Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Stranke so si enotne pri zaščiti NLB-ja Večina parlamentarnih strank se strinja, da je NLB treba z dopolnitvijo ustavnega zakona še pred koncem mandata te vlade zaščititi pred izplačili na podlagi razsodb hrvaških sodišč.
Vrhovno sodišče: Lex Agrokor v Sloveniji ne velja Vrhovno sodišče je potrdilo sklep ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zavrnilo predlog za priznanje postopka izredne uprave nad hrvaškim koncernom Agrokor kot tujega postopka zaradi ...
Ribiči: "Iz gospodarske panoge postajamo kulturna dediščina" "Odvisni smo od Boga, narave in tehnologije. Slednjo obvladamo, Boga in narave ne moremo," pripoveduje Sava Rakič, koprski ribič že 25 let.
Bitcoin pred soočenjem s "smrtnim križem" Na Wall Streetu je bil zadnji teden zaradi nepredvidljivega Donalda Trumpa negativen, spet pa so močno padle kriptovalute, bitcoin za dobrih 10 odstotkov, ripple celo za 25. Po Facebooku se je tudi ...
Kvadratni meter stanovanja v Ljubljani lani povprečno 2.200 evrov, danes 3.000 evrov in več Geodetska uprava (Gurs) v teh dneh poziva lastnike, naj uredijo podatke o svojih nepremičninah.
Ali je Intereuropa spet na prodaj? Po objavi informacije o lanskem poslovanju Intereurope in namigih, da se večji lastniki pripravljajo na nov poskus prodaje, se zanimanje za logistični koncern spet krepi.
Politična volja za zaščito NLB-ja pred izplačili na podlagi razsodb hrvaških sodišč Kaže, da bi lahko vlada še v tem mandatu NLB zaščitila z dopolnitvijo ustavnega zakona, ki sta jo predlagali SDS in NSi.
Poročilo o Tešu 6 še ni sprejeto. Odgovornost naj bi bila predvsem pri vladi Boruta Pahorja. Preiskovalna komisija za ugotavljanje odgovornosti pri projektu Teš 6 na seji ni končala obravnave osnutka poročila.
V Gorenju iščejo vlagatelje - pet interesentov za Gorenje Surovina, trije za celotno Gorenje Gorenje je prejelo sedem nezavezujočih ponudb zainteresiranih vlagateljev za družbo Gorenje Surovina, od katerih so jih pet povabili k skrbnemu pregledu. Prodajo želijo zaključiti do julija letos.
Bruselj (še) ni dvignil rok od drugega tira. GZS: Za razvoj Slovenije je nujen. Drugi tir je strateški nacionalni projekt, zato ne sme biti talec politike. Njegova čim hitrejša in kakovostna izgradnja je ključna za dolgoročni razvoj Slovenije, opozarjajo na GZS-ju.
Umar: Močna rast nominalnih plač v prihodnjih letih Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) je spet zvišal napoved gospodarske rasti.
Gospodarstveniki: Cerarjev odstop ne bo imel večjih posledic Predstavniki gospodarskih združenj ne pričakujejo večjih negativnih učinkov odstopa premierja Mira Cerarja. Podobno meni tudi Umar, ki je pri napovedi gospodarske rasti že upošteval volilno leto.
Prisilna poravnava Electe Holdinga - zmanjšanje terjatev upnikov za 95 odstotkov Okrožno sodišče v Ljubljani je začelo postopek poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding, ki je v lasti Jureta in Damijana Jankovića.
Maketa drugega tira bo začasno umaknjena Direkcija za infrastrukturo je zaprosila varuha konkurence, naj preveri, ali so bila ravnanja obeh ponudnikov pri javnem naročilu izdelave makete drugega tira skladna s predpisi.
Ali bo Gorenje končalo v rokah Kitajcev? Velenjski proizvajalec bele tehnike Gorenje je k skrbnemu pregledu poslovanja povabil tri potencialne strateške partnerje, ki prihajajo iz Azije.
Pranje italijanskega denarja skozi NKBM? Inšpektorica: Banka je nekaj prikrivala. Inšpektorja na Banki Sloveniji sta bila presenečena nad številnimi primeri italijanske tipologije pranja denarja v Novi KBM. Banka je pri tem zatajila, sta povedala na preiskovalni komisiji.
Država bo izdala za 97 milijonov evrov menic Na torkovi dražbi je povpraševanje močno presegalo ponudbo zakladnih menic , ki jih bo v četrtek izdala Slovenija. Skupna vrednost šestmesečnih in dvanajstmesečnih menic je 97 milijonov evrov.
Cinkarna Celje lani potrojila dobiček in dosegla zgodovinski rekord poslovanja Cinkarna Celje je načrtovani dobiček za leto 2017 presegla za kar 187 odstotkov, saj je ustvarila 28,8 milijona evrov čistega dobička, kar je skoraj trikrat več kot leta 2016.
Goldman Sachs svari pred novim padcem bitcoina Trumpova odločitev, da odstavi zunanjega ministra Rexa Tillersona, je odmevala tudi na finančnih trgih. Delnice so padle, Dow Jones je zdrsnil pod 25 tisoč točk, izgubljal je tudi dolar.
Je za izbiro dražje makete kriv Excel ali dogovarjanje med ponudniki? Na direkciji za infrastrukturo so zaradi računalniške napake za maketo drugega tira izbrali dvakrat dražjega ponudnika, nazadnje pa se je izkazalo, da sta posel pravzaprav dobili obe podjetji - ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Bitcoin pred soočenjem s "smrtnim križem"
243
18. marec 2018 ob 06:38 Na Wall Streetu je bil zadnji teden zaradi nepredvidljivega Donalda Trumpa negativen, spet pa so močno padle kriptovalute, bitcoin za dobrih 10 odstotkov, ripple celo za 25. Po Facebooku se je tudi ...
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5934
Kanada CAD 1.6040
Hrvaška HRK 7.4423
Češka rep. CZK 25.423
Danska DKK 7.4485
Madžarska HUF 311.13
Japonska JPY 130.72
Norveška NOK 9.4863
Ruska fed. RUB 70.8466
Švedska SEK 10.0563
Švica CHF 1.1721
Vel. Britanija GBP 0.87715
ZDA USD 1.2276
Romunija RON 4.6663
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2277
Stanje na dan: 20. marec 2018
Kazalo