Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
So vetrne elektrarne svetovna zabloda? Šest civilnih iniciativ se je povezalo v Združenje, ki nasprotuje postavitvi vetrnih elektrarn.
Vse je vrhunsko, a nihče ni srečen Mario Draghi je z izjavo, da evropsko gospodarstvo dobro okreva in da se kažejo tudi znaki inflacije, napovedal konec ECB-jevih spodbud, to pa je evro dvignilo na najvišjo raven v skoraj letu dni.
Magna glede naložbe odgovorila Arsu, zdaj je na vrsti še ustni "zagovor" Kanadsko-avstrijska multinacionalka Magna je agenciji za okolje oddala odgovore na vprašanja in pripombe 12 strank, od katerih jih je 10 nevladnih organizacij.
Kovačič vložil podpise za referendum o drugem tiru, vlada gre z načrti naprej Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič je v DZ-ju vložil podpise podpore referendumu.
Bruselj naložil Googlu rekordnih 2,42 milijarde evrov kazni Evropska komisija je ameriškemu spletnemu velikanu Google naložila rekordnih 2,42 milijarde evrov kazni, saj trdi, da je podjetje zlorabilo monopolni položaj pri storitvah primerjave cen.
Od čekov in žetonov do kartic: bančni avtomat praznuje abrahama Mineva 50 let, odkar so v Londonu postavili prvi bančni avtomat na svetu, ki ga je z veliko pompa prvi preizkusil angleški komik Reg Varney.
Kako se bo v prihodnje razvijala Luka Koper? V načrtih Luke Koper so naložbe predvidene na severni strani, bližje Ankaranu. Tretjega pomola ne bo, kontejnerski terminal bodo zato dodatno razvijali na prvem, a zatika se z dovoljenji.
Vezane knjige računov ostajajo Vezane knjige računov konec decembra ne bodo odpravili, ostala bo za stalno. Malim podjetnikom zato ne bo treba kupiti davčnih blagajn in bodo račune še vedno lahko izpisovali ročno.
Italijanska vlada bo za reševanje dveh bank namenila do 17 milijard evrov Italijanska vlada bo namenila do 17 milijard evrov za reševanje dveh bank iz dežele Benečija, ki jima grozi bankrot.
Nek je imel lani več kot 450.000 evrov dobička Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je ob proizvodnji 5431 gigavatnih ur v preteklem remontnem letu ustvarila nekaj več kot 163,49 milijona evrov prihodka in leto končala s približno 450.000 evri ...
Nihče noče z zabave, dokler je glasba še glasna Na delniških trgih v zadnjem tednu ni bilo prav razburljivo, največ pozornosti pa so vlagatelji posvečali cenam nafte, ki so se znižale na skoraj enoletno dno.
Tomosovi mopedi se vračajo na stare trge in osvajajo nove Koprski proizvajalec motornih koles Tomos se spet uveljavlja v svetu. Po navedbah novih lastnikov pridobiva nove kupce na območju nekdanje Jugoslavije, v Evropi in širše v svetu.
Ljubljana lahko postane prometno slepo črevo Medtem ko se javnost ukvarja z vprašanjem drugega tira med Koprom in Divačo, se utegne Slovenija kmalu soočiti z novim milijardnim izzivom, ljubljanskim železniškim vozliščem.
Zamenjava vodstva Splošne plovbe Vodenje Splošne plovbe bo z začetkom avgusta začasno prevzel Jochen Doehle, prvi mož nemške ladjarske družbe Peter Doehle, ki je lastnik portoroškega ladjarja.
15 milijonov evrov dividend za lastnika Droge Kolinske Lastnik Droge Kolinske, družba Atlantic Trade iz skupine Atlantic Grupa, je na današnji skupščini potrdil, da se od 23,2 milijona evrov bilančnega dobička za dividende nameni nekaj manj kot 14,9 ...
Novi stanovanjski zakon bi močno pristrigel peruti nepoštenim upravnikom Ministrstvo za okolje je predstavilo izhodišča za prenovo stanovanjskega zakona.
Šesti blok Teš 6 spet deluje Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) od četrtka zvečer znova deluje. Šesti blok Teša je stal od 9. junija, ko so ga ustavili zaradi sanacije razpoke na kolektorju ponovnega pregrevanja.
David Nabergoj odstopil z mesta predsednika uprave Mlinotesta Prvi mož Mlinotesta David Nabergoj je iz osebnih razlogov nepreklicno odstopil z mesta predsednika in člana uprave. Mlinotest zdaj vodi dosedanji član uprave Danilo Kobal.
Po svetu mikrozavarovanja rešujejo revne, pri nas previsok standard, pravijo zavarovalnice Mikrozavarovanja se v zadnjem času kažejo kot ena od možnosti, da bi zavarovalni proizvodi bolje dosegli socialno šibkejše sloje.
Gradnja daljnovoda Beričevo-Divača (začasno) ustavljena Eles je začasno ustavil projekt gradnje daljnovoda med Beričevim in Divačo. O tem so že obvestili ministrstvo za okolje in civilni iniciativi, ki sta nasprotovali tej gradnji.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Vse je vrhunsko, a nihče ni srečen
28
28. junij 2017 ob 06:39 Mario Draghi je z izjavo, da evropsko gospodarstvo dobro okreva in da se kažejo tudi znaki inflacije, napovedal konec ECB-jevih spodbud, to pa je evro dvignilo na najvišjo raven v skoraj letu dni.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.4819
Kanada CAD 1.4895
Hrvaška HRK 7.4070
Češka rep. CZK 26.270
Danska DKK 7.4357
Madžarska HUF 309.40
Japonska JPY 126.16
Norveška NOK 9.5200
Ruska fed. RUB 66.5530
Švedska SEK 9.7678
Švica CHF 1.0883
Vel. Britanija GBP 0.88370
ZDA USD 1.1278
Romunija RON 4.5635
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2151
Stanje na dan: 27. junij 2017
Kazalo