Študenti si lahko ceneje med drugim sposojajo tudi knjige. Foto: EPA
Študenti si lahko ceneje med drugim sposojajo tudi knjige. Foto: EPA
ŠOU Šport ponuja način, da lahko študentje ceneje pridejo do zdrave rekreacije. Foto: RTV SLO

Začnimo pri študentskih bonih. Čeprav so zadnje čase vse dražji in zanje študenti dobivajo vse manj kvalitetne obroke, iznajdljivim ponujajo dobro kosilo in znaten prihranek mesečnega priliva.

Po prehrani so tu športne dejavnosti. Študentska organizacija vsako zimo študentom prodaja smučarske vozovnice, ki so precej cenejše od tistih, ki bi jih posamezniki kupili na blagajni ob smučišču. Vse, kar mora študent narediti je, da pred smučanjem »skoči« do poslovalnice ŠOU Šport in si priskrbi ugodno vozovnico.

Poleg tega ŠOU Šport ponuja tudi cenejše programe različnih vrst aerobike, boksa, plavanja, hip hopa, jazz baleta, pilatesa, mesečne karte za fitnes, pozimi pa tudi za drsanje. Študentska organizacija poleg tega ponuja tudi tečaje različnih veščin, od deskanja na snegu, golfa, jadranja, do smučanja, različnih plesov in masaže. Če si študenti zaželijo kopanja v katerem od termalnih središč, imajo tudi ti ponavadi posebne, nekoliko nižje cene za študente.

Čeprav je med delavniki kinovstopnica za študente nekoliko cenejša, različni študentski servisi svojim članom prodajajo cenejše kupone, ki jih pozneje zamenjajo za kino vstopnice. Tudi ponudniki internetnih storitev za študente ponujajo posebne, ugodnejše pakete.

S študentsko izkaznico lahko študenti uveljavljajo popuste tudi v različnih trgovinah, frizerskih salonih, jezikovnih in drugih tečajih, knjigarnah, pa seveda v knjižnicah, ki niso članice katere od univerz. Ob tem ne smemo pozabiti niti kulturnih prireditev, saj za nakup večine vstopnic študenti lahko uveljavijo določen popust, ponavadi se giblje okoli 10 odstotkov.

A. M.