Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Skubin po manj kot letu dni odšel z vrha HSE-ja Nadzorni svet HSE-ja je na torkovi večerni seji z generalnim direktorjem družbe Gorazdom Skubinom sklenil sporazum o odstopu in prekinitvi mandata. Holding bo vodil le še do 4. aprila.
Delavci Luke Koper: V ozadju spet poskusi prodaje pristanišča Predstavniki delavcev Luke Koper so s somišljeniki izrazili nasprotovanje vladnemu predlogu zakona o drugem tiru.
S poroko londonske in frankfurtske borze spet ne bo nič Evropska komisija je ustavila veliko združitev London Stock Exchange in Deutsche Börse.
Rop o poslu s Premogovnikom Velenje: Nimamo se pred nikomer zagovarjati, vse je zakonito Če bi šlo za koga drugega, se mediji ne bi niti zdrznili, ker pa gre za nekdanje politike, so mediji začeli gonjo proti nam, je 35.000 evrov vredno pogodbo za intelektualno svetovanje z obubožanim ...
Tržna vrednost Tesle prvič višja od Fordove Wall Street je v velikem slogu končal osemdnevni negativni niz, najdaljši po letu 2011, saj se je Dow Jones v torek dvignil za skoraj odstotek, navzgor pa sta šla tudi dolar in nafta.
IMF napovedal Sloveniji triodstotno gospodarsko rast IMF je za Slovenijo precej izboljšal napoved letošnje gospodarske rasti, saj je 1,8-odstotno napoved rasti iz lanske jeseni popravil na tri odstotke.
Cimos (spet) tik pred prodajo? TV Slovenija je pridobila dogovor, ki ga je italijanski sklad Palladio Finanziaria podpisal s sindikati in vodstvom Cimosa.
Luka Koper: Taksa iz zakona o drugem tiru bi dušila konkurenčnost Predlagani zakon o drugem tiru železniške proge Divača-Koper je za Luko Koper nesprejemljiv, tako s finančnega vidika kot v razmerju do koncesijske pogodbe, ki jo je družba z državo sklenila leta ...
Krizni sestanek z dobavitelji o stanju v Agrokorju Lastnik največje hrvaške družbe Agrokor Ivica Todorić se je na sedežu trgovske verige Konzum srečal s predstavniki več deset dobaviteljev koncerna, ki je zapadel v krizo poslovanja.
Precejšnja pocenitev goriv - dva centa manj za bencin in kar 3,6 za dizel Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči znatno znižali.
Delodajalci razočarani nad novo delovno zakonodajo. Sindikati pa v njej vidijo večjo varnost. Zadnji osnutek sprememb delovne zakonodaje prinaša korist le delavcem in sindikatom, delodajalce pa dodatno obremenjuje, so poudarili predstavniki delodajalcev.
Bo kdo dal 20,9 milijona evrov za trgovski del Stožic? Stečajna upraviteljica družbe Grepa bo 8. maja na dražbi prodajala nedokončani trgovski center v Športnem parku Stožice.
Pametni števci lahko pokažejo tudi do petkrat višjo porabo elektrike Nizozemska univerza je testirala devet pametnih merilnikov porabe električne energije. Ugotovila je, da skoraj vsi precej slabo merijo: od –30 odstotkov do +582 odstotkov od dejanske porabe.
Kitajska odpravila prepoved uvoza mesa iz Brazilije Kitajska je umaknila prepoved uvoza brazilskega mesa, za katero se se je odločila v torek zaradi navedb policije, da brazilski izvozniki prodajajo neustrezne izdelke.
Če bo OPEC nemočen, nafto čaka zdrs na 30 dolarjev Kar 109 trgovalnih dni je nanizal indeks S&P 500, ne da bi izgubil več kot odstotek. To se ni zgodilo več kot dvajset let, niz pa se je končal v torek.
V Sloveniji več mobilnih uporabnikov kot ljudi: 2,4 milijona Ob koncu lanskega leta je bilo v Sloveniji že skoraj 2,4 milijona uporabnikov mobilnega omrežja, kar je za odstotek več kot leto pred tem. Med njimi je večina, kar 77 odstotkov, naročnikov.
Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predlog zakona o drugem tiru Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo predlog zakona o drugem tiru, v katerem predvideva nove vire za odplačevanje posojil. Javna razprava bo trajala do 29. marca.
Bodo v primeru črnega scenarija Agrokor reševali, kot so italijanski Parmalat? Hrvaška vlada pripravlja zakon za reševanje delovnih mest in dobaviteljev v primeru uresničitve črnega scenarija za prezadolženi Agrokor.
Stanovanjske nepremičnine so se lani podražile drugo leto zapored Lani so bile cene stanovanjskih nepremičnin za 3,3 odstotka višje od povprečja v letu 2015, število transakcij je že preseglo rekordno leto 2007, a je bila vrednost poslov še precej nižja kot leta ...
Puljić: "Politiki je vseeno, za kakšne kadre gre" V kandidaturi za nadzornika SDH-ja je Željko Puljić videl strokovni izziv, a ker je postala zgolj predmet političnih mlinov, je odstopil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Tržna vrednost Tesle prvič višja od Fordove
51
29. marec 2017 ob 06:34 Wall Street je v velikem slogu končal osemdnevni negativni niz, najdaljši po letu 2011, saj se je Dow Jones v torek dvignil za skoraj odstotek, navzgor pa sta šla tudi dolar in nafta.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.4060
Kanada CAD 1.4380
Hrvaška HRK 7.4360
Češka rep. CZK 27.021
Danska DKK 7.4412
Madžarska HUF 309.62
Japonska JPY 119.17
Norveška NOK 9.1908
Ruska fed. RUB 61.2237
Švedska SEK 9.5505
Švica CHF 1.0712
Vel. Britanija GBP 0.86385
ZDA USD 1.0748
Romunija RON 4.5563
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2389
Stanje na dan: 29. marec 2017
Kazalo