Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Z julijem hrvaški delavci prosto na slovenski trg dela Hrvaški delavci bodo imeli od 1. julija naprej prost dostop na slovenski trg dela, saj DZ ni obravnaval predloga zakona o podaljšanju prehodnega obdobja z omejitvijo dostopa še za dve leti.
Panamski dokumenti: nekdanjemu inšpektorju Obrezu res ukradli identiteto Najnovejša razkritja Panamskih dokumentov pritrjujejo trditvam nekdanjega inšpektorja javne agencije za zdravila Janeza Obreze o kraji identitete. A škoda je že storjena, pravi Obreza.
Prodajo Gorenjske banke podprli tudi delničarji Save Delničarji Save so na skupščini podali soglasje za prodajo 37,6 odstotka delnic Gorenjske banke srbski družbi AIK banka, ki je že zdaj njena skoraj tretjinska lastnica.
Bruselj uvedel carine na ameriške izdelke. ZDA grozijo s carinami na avtomobile. Carine EU-ja na ameriške izdelke v skupni vrednosti 2,8 milijarde evrov so stopile v veljavo. Ameriški predsednik Donald Trump je nato zagrozil s carinami na avtomobile.
Slovenski 0xcert z veriženjem blokov nad ponarejene diplome Slovensko podjetje 0xcert je razvilo protokol veriženja podatkovnih blokov, ki bo omogočal izdajanje diplom, osebnih izkaznic, trgovskih kuponov in drugih unikatnih listin.
Vlada Kobilarno Lipica iz javnega zavoda preoblikovala v holding Javni zavod Kobilarna Lipica se bo preoblikoval v družbo z omejeno odgovornostjo, in sicer v Holding Kobilarna Lipica, katere edini družbenik bo država, so sklenili na vladi.
Nemčija na račun grške krize zaslužila 2,9 milijarde evrov Finančni ministri z evrskega območja bodo odločali o zadnjem svežnju denarne "pomoči" Grčiji, na račun katere je Nemčija zaslužila 2,9 milijarde evrov.
V Štorah Steel napovedana stavka za 29. junij Stavkovni odbor delavcev v družbi Štore Steel je za 29. junij napovedal dveurno opozorilno stavko, saj v pogajanjih z vodstvom podjetja niso dosegli dogovora. Stavka bo potekala med 13. in 15. uro.
Za Tobačno se potegujeta KPL in družba iz Celovca Družba Bauträger iz Celovca je ponudila 25 milijonov evrov, KPL pa 23,10 milijona evrov, je pojasnil stečajni upravitelj Grega Erman.
Hekerji oropali največjo južnokorejsko borzo s kriptovalutami Hekerji so vdrli v Bithumb, največjo južnokorejsko borzo s kriptovalutami, in ukradli za več kot 30 milijonov dolarjev virtualnih valut.
Zaposleni v Microsoftu za prekinitev pogodbe z ameriškimi obmejnimi organi Več kot sto zaposlenih v Microsoftu se je podpisalo pod pismo, v katerem vodstvo tehnološkega velikana pozivajo, naj prekine sodelovanje z ameriško obmejno službo.
Med trgovci se kuha nova stavka. Le 2 odstotka naj bi jih prejemala plačo, višjo od 900 evrov. 97 odstotkov delavcev v trgovinski dejavnosti bi podprlo stavko za povišanje plač, udeležilo pa bi se je tri četrtine, kaže anketa Sindikata delavcev trgovine Slovenije.
Banka za mednarodne poravnave: Kriptovalute bi lahko ustavile medmrežje Rast kriptovalut, kot je bitcoin, bi lahko preobremenila in na koncu celo ustavila medmrežje, je napovedala Banka za mednarodne poravnave iz Basla. Banka za mednarodne poravnave (BIS) oz. t. i.
Tehnološka podjetja so se nevarno razbohotila Skupna vrednost osmih največjih tehnoloških podjetij na svetu je presegla tržno kapitalizacijo vseh borznih podjetij evrskega območja skupaj.
Začasni upniški odbor Agrokorja sprejel poravnavo Začasni upniški odbor koncerna Agrokor je sprejel dogovor o poravnavi, po poročanju hrvaških medijev bosta ruski banki Sberbank in VTB skupaj prišli do okoli 47-odstotnega deleža novega Agrokorja.
Sindikat železničarjev zamrznil vse napovedane stavke Sindikat železničarjev Slovenije in vodstvo Slovenskih železnic sta dosegla napredek pri pogajanjih o stavkovnih zahtevah sindikata. Sindikat je zato zamrznil napovedano stavko.
Trump grozi: Še za 200 milijard dolarjev carin na uvoz iz Kitajske Ameriški predsednik Donald Trump je zagrozil z uvedbo novih carin na kitajske izdelke v skupni vrednosti kar 200 milijard dolarjev. Trgovinski spor se tako vse bolj spreminja v trgovinsko vojno.
Rahlo znižanje sicer visokih cen dizla in 95-oktanskega bencina Regulirani pogonski gorivi, dizel in neosvinčeni 95-oktanski bencin, se bosta s torkom pocenili in s tem končali daljše obdobje podražitev. Ceni sicer ostajata visoki.
Afera Dieselgate: aretirali direktorja Audia Nemške oblasti so zaradi goljufanja z dizelskimi motorji aretirale prvega moža Audia Ruperta Stadlerja, so potrdili v matičnem podjetju Volkswagen.
Padec nafte, Trumpove carine in Fedovih 320 besed Za povprečnega slovenskega potrošnika je bil zadnji teden na finančnih trgih ugoden: pri ECB-ju še vsaj eno leto ne bodo zvišali obrestne mere, nafta pa je občutno padla in gorivo bo cenejše.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Tehnološka podjetja so se nevarno razbohotila
44
20. junij 2018 ob 06:36 Skupna vrednost osmih največjih tehnoloških podjetij na svetu je presegla tržno kapitalizacijo vseh borznih podjetij evrskega območja skupaj.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5681
Kanada CAD 1.5459
Hrvaška HRK 7.3788
Češka rep. CZK 25.792
Danska DKK 7.4526
Madžarska HUF 324.05
Japonska JPY 128.30
Norveška NOK 9.4328
Ruska fed. RUB 73.5314
Švedska SEK 10.2950
Švica CHF 1.1534
Vel. Britanija GBP 0.87663
ZDA USD 1.1648
Romunija RON 4.6663
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.3148
Stanje na dan: 22. junij 2018
Kazalo