Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Hrvaška izdala mednarodno tiralico za Ivico Todorićem Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je razpisalo tiralico za dolgoletnim vodjem koncerna Agrokor Ivico Todorićem, potem ko je županijsko sodišče v sredo zanj odredilo pripor.
Ljubljanski študenti s Pipistrelom razvili prvo polnilnico za električna letala Študenti Univerze v Ljubljani so s podjetjem Pipistrel razvili prvo polnilnico za električna letala na svetu, ki predstavlja pomemben mejnik na področju ekologije letalskih prevozov.
#MMCdebata: "A vam je res tako težko brez trgovin v nedeljo?" "Ni panike. Bom kupoval čez mejo," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na pobudo, da bi ob nedeljah zaprli trgovine.
Prednostne naloge proračuna za 2019 so infrastruktura, znanost, zaposlovanje in zdravstvo Parlamentarni odbor za finance in monetarno politiko se je seznanil s predlogom državnega proračuna za leto 2019.
Stroligo o sumu pranja denarja v NLB-ju: Del palice ni bil uporabljen, pa bi moral biti Komisija DZ za preiskovanje sumov pranja denarja v NLB-ja je nadaljevala ekspertna zaslišanja.
Fiskalni svet: Proračuni le delno skladni s fiskalnimi pravili Fiskalni svet po pregledu makroekonomskih napovedi in napovedi javnofinančnih gibanj ocenjuje, da so proračunski dokumenti za letos in prihodnji dve leti le deloma skladni s fiskalnimi pravili.
Statistični urad: Javnofinančni primanjkljaj znaša 754 milijonov evrov ali 1,9 odstotka BDP-ja Lanski javnofinančni primanjkljaj je po drugi reviziji statističnega urada ostal na enaki ravni kot ob prvi septembrski napovedi.
Vlada bi spet odložila prodajo Nove Ljubljanske banke Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman se bo čez teden dni v Bruslju pogajala o alternativah za uresničitev zavez glede NLB-ja po neuspešnem prodajnem postopku.
Po stavki voznikov avtobusov: Stimulacije za nestavkajoče in akcija "pripelji prijatelja" Po stavki voznikov avtobusov v skupini Arriva Slovenija se nadaljujejo vprašljivi odnosi med sindikati znotraj skupine.
Ko o bitcoinu govorijo frizerke in peki, je čas za umik Japonska po več kot izgubljenem desetletju spet dosega spodbudne gospodarske dosežke, kar se zrcali tudi na tokijskem delniškem trgu, ki je dosegel najvišjo raven po letu 1996.
Banka Slovenije kaznovala Savo zaradi zamude pri prodaji Gorenjske banke Banka Slovenije je po naših informacijah sprejela izjemen ukrep in Savi naložila pol milijona evrov kazni, ker ni v roku prodala svojega deleža v Gorenjski banki.
Predstavniki vlade in Magne Steyr v Hočah položili temeljni kamen za lakirnico Predstavniki ministrstva za gospodarstvo, vlade in krajevnih skupnosti so slovesno podpisali pogodbo z Magno Steyr.
September prinesel proračunski presežek in zmanjšanje primanjkljaja V državnem proračunu je bilo septembra za 44,7 milijona evrov presežka.
Direktor Val marketinga: vse svoje premoženje bom dal za poravnavo dolgov Na začetku oktobra je več sto kupcev, ki so pri podjetju Val marketing med marcem in oktobrom letos naročili ter plačali del kupnine ali celotno kupnino za protivlomna vrata, prejelo obvestilo ...
Med sedmimi ponudbami za Alitalio tudi ponudbi Easyjeta in Lufthanse Alitalia je do izteka roka prejela sedem zavezujočih ponudb, med njimi sta tudi ponudbi britanskega nizkocenovnega prevoznika Easyjet in nemškega letalskega velikana Lufthansa.
BS: Pomanjkanje delavcev bo izziv za ohranjanje gospodarske rasti Gospodarska rast je z drugim četrtletjem prešla iz faze okrevanja v fazo ekspanzije.
Idealen posel za Oprah: močno shujšala in še zaslužila Avstrija, kjer potekajo parlamentarne volitve, se letos ponaša z lepo rastjo delniškega trga - indeks dunajske borze ATX se je zvišal za 27 odstotkov.
Lufthansa prevzema 3.000 zaposlenih in 81 letal Air Berlina Drugo največjo nemško letalsko družbo Air Berlin, ki je sredi avgusta razglasila insolventnost, bo za 210 milijonov evrov v veliki meri prevzela največja nemška letalska družba Lufthansa.
Lastnik sporne lendavske bioplinarne pristal v stečaju Podjetje Ecos, ki je lastnik lendavske bioplinarne, je v stečaju. Višje sodišče je namreč zavrnilo pritožbo na avgustovski sklep o začetku stečajnega postopka.
TPV odprl nov proizvodno-logistični center, kjer veliko del opravijo roboti Skupina TPV, ki deluje kot razvojni dobavitelj avtomobilske industrije, je na Veliki Loki pri Trebnjem odprla visokotehnološki proizvodno-logistični center.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Ko o bitcoinu govorijo frizerke in peki, je čas za umik
190
18. oktober 2017 ob 07:24 Japonska po več kot izgubljenem desetletju spet dosega spodbudne gospodarske dosežke, kar se zrcali tudi na tokijskem delniškem trgu, ki je dosegel najvišjo raven po letu 1996.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5055
Kanada CAD 1.4765
Hrvaška HRK 7.5065
Češka rep. CZK 25.690
Danska DKK 7.4438
Madžarska HUF 308.13
Japonska JPY 133.75
Norveška NOK 9.4145
Ruska fed. RUB 67.8679
Švedska SEK 9.6445
Švica CHF 1.1597
Vel. Britanija GBP 0.89623
ZDA USD 1.1818
Romunija RON 4.5971
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2363
Stanje na dan: 20. oktober 2017
Kazalo