Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Na Novi Zelandiji tujci ne bodo več smeli kupiti stanovanjskih nepremičnin Novozelandski parlament je zakon, ki prepoveduje nakupe obstoječih stanovanjskih nepremičnin tujcem, potrdil v tretjem branju.
Turčija ZDA odgovarja z zvišanjem carin na uvoz ameriških izdelkov Turčija je v odziv na ameriške sankcije proti njej, zaradi katerih je v zadnjih dneh močno upadla vrednost lire, zvišala carine na uvoz številnih ameriških proizvodov.
Turška lira le okrevala; Amazon lovi Apple Turška finančna in tudi politična kriza pušča vedno večjo sled na razvitih delniških trgih. V torek je bilo sicer opaziti umiritev razmer, a verjetno le začasno.
Dobra letina: potrošniki bodo letos lahko uživali jabolka domačega porekla Po dveh slabih letinah, ki sta bili posledica spomladanskih pozeb, bodo sadjarji letos imeli nadpovprečen pridelek.
Opolnoči dražja 95-oktanski bencin in dizel Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizel, se bosta opolnoči podražili. Liter 95-oktanskega bencina bo po novem stal 1,347 evra oz.
Živahna rast nepremičninskega trga za zdaj še ne prinaša tveganj Slovenija ima trenutno enega najživahnejših nepremičninskih trgov v evroobmočju: veliko je povpraševanja, cene rastejo, gradbeni projekti se množijo.
Pritisk na Turčijo: ZDA uvajajo višje carine na uvoz jekla in aluminija ZDA so uvedle višje carine na uvoz jekla in aluminija iz Turčije. Carine na jeklo bodo po novem 50-odstotne, na aluminij pa 20-odstotne. Predsednik Donald Trump tako izvaja dodaten pritisk na Ankaro.
Prihajajoča vlada bi zvišala davek na dobiček Koalicijska pogodba prihodnje manjšinske vlade še ni finančno ovrednotena.
Slovenski GenEplanet v približevanju informatizaciji zdravja Slovensko biotehnološko podjetje je od švicarskega sklada JF Investments dobilo investicijo v vrednosti 10 milijonov evrov. Denar bo namenilo razvoju in širjenju na nove trge.
Turčija vznemirila finančne trge, evro na enoletnem dnu Evropska centralna banka je zaskrbljena zaradi dogajanja v Turčiji, ob strmoglavljenju turške lire pa trpi tudi evro, ki je v primerjavi z dolarjem dosegel najnižjo raven v več kot letu dni.
Monsanto mora bolniku z rakom zaradi svojih herbicidov plačati 289 milijonov dolarjev Agrokemični koncern Monsanto mora moškemu, ki trdi, da je zaradi glifosata v herbicidu zbolel za rakom, plačati 289 milijonov dolarjev odškodnine, je v petek odločilo sodišče v San Franciscu.
Evropska komisija potrdila spremembo zavez glede prodaje NLB-ja Evropska komisija je izdala odločbo o spremembi zavez glede prodaje NLB-ja.
Znova stavka Ryanairovih zaposlenih: odpovedanih okoli 400 poletov V petih državah, Nemčiji, Belgiji, na Švedskem, Irskem in Nizozemskem, poteka 24-urna stavka pilotov Ryanaira.
Jajcem iz baterijske reje sta se odrekla E.Leclerc in Eurospin, Spar do leta 2020 Kampanja za umik jajc iz baterijske reje s polic trgovcev je sporočila, da sta se temu zavezali trgovski verigi E.Leclerc in Eurospin. Prejela pa je tudi nekaj zavrnilnih odgovorov.
V Periteksu preklicali za petek napovedano stavko Zaposleni v trzinskem podjetju Salesianer Miettex Periteks, ki se ukvarja z negovanjem in izposojo tekstila, so preklicali za petek napovedano opozorilno stavko.
Višje plače štorskim jeklarjem, stavke ne bo Stavkovni odbor je v Štorah Steelu z vodstvom podjetja podpisal aneks k podjetniški kolektivni pogodbi. Za petek napovedane stavke ne bo.
Na Hrvaškem sodišče prepovedalo stavko v družbi Croatia Airlines Zagrebško sodišče je dokončno prepovedalo napovedano stavko pilotov in kabinskega osebja v letalski družbi Croatia Airlines.
Blagovna menjava s tujino še naprej raste Izvoz je v prvih šestih mesecih leta dosegel 15,5 milijarde evrov, kar je 11,2 odstotka več kot v istem obdobju lani, uvoz pa se je povečal za 10,9 odstotka, na 15,1 milijarde evrov.
Pekov kompleks v Tržiču bo kupila mariborska družba Reliant Za poslovni in proizvodni kompleks Peka v Tržiču je na dražbi največ, in sicer 1,37 milijona evrov ponudila mariborska družba Reliant, ki se ukvarja z investicijami in nepremičninami.
Fraport v prvem polletju s 13-odstotno rastjo prihodkov Nemški upravljavec letališč Fraport je imel v prvih šestih mesecih leta 13-odstotno rast prihodkov od prodaje, ki so se ustavili pri 1,53 milijarde evrov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Turška lira le okrevala; Amazon lovi Apple
49
15. avgust 2018 ob 07:06 Turška finančna in tudi politična kriza pušča vedno večjo sled na razvitih delniških trgih. V torek je bilo sicer opaziti umiritev razmer, a verjetno le začasno.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5696
Kanada CAD 1.4909
Hrvaška HRK 7.4248
Češka rep. CZK 25.692
Danska DKK 7.4545
Madžarska HUF 322.74
Japonska JPY 126.42
Norveška NOK 9.5275
Ruska fed. RUB 75.8530
Švedska SEK 10.3718
Švica CHF 1.1298
Vel. Britanija GBP 0.89300
ZDA USD 1.1406
Romunija RON 4.6565
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2993
Stanje na dan: 14. avgust 2018
Kazalo