Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Bodo zaradi Agrokorja med turistično sezono trgovine Konzuma prazne? Pred turistično sezono na Hrvaškem vlada zaskrbljenost, če bo zaradi dolžniških težav z Agrokorjem v njegovih trgovinah Konzum sploh mogoče kaj kupiti, saj dobavitelji grozijo z ustavitvijo dobav.
"Slovenija je za Avstrijo eden najpomembnejših gospodarskih partnerjev Avstrijo in Slovenijo povezujejo odlični gospodarski in drugi odnosi, je ob robu obiska avstrijske gospodarske delegacije dejal predsednik avstrijske gospodarske zbornice Christoph Leitl, ki je ...
Pošta po izločitvi sindikata iz pogajanj sklenila dogovor z drugim sindikatom Potem ko so pri Pošti Slovenije iz pogajanj izločili Sindikat poštnih delavcev KS90 zaradi dvoma o reprezentativnosti, so s preostalimi pogajalci Sindikatom delavcev prometa in zvez Pošte Slovenije ...
Po dobrih dveh letih znova skupinski nakup elektrike: "Prostora za nižanje je še dovolj" Zv eza potrošnikov Slovenije je zagnala novo kampanjo skupinske zamenjave dobavitelja električne energije in plina, s čimer želijo potrošnike spodbuditi k dejavnejši vlogi na trgu.
Opolnoči malenkostno cenejša dizelsko gorivo in 95-oktanski bencin O polnoči se bosta 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo malenkost pocenila. Liter dizelskega goriva bo cenejši za 0,1 centa, liter 95-oktanskega bencina pa bo cenejši za 0,6 centa.
Ministrstvo civilni iniciativi Rešimo Rogoški gozd predstavilo kompromisen predlog Pristojna ministrstva so se sestala s civilno iniciativo Rešimo Rogoški gozd in predlagala kompromisni predlog pri nadomestnih zemljiščih zaradi investicije Magne Steyr; po predlogu naj bi se v prvi ...
Bela hiša stresla Wall Street; bitcoin nad 2.000 dolarji Pretresi v Beli hiši so zadnji teden vplivali tudi na Wall Street, kjer so delnice v sredo doživele največji letošnji padec. Kaj bi se zgodilo, če bi doživeli odstavitev predsednika Trumpa?
Izredni član uprave Mercatorja dobil še zeleno luč sodišča Okrožno sodišče v Ljubljani je sledilo predlogu vlade in izdalo sklep o imenovanju Gregorja Planteua za izrednega člana uprave Mercatorja.
Bovin bi za 25 tisočakov kupil Pekovo družbo Inde Za 100-odstotni delež hčerinskega invalidskega podjetja PGP Inde je družba Bovin na dražbi ponudila 25 tisoč evrov, kar je veliko manj od likvidacijske vrednosti.
Triglavu in Abanki padel dobiček, Petrol, Sava Re, in Cinkarna izboljšali rezultate Dobiček Cinkarne Celje je poskočil za več kot sedemkrat, na sedem milijonov evrov, Petrol je dobiček povečal za 15 odstotkov, medtem ko je Abanki upadel za skoraj 16 odstotkov.
Magni daje država toliko, kot pobere Pečečniku in Akrapoviču “To ni strateška naložba. To je naložba v zasebno podjetje, ki ima dobiček, višji od slovenskega proračuna,” je v oddaji Tarča opozoril podjetnik Joc Pečečnik.
Izvajalci pristaniških storitev: siva ekonomija na plečih mesečno opravljenih 90 nadur Izvajanje pristaniških storitev poleg že ugotovljenih kršitev pravic delavcev predstavlja tudi donosen posel, kar ugotavlja tudi finančna uprava.
Začelo se je zbiranje podpisov za referendum o zakonu o drugem tiru 35-dnevni rok, v katerem morajo pobudniki referenduma o zakonu o drugem tiru zbrati 40.000 podpisov podpore, je začel teči. Za referendumom stoji civilna iniciativa Davkoplačevalci se ne damo.
Tudi zakon o vrednotenju nepremičnin bo počakal na naslednjo vlado Koalicija je zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin tehnično uskladila, a političnega soglasja DeSUS-a in SD-ja za nadaljevanje postopka ni, je povedala Simona Kustec Lipicer. "Ker od DeSUS-a in ...
"Nimamo čarobne palice, da bi si zemljišče pričarali v Avstriji" Za tovarno v Sloveniji si prizadevamo že več kot deset let, zatrjuje Wolfgang Zitz, direktor obrata Magna Styer v Gradcu, ki nas ponosno sprejme pred halo, v kateri sestavljajo novi mercedes G. Več ...
Cimos dokončno v rokah Italijanov, vložili bodo še 50 milijonov Prodajni postopek za Cimos se je z nakazilom 100.000-evrske kupnine TCH-ja Cogeme DUTB-ju končal.
Prodaja Cimosa "vendarle pri koncu" Predstavniki glavnih akterjev v zgodbi – DUTB, SDH, TCH Cogeme in Cimosa – za četrtek vabijo na konferenco ob koncu prodajnega postopka družbe Cimos.
Cerar: Referenduma o zakonu o drugem tiru ne sme biti Referenduma o zakonu o drugem tiru po besedah premierja Mira Cerarja ne sme biti, saj bi to ustavilo pomemben projekt. Pobudniki pa opozarjajo na težavo izbire trase.
Davka na nepremičnine še ne bo Davka na nepremičnine po besedah finančne ministrice Mateje Vraničar Erman še ne bomo dobili v tem mandatu.
Kar nekaj razlogov, da pri NLB-ju ne bo posebne premije Delniški trgi ostajajo v območju rekordov, dolar izgublja, nafta pa je okrevala, saj se Savdijci in Rusi strinjajo glede podaljšanja dogovora o znižanju proizvodnih kvot.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Bela hiša stresla Wall Street; bitcoin nad 2.000 dolarji
39
21. maj 2017 ob 06:33 Pretresi v Beli hiši so zadnji teden vplivali tudi na Wall Street, kjer so delnice v sredo doživele največji letošnji padec. Kaj bi se zgodilo, če bi doživeli odstavitev predsednika Trumpa?
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.4939
Kanada CAD 1.5104
Hrvaška HRK 7.4323
Češka rep. CZK 26.483
Danska DKK 7.4440
Madžarska HUF 308.48
Japonska JPY 124.62
Norveška NOK 9.3760
Ruska fed. RUB 63.3563
Švedska SEK 9.7403
Švica CHF 1.0912
Vel. Britanija GBP 0.86463
ZDA USD 1.1215
Romunija RON 4.5543
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.1980
Stanje na dan: 23. maj 2017
Kazalo