Letališče zelo uspešno veča število potnikov, ki gredo čezenj. Foto: BoBo
Letališče zelo uspešno veča število potnikov, ki gredo čezenj. Foto: BoBo

Objava majskih rezultatov tako kaže, da je maja čez osrednje slovensko letališče šlo 128.411 potnikov, oz. 19,6 odstotka več kot v lanskem maju. V prvih petih mesecih pa so na letališču skupaj našteli 476.984 potnikov, kar je 7,6 odstotka več kot v istem obdobju lani. Pri tem optimistično zrejo naprej, saj si nadaljevanje rasti prometa obetajo tudi v poletnih mesecih.

V prvih petih mesecih je bilo sicer manj premikov letal, 8.685, kar pomeni 1,5-odstotni medletni upad, a so bila letala večja in težja, izboljšuje se tudi njihova zasedenost.

Z Brnika pa ob tem prihaja še ena dobra novica - poljski letalski prevoznik LOT je za leto 2016 napovedal vzpostavitev redne povezave med Ljubljano in Varšavo. Sicer pa je ljubljansko letališče v okviru poletnega voznega reda, ki velja do 24. oktobra, povezano z več destinacijami kot lani.
Swiss International Airlines od marca zagotavlja dnevne polete v Zürich, domači prevoznik Adria Airways je aprila uvedel novi povezavi v Berlin in Stockholm, Turkish Airlines pa je na liniji Ljubljana-Istanbul sedmim tedenskim poletom dodal še tri. S štirimi tedenskimi poleti v Helsinke se je vrnil tudi Finnair, prevoznik Montenegro Airlines pa je petim tedenskim poletom dodal še šestega - v Podgorico.