Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Kakšne finančne podatke glede oddajanja stanovanj turistom je lahko pridobil Furs? Furs je objavil, da je pridobil finančne informacije najemodajalcev stanovanj preko spletnih portalov, kot je Airbnb. V Airnbnb-ju sicer pojasnjujejo, da niso dolžni posredovati teh podatkov.
Balon pri bitcoinu? Saj je vse balon, celotna ekonomija! " Najemanje posojil za vlaganje v kriptoekonomijo je najbolj neumna stvar, ki sem jo kdaj slišal ," predsednik Bitcoin društva Slovenije Jure Pirc odsvetuje brezglavi lov na bogastvo, ki je zajel ...
Decembrska mrzlica na trgu kriptovalut Kako dolgočasni so kljub vsem rekordom postali ameriški delniški trgi, seveda v primerjavi z noro rastjo bitcoina, ki je samo decembra pridobil več kot 90 odstotkov!
Srbska AIK banka kupuje Gorenjsko banko Srbska AIK banka v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića je objavila namero za prevzem Gorenjske banke.
Nekdanji vodilni v NLB-ju: Farrokhzadeh je bil večkrat skrbno pregledan Komisija državnega zbora za preiskovanje sumov pranja denarja v NLB-ju je zaslišala 11 prič, ki so bile v letih 2008 in 2011 na ključnih položajih v banki.
Pred odločanjem o nezaupnici upravi Luke Koper omejena pooblastila Nadzorni svet Luke Koper je dva tedna pred odločanjem skupščine o nezaupnici upravi, ki jo vodi Dragomir Matić, slednji omejil pooblastila in jo zavezal k opravljanju zgolj tekočih poslov.
DZ podprl vmesno poročilo o javnem naročanju v Tešu 6 DZ je z 59 glasovi za in nobenim proti podprl ugotovitve vmesnega poročila komisije DZ-ja o Tešu 6, ki odgovornost za izogibanje javnemu naročanju pripisuje nekdanjim ministrom Vizjaku, Bajuku, ...
Razpravo poslancev o prodajalcih v trafikah prekinila zakuska Prihodnost prodajalcev v trafikah, ki prek franšiznih pogodb delajo več kot deset ur dnevno za prihodke, ki včasih ne dosegajo niti minimalne plače, tudi po protestu in medijski pozornosti ostaja ...
Izšel Reporter brez zgodbe o zakoncih Login, napovedana pritožba V Reporter Magazinu ni izšel članek, ki so ga pripravljali o zakoncih Login, saj je sodišče njegovo objavo ustavilo.
Proračun ima zaradi državne pomoči bolnišnicam spet primanjkljaj Po več mesecih presežkov je državni proračun novembra spet zašel v primanjkljaj, in sicer za 173,8 milijona evrov. Največji delež tega zneska je odpadel na transfer v javne zdravstvene zavode.
Logar o NLB-ju: Našli smo primere, ko se je odločitev o kreditu spremenila po obisku funkcionarja Predsednik preiskovalne komisije DZ-ja o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu Anže Logar je danes znova opozoril na težave pri pridobivanju dokumentov za delo preiskovalne komisije.
Konec stavke v Heliosu V Heliosu so se vodstvo in stavkajoči zaposleni dogovorili, da bodo izplačali božičnice, ki bodo sestavljene iz fiksnega in variabilnega dela. Fiksni del bo znašal 300 oz. 500 evrov.
Borznoposredniška družba Ilirika bo dobila večjo vlogo na Beograjski borzi Borznoposredniška družba Ilirika je prevzela posle kot tudi vse zaposlene ene največjih borznih hiš v Srbiji, Wise Broker.
Vse, kar je povezano s konjerejo in konjeništvom v Lipici, je javna služba "Kobilarna Lipica je bila, je in bo v državni lasti," je glede pomislekov o privatizaciji Lipice z novim zakonom o Kobilarni Lipica dejala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs ...
DUTB prodal nekdanji industrijski objekt KLI-ja Logatca Lonstroffu Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je švicarski družbi Lonstroff, ki bo pod okriljem japonske skupine Sumitomo Rubber Industries v Sloveniji postavila tovarno medicinskih elastomerov, ...
Leben upa na čimprejšnjo odločitev sodišča, saj čakanje na gradnjo povzroča škodo Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben ni zadovoljen s potekom projekta Drugi tir, katerega izvajanje je pritožba Vilija Kovačiča ogrozila, saj je vrhovno sodišče v ustavno ...
Jesti slovensko meso - jesti kakovostno meso? V času najrazličnejših afer z mesom kupci vse bolj posegajo po mesninah slovenskega porekla, v svetu visoke kulinarike pa tako ali tako že nakaj časa velja načelo "od njive do mize", pri čemer mora ...
Upravni odbor Save je dal zeleno luč za prodajo Gorenjske banke Upravni odbor Save je potrdil končni predlog prodajne pogodbe za odprodajo delnic Gorenjske banke, ki so v lasti družbe. Neuradno je izbrani kupec srbska AIK banka.
Avstrija znova vzpostavila prenos plina, tudi v Slovenijo Potem ko je bil v torek zaradi eksplozije v avstrijskem centru za distribucijo zemeljskega plina v kraju Baumgarten an der March, od koder plin prejema tudi Slovenija, okrnjen mednarodni prenos tega ...
Arex, največje slovensko orožarsko podjetje, prodali Čehom Šentjernejsko orožarsko podjetje Arex s približno 120 zaposlenimi je na začetku tedna prešlo v last češkega zasebnega sklada RSBC oz. v ta namen ustanovljene družbe RSBC Defence.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Decembrska mrzlica na trgu kriptovalut
132
17. december 2017 ob 07:03 Kako dolgočasni so kljub vsem rekordom postali ameriški delniški trgi, seveda v primerjavi z noro rastjo bitcoina, ki je samo decembra pridobil več kot 90 odstotkov!
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.5382
Kanada CAD 1.5070
Hrvaška HRK 7.5465
Češka rep. CZK 25.678
Danska DKK 7.4443
Madžarska HUF 313.43
Japonska JPY 132.45
Norveška NOK 9.7828
Ruska fed. RUB 69.5043
Švedska SEK 9.9583
Švica CHF 1.1669
Vel. Britanija GBP 0.88253
ZDA USD 1.1806
Romunija RON 4.6332
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2167
Stanje na dan: 15. december 2017
Kazalo