Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Posledice upadanja kitajske gospodarske rasti bodo vsesplošne Kitajski statistični urad je ob koncu tedna sporočil, da je kitajska gospodarska rast novembra padla na 5,4 odstotke, kar je najmanj v zadnjih desetih letih, zato je vrednost delnic na azijskih ...
BlackRock odsvetuje Evropo; kriptotrg vreden le še 100 milijard Vrednotenja na Wall Streetu so po močnih jesenskih padcih postala najugodnejša po marcu 2016, kar ponuja nekaj nakupnih priložnosti, vendar je treba biti selektiven.
Evropejci po odpravi stroškov gostovanja bolj sproščeno uporabljamo mobilne storitve Odprava stroškov gostovanja v EU-ju pred letom in pol je korenito spremenila navade uporabnikov, kaže vmesno poročilo Evropske komisije, poraba mobilnih podatkov se je od junija 2017 povečala za ...
Dnevnik in Večer prejela soglasje ministrstva za združitev medijev Ministrstvo za kulturo je družbama Dnevnik in Večer skupina izdalo predhodno soglasje za združitev njunih medijev v skupnem izdajateljskem podjetju DV mediji, obe družbi navajata na svojih spletnih ...
Bonitetna agencija S&P izboljšala napovedi za NLB Bonitetna agencija Standard and Poor's (S&P) je danes potrdila dolgoročno kreditno oceno za NLB pri BB+, pri tem pa je napovedi spremenila iz "v razvoju" na "pozitivne".
Petrol želi prihodnje leto odpreti 18 novih bencinskih servisov Skupina Petrol za prihodnje leto načrtuje 5,6 milijarde evrov prihodkov od prodaje in 96,7 milijona evrov čistega dobička, zato namerava odpreti še 18 bencinskih servisov, skupno jih bo nato po Balkanu obratovalo 515.
Prodanih 65 odstotkov državnega deleža v NLB-ju Družba Wood & Company je v celoti izvedla opcijo presežne dodelitve delnic NLB-ja, kar pomeni, da je država prodala 65 odstotkov delnic banke.
Fiskalni svet opozarja, da bodo načrti za 2019 povzročili strukturni primanjkljaj Javnofinančni načrti za leto 2019 kažejo, da bo Slovenija po dveh letih javnofinančnega strukturnega ravnovesja znova v območju strukturnega primanjkljaja, opozarja fiskalni svet.
Kako je izginil dokument za 3,3 milijona evrov prijavljene gotovine Medtem ko so po osmih letih od izbruha afere Teš 6 koruptivni posli in njihovi akterji še vedno v preiskavi, je Furs kot edina institucija doslej svoje delo že opravila.
IMF: Popravite streho, dokler sije sonce Z vrha Mednarodnega denarnega sklada prihaja opozorilo, da se nad svetovnim gospodarstvom zbirajo nevihtni oblaki. To nakazujejo tudi gibanja na delniških trgih, kjer se je bik povsem izčrpal.
Slovenski trg je poln zelenjave neznanega izvora Predstavniki zelenjavne verige, v kateri so predstavniki pridelovalcev, predelovalcev in trgovcev, bodo ministrico za kmetijstvo seznanili s sistemskimi napakami, zaradi katerih se na našem trgu ...
Primer Huawei: Po plačilu večmilijonske varščine Meng Vandžov na prostosti Po plačilu varščine v višini 10 milijonov kanadskih dolarjev (6,5 milijona evrov), od tega 7 milijonov (4,6 milijona evrov) v gotovini, je kanadski sodnik finančni direktorici kitajskega Huaweia ...
IMF: Slovenska konjunktura ni naključje, ampak je posledica ukrepov v zadnjih letih V Sloveniji so gospodarske razmere dobre, država vstopa v šesto leto rasti BDP-ja, dobre čase pa je treba izkoristiti za pospešitev strukturnih ukrepov, ki bodo omogočili dolgoročno krepitev ...
Nadaljevanje sojenja Mengovi, kitajski mediji: ZDA se bodo tehnološko izolirale Na kanadskem sodišču še vedno poteka obravnava finančni direktorici kitajskega Huaweia Meng Vandžov, saj se sodišče še vedno ni odločilo, ali ji bo potrdilo izpust v zameno varščino.
Gospodarstvo zaradi dviga minimalne plače ne bo doživelo "šok terapije" Petodstotni dvig minimalne plače, ki bi z novim letom najslabše plačanim zaposlenim za polni delovni čas neto plačo povišal za 33 evrov, v gospodarstvu ne bo povzročil "šok terapije" je prepričan ...
Ghosn obtožen prikrivanja osebnih dohodkov Japonski tožilci so nekdanjega predsednika upravnega odbora Nissana Carlosa Ghosna uradno obtožili zaradi prikrivanja višine osebnih dohodkov v zadnjih osmih letih. Obtožen je tudi Nissan.
Agencija za energijo želi s pilotnim projektom krepiti vlogo dejavnih odjemalcev Digitalizacija in informatizacija upravljanja energije ter odprti trgi vse bolj vključujejo končnega odjemalca, saj mu omogočajo dejavno sodelovanje, tako pri proizvodnji elektrike kot tudi s ...
Na Wall Streetu vedno več divjih nihanj (predvsem navzdol) Delniški indeksi v New Yorku so spet utrpeli hude tedenske izgube, elitni S&P pa se je soočil tudi s smrtnim križem, ki v teoriji pomeni medvedji signal.
Več kot 300 sporov glede posojil v frankih ostaja v presoji sodišč V sporih med posojilojemalci kreditov v švicarskih frankih in bankami, ki so se začeli po tem, ko je leta 2015 vrednost franka v primerjavi z evrom poskočila, je po redni sodni poti končan en spor.
Mes: Pri nadomestilih za avtobusne prevoze ni bilo oškodovanja SŽ-ja Pri pregledu najema avtobusnih prevoznikov, s katerimi so železnice izvajale nadomestne prevoze, so ugotovili pomanjkljivosti, a o oškodovanju SŽ-ja ne moremo govoriti, je pojasnil prvi mož Dušan Mes.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
BlackRock odsvetuje Evropo; kriptotrg vreden le še 100 milijard
85
16. december 2018 ob 06:53 Vrednotenja na Wall Streetu so po močnih jesenskih padcih postala najugodnejša po marcu 2016, kar ponuja nekaj nakupnih priložnosti, vendar je treba biti selektiven.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5753
Kanada CAD 1.5095
Hrvaška HRK 7.3905
Češka rep. CZK 25.794
Danska DKK 7.4656
Madžarska HUF 323.93
Japonska JPY 128.13
Norveška NOK 9.7235
Ruska fed. RUB 75.2265
Švedska SEK 10.2610
Švica CHF 1.1254
Vel. Britanija GBP 0.89835
ZDA USD 1.1285
Romunija RON 4.6558
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2974
Stanje na dan: 14. december 2018
Kazalo