Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Belgijska zgodba kot zgled Italiji pri znižanju visokega dolga Na Ljubljanski borzi so izpuhteli vsi letošnji dobički, na tujem pa je teden prinesel umiritev razmer, medtem ko bo nižja cena nafte razveselila voznike.
Finančno ministrstvo se odziva na kritiko Bruslja: Ukrepov ni treba vključiti takoj Na ministrstvu za finance poudarjajo, da je povsem običajno, da se tik po menjavi vlade v državi članici v proračunski načrt ne vključijo predvideni ukrepi.
Bruselj Slovenijo poziva, naj pošlje posodobljen proračunski načrt Evropska komisija je Sloveniji poslala pismo s pozivom, naj čim prej posreduje posodobljen osnutek proračunskega načrta za prihodnje leto, ki bo zagotovil skladnost s cilji v evropskih priporočilih ...
Spor v Sindikatu železničarjev Slovenije se še poglablja Potem ko je po sporu z nekdanjim nadzornikom in predsednikom sveta delavcev na Slovenskih železnicah Silvom Berdajsom z mesta predsednika Sindikata železničarjev Slovenije odstopil Albert Pavlič, se ...
Kitajska z najpočasnejšo rastjo v zadnjih devetih letih Kitajski bruto domači proizvod (BDP) se je v tretjem četrtletju na letni ravni povečal za 6,5 odstotka, kar je manj od pričakovanj analitikov, lani v istem času je bil 6,6-odstoten.
Za letos napovedan 0,5-odstotni javnofinančni presežek Ministrstvo za finance napoveduje, da bo država letos ustvarila javnofinančni presežek v vrednosti 0,5 odstotka BDP-ja.
Bruselj svari Italijo zaradi proračunskih odstopanj "brez primere" Evropska komisija je Italijo opozorila, da je njen osnutek proračunskega načrta za prihodnje leto odstopanje od evropskih proračunskih pravil "brez primere" v zgodovini EU-ja.
Ameriški javni skladi predlagajo odstavitev Zuckerberga z mesta vodje Facebooka Štirje večji ameriški javni skladi, ki imajo delnice Facebooka, so po več škandalih predlagali odstavitev glavnega izvršnega direktorja tega podjetja Marka Zuckerberga.
Predlog novele zakona, ki med drugim ureja delo tujih "au pair" varušk Ministrstvo za delo je pripravilo predlog novele zakona o delu tujcev, s katero bi med drugim opredelili pogoje za vstop in prebivanje državljanov tretjih držav za namene raziskovanja, študija, ...
Tomosov lastnik trajno ob pravico do blagovne znamke Lastnik Tomosa Iztok Pikl, ki koprsko podjetje obvladuje prek svoje družbe MPO Moto, ne sme več uporabljati imena Tomos, je TV Slovenija sicer razkrila že pred dnevi.
Župani o zaprtju 15 poslovalnic NLB-ja: Banka je diskriminatorna do starejših Župani desetih slovenskih občin so se zbrali v Črni na Koroškem, da bi izrazili protest proti zaprtju 15 poslovalnic NLB-ja, saj menijo, da je odločitev banke diskriminatorna do občin in njenih ...
Na novo recesijo bo svet slabše pripravljen kot na prejšnjo Preobrat na borzah: evropski delniški trgi so se včeraj pobrali po padcu na 22-mesečno dno, a to je bila le uvertura v izjemno rast indeksov v New Yorku.
Direktorica Akosa o razrešitvi: V postopku so kršili zakon Direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) Tanja Muha je po sklepu sveta agencije o njeni razrešitvi poudarila, da z razlogi zanjo ni bila uradno seznanjena, a je ...
Umar: Pritiski na rast plač se zaradi gospodarske rasti in nizke nezaposlenosti večajo Plače v javnem sektorju niso visoke. Bolje plačani, v primerjavi z zasebnim sektorjem, so le nižje plačani poklici, je v raziskavi ugotovil urad za makroekonomske odnose Umar.
Računsko sodišče: Poslovanje infrastrukturnega ministrstva je bilo delno učinkovito Računsko sodišče je revidiralo učinkovitost poslovanja ministrstva za infrastrukturo, Luke Koper in Uprave RS za pomorstvo pri upravljanju pristaniške infrastrukture na koncesijskem območju v letih ...
Zimsko ogrevanje povprečno družino stane 1.500 evrov Povprečna slovenska družina v času ogrevalne sezone porabi 1.500 evrov, je pokazala raziskava Reus za družbo Borzen.
"Direktorica Akosa je s svojimi izjavami zavajala" Svet Akosa je vladi predlagal razrešitev direktorice Tanje Muha, kar sledi aferi, ko je frekvence za tehnologijo 5G dobilo podjetje BTC, kmalu zatem pa je v njem končal nekdanji minister za javno ...
Opel bo moral zaradi sporne opreme odpoklicati 100.000 vozil Nemško ministrstvo za promet je sporočilo, da bodo kmalu odpoklicali 100.000 Oplovih vozil, v katera naj bi vgradili nezakonito programsko opremo za prirejanje vrednosti izpustov.
SDH in NLB objavila namero za prodajo delnic NLB-ja SDH in NLB sta objavila namero za prvo javno ponudbo delnic na Ljubljanski in Londonski borzi, ponudba se bo nanašala na najmanj 50 odstotkov delnic plus ena delnica in največ na 75 odstotkov minus ...
Zapira se razpis za direktorja Umarja Le še danes je odprt javni natečaj vlade za položaj direktorja Urada RS za makroekonomske analize in razvoj, zadnja dva mandata ga je vodil Boštjan Vasle, ki se je na razpis že prijavil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Oglasno sporočilo
link
Fasada ni le strošek, je vaša investicija
15. oktober 2018 ob 08:10 Vgradnja toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL je naložba, ki vam zagotavlja učinkovito in dolgotrajno zaščito vašega objekta.
Več oglasnih sporočil ...
Borzni komentar
link
Belgijska zgodba kot zgled Italiji pri znižanju visokega dolga
21. oktober 2018 ob 06:17 Na Ljubljanski borzi so izpuhteli vsi letošnji dobički, na tujem pa je teden prinesel umiritev razmer, medtem ko bo nižja cena nafte razveselila voznike.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.6065
Kanada CAD 1.4947
Hrvaška HRK 7.4295
Češka rep. CZK 25.867
Danska DKK 7.4606
Madžarska HUF 323.20
Japonska JPY 129.05
Norveška NOK 9.4518
Ruska fed. RUB 75.2418
Švedska SEK 10.3358
Švica CHF 1.1421
Vel. Britanija GBP 0.88020
ZDA USD 1.1470
Romunija RON 4.6665
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.3017
Stanje na dan: 19. oktober 2018
Kazalo