Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Bodo pritožbe na okoljevarstveno soglasje pregnale Magno na Madžarsko? Med 12 stranskimi udeleženci v postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja so pritožbo kot zelo verjetno napovedali v organizaciji Umanotera.
Slovenec v Singapurju: Tudi v virusih je priložnost Mali hitri diagnostični testi na nalezljive bolezni, podobni USB-ključku, s katerega izvid lahko prebereta računalnik ali pametni telefon, so plod dela Luka Fajsa in njegovega podjetja, ki ga je ...
Magna Steyr je dobila gradbeno dovoljenje na Madžarskem. Se poslavlja od Slovenije? Avtomobilskemu velikanu Magni Steyr zmanjkuje časa, če želi v Sloveniji postaviti obrat in jeseni 2018 začeti proizvodnjo, je iz dobro obveščenih virov izvedel Radio Slovenija.
Uspela prva tožba posojilojemalca v švicarskih frankih Okrožno sodišče v Ljubljani je ugotovilo, da je pogodba med posojilojemalcem in banko Unicredit Slovenija o dolgoročnem deviznem kreditu v švicarskih frankih nična.
Mes: Če bo Slovenija imela ustrezno infrastrukturo, bo tovora vedno dovolj Drugi železniški tir med Divačo in Koprom ima že leto in pol pridobljeno gradbeno dovoljenje.
Ob zmedi v Beli hiši zlato doseglo letošnji vrh Prvič po izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika ZDA se je na borzi vrednostnih papirjev v New Yorku zgodilo, da dan po enoodstotnem padcu delnic trg ni krenil navzgor.
Kriptovalute: izjemne donose spremlja veliko tveganje Kriptovalute so s svojimi izjemnimi donosi v zadnjih mesecih pritegnile pozornost marsikaterega nepoznavalca finančnih trgov.
Delo postalo lastnik spletne tržnice inštrukcij Medijska hiša Delo je pred dnevi postala formalna solastnica podjetja za spletne storitve Lummie iz Celja.
Luka Koper: Zaposliti bi morali do 1.250 ljudi, kar bi nas stalo 44 milijonov V Luki Koper so ocenili, da bi v primeru prekinitve sodelovanja s podizvajalci morali zaposliti od 1.200 do 1.250 ljudi, strošek pa bi lahko presegel 44 milijonov evrov. Poslanec Levice Matej T.
Junijska rast gradbeništva v Sloveniji najvišja v EU-ju Slovenija je v mesecu juniju z 12,1-odstotno rastjo zapisala najvišjo, na letni ravni pa drugo najvišjo rast v gradbeništvu med državami EU-ja.
Skupina Triglav v polletju imela 36,1 milijona evrov čistega dobička V prvem polletju je skupina Triglav zbrala za 547,8 milijona evrov premij, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani.
Avstrija pospešeno gradi hitre železniške povezave s severnim Jadranom Avstrijci že nekaj let prehitevajo Slovenijo z gradnjo železnice, ki bi dokončno povezala Raveno in Gdansk, vmes pa tudi Celovec in Graz.
Japonska eden glavnih razlogov za divjo rast bitcoina Wall Street se je hitro otresel negotovosti, ki ga je spremljala prejšnji teden, in zmogel najvišjo rast letošnjega poletja. Bitcoin je nov mejnik premaknil na 4.483 dolarjev.
Air Berlin zaprosil za zaščito pred upniki, nemška zvezna vlada odobrila finančno pomoč Drugi največji nemški letalski prevoznik Air Berlin je po odhodu največjega lastnika Etihada sodišče zaprosil za zaščito pred upniki.
30 let od izbruha afere Agrokomerc Pred natančno tridesetimi leti je jugoslovanska javnost izvedela za velike finančne malverzacije v enem izmed največjih prehrambnih podjetij Agrokomercu.
Število električnih in hibridnih vozil se je v letu dni več kot podvojilo V prvih sedmih mesecih letošnjega leta je bilo na novo registriranih 768 avtomobilov na električni ali hibridni pogon, v istem obdobju lani pa je bilo takšnih vozil manj kot 300. Energetski koncept ...
Plačilna disciplina boljša, a okoli 44 odstotkov podjetij zamuja s plačili Gospodarske razmere so se izboljšale, zato je tudi zamud pri plačilu računov manj, čeprav plačilna nedisciplina še vedno obstaja.
Od torka dražja bencin in dizel Ob polnoči se bosta zvišali ceni reguliranih pogonskih goriv.
Vrednost gradbenih del v prvem polletju višja od lanske Vrednost v Sloveniji opravljenih gradbenih del je bila v prvem polletju letos za 18,4 odstotka višja kot v enakem obdobju lani, junija je bila za več kot 21 odstotkov višja kot pred letom dni, a za ...
Suša vinogradnike prisilila v zgodnjo trgatev Zaradi suše je grozdje začelo prisilno zoreti, zato bodo vinogradniki na Ormoškem, Metliškem in Bizeljskem trgatev opravili že v drugi polovici avgusta.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Borzni komentar
link
Ob zmedi v Beli hiši zlato doseglo letošnji vrh
41
20. avgust 2017 ob 06:29 Prvič po izvolitvi Donalda Trumpa za predsednika ZDA se je na borzi vrednostnih papirjev v New Yorku zgodilo, da dan po enoodstotnem padcu delnic trg ni krenil navzgor.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.4887
Kanada CAD 1.4806
Hrvaška HRK 7.4045
Češka rep. CZK 26.083
Danska DKK 7.4377
Madžarska HUF 303.70
Japonska JPY 128.73
Norveška NOK 9.3023
Ruska fed. RUB 69.4840
Švedska SEK 9.5390
Švica CHF 1.1364
Vel. Britanija GBP 0.91713
ZDA USD 1.1771
Romunija RON 4.5868
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.2818
Stanje na dan: 22. avgust 2017
Kazalo