PREOBRAT
15. junij 2004 ob 16:14 V stranki Nova Slovenija so prepričani, da so izidi volitev v Evropski parlament začetek globokih političnih sprememb v Sloveniji.
SLOVENSKI EVROPOSLANCI
15. junij 2004 ob 12:52 Po začasnih delnih izidih glasovanja za volitve poslancev iz Slovenije v Evropski parlament so bili izvoljeni naslednji kandidati: Alojz Peterle in Ljudmila Novak (oba NSi), Jelko Kacin in Mojca ...
NSi VELIKI ZMAGOVALEC
14. junij 2004 ob 20:03 Po delnih neuradnih izidih Republiške volilne komisije je zmagovalka volitev v Evropski parlament lista NSi, ki je zbrala 23,48 odstotka glasov.
EPP SPET NAJMOČNEJŠI
14. junij 2004 ob 18:51 Skupina Evropske ljudske stranke in Evropskih demokratov (EPP-ED) ima v Evropskem parlamentu po zadnjih podatkih 276 poslancev.
NIZKA UDELEŽBA SKRBI KOMISIJO Evropska komisija je izrazila zaskrbljenost nad nizko volilno udeležbo na evropskih volitvah v novih članicah Evropske unije.
TISK O UDELEŽBI IN PORAZU ELIT Evropski tisk v ponedeljkovih izdajah izpostavlja nizko udeležbo na evrovolitvah in neuspeh vladajočih elit v posameznih državah.
3
PRVI STOLČEK ZA SINN FEIN Stranka Sinn Fein, politično krilo Irske republikanske armade, je dobila svoj prvi stolček v Evropskem parlamentu.
1
ODZIVI STRANK PO VOLITVAH Predstavniki strank so v prvih odzivih po objavi izidov vzporednih volitvev izrazili začudenje nad izredno nizko volilno udeležbo.
NIZKA VOLILNA UDELEŽBA Po delnih in začasnih podatkih Republiške volilne komisije se je volitev udeležilo 459.253 volilnih upravičencev oz. 28,34 odstotka.
CHIRACOVA STRANKA PORAŽENA Francoski socialisti so na volitvah v Evropski parlament premagali vladajočo stranko predsednika države Jacquesa Chiraca.
BERLUSCONIJEVA STRANKA PADLA Stranka italijanskega premierja Silvia Berlusconija Naprej, Italija! je doživela hud poraz proti več manjšim levičarskim skupinam.
SCHRÖDERJEV ZGODOVINSKI PORAZ Stranka nemškega kanclerja Gerharda Schröderja je doživela najhujši poraz v 25 letih, odkar se v Evropski parlament poslance voli neposredno.
20 PRIJAV KRŠITEV VOLILNEGA MOLKA Na ministrstvu za notranje zadeve so prejeli 20 prijav domnevnih kršitev volilnega molka.
V AVSTRIJI PORAZ SVOBODNJAKOV Svobodnjaška stranka Jörga Haiderja je na volitvah za poslance v Evropski parlament doživela hud poraz.

Anketa: 8. junij 2009 ob 13:34

Ali ste zadovoljni z rezultatom evropskih volitev?

Da.
Ne.
Ne vem.
Ne spremljam.
Arhiv
Kazalo