Gospodarstvo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 57 glasov Ocenite to novico!
Avstrijska zastava
Avstrija sprejema zakon, s katerim bo znižala otroške dodatke za tuje delavce. Foto: EPA
false
Avstrija je v Bruslju že poskušala doseči znižanje otroških dodatkov, a je to Evropska komisija zatrla v kali. Foto: EPA

Avstrija namerava znižati otroške dodatke za tuje delavce

Slovenija bi izgubila pet milijonov evrov
17. april 2017 ob 14:10
Dunaj - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Avstrijska vlada je tik pred sprejetjem predloga, da bi se višina otroškega dodatka za tuje delavce v Avstriji, torej tudi za slovenske, znižala na raven življenjskih stroškov držav, iz katerih prihajajo.

Slovenija bi posledično izgubila okoli pet milijonov evrov, Madžarska pa je Avstriji že zagrozila z gospodarskimi sankcijami.

Višina otroških dodatkov bi se na letni ravni za slovenske otroke staršev, ki delajo v Avstriji, znižala s 17 milijonov evrov na 13 milijonov. Mesečno povprečno prejmejo, podatki so iz leta 2015, 114 evrov, avstrijski otroci pa primerjalno 150 evrov. "Imava dva otroka in dobivava otroški dodatek, oba skupaj 362 evrov. Gre za fiksen znesek, neodvisen od plače," je dejal v Avstriji zaposleni Herman Novak iz Rogaške Slatine.

Avstrija je v Bruslju že poskušala doseči znižanje otroških dodatkov, a je to Evropska komisija zatrla v kali. Enake dolžnosti, enake pravice. A avstrijska vlada ni zadovoljna in pripravlja nov napad na pravice tujih delavcev. Kaj bi to pomenilo za družine zaposlenih v Avstriji?

"Z ženo sva vedno gledala, da se ta denar porablja za otroke, malenkost bi se poznalo, a neka tragedija se iz tega ne bi razvila," je posledice predlaganega avstrijskega zakona komentiral Novak.

Na tak način bi Avstrija prihranila okoli 100 milijonov evrov. Največ škode bo to povzročilo madžarskim delavcem, okoli 30 milijonov. Madžarski premier Viktor Orban je že protestiral in napovedal boj za otroške dodatke na evropski ravni. Slovenski delavci pravijo, da bodo premislili, ali bodo sploh še delali v Avstriji.

VIDEO
Avstrija niža otroške dodatke za tuje delavce
G. K., Petra Kos Gnamuš, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
vrtojb5
# 17.04.2017 ob 14:47
Ce otroci ne zivijo v avstriji, je ukrep povsem logicen.
jk11
# 17.04.2017 ob 14:39
Slovenski delavci pa pravijo, da bodo premislili, ali bodo sploh še delali v Avstriji.

Itak.
Bivši uporabnik
# 17.04.2017 ob 14:39
bravo, vsaka normalna država najprej poskrbi za svoje..!
mmeeddoo
# 17.04.2017 ob 14:47
Če bi imela Slovenija enak pristop do problemov in na enak način iskala rešitve, tudi pri nas ne bi imeli težav, ki jih imamo.
Majestic12
# 17.04.2017 ob 14:49
Slovenski delavci pravijo, da bodo premislili, ali bodo sploh še delali v Avstriji.

Hahahaha pa koga oni farbajo, no
vnk
# 17.04.2017 ob 14:56
Kaj pa vem, po eni strani mi ni všeč, po drugi strani pa pogledam situacijo pri nas, kjer dobivamo kup albancev iz Kosova, pa še več Bošnjakov in jim pol financiramo družine iz socialnih transferjev, pa si rečem, zakaj že?

Ma, ni črnobela situacija, ampak ravno zato, ker se nismo nikoli ubadali z migracijami in jih resneje regulirali, potem pride do takšne situacije, ki udari po vseh. Me pa zanima, kdo so ti tuji delavci, 100 mil - 30 mil (Madžari) - 17 mil (mi) = ostalo?

Sicer pa brez skbi, pri nas bomo še dolgo financirali balkanske goste, glede na odziv naše vlade:

Integracijska politika, ki jo že dolgo vodi Slovenija, je ena najuspešnejših v Evropi, ker temelji na medsebojnem prilagajanju in bogatenju kultur, ne pa na multikulturalizmu, ki od migrantov ne zahteva prilagoditve.
vnk
# 17.04.2017 ob 14:57
sirus:

4279 Kosovarjev v starostni skupini od 0-19 let s stalnim prebivališčem v Sloveniji.

Vir? Čeprav ti verjamem, ker vlada sama trdi:

Albanci pridejo v Slovenijo na delo, kmalu za tem pa pripeljejo še družino. Nato otroke vpišejo v šolo, žene pa so doma. Z ekonomskega vidika se jim tak način življenja bolj izplača, saj lahko pri nas uveljavljajo socialne transferje in subvencije, poleg tega pa družina živi skupaj.
Pigglet
# 17.04.2017 ob 14:32
Enako namero imajo tudi v Nemčiji.
bayernkini
# 17.04.2017 ob 14:58
Slovenski delavci pravijo, da bodo premislili, ali bodo sploh še delali v Avstriji.
Čista laž dragi MMC ...

Vedno več Slovencev jih vsak dan zaprosi daje vloge prošnje na Avstrijskih in Nemških delavnih agencijah za delo ....samo iz 8 agencij SÜD STEIERMARK imamo podatke :::
Vsak dan ! razen ob praznikih ...povprečno 12 delavcev !
Komu vi lažete?
kotzi
# 17.04.2017 ob 14:31
kr k nam delavci..zdej se bo odprla magna...pod lepim pohorjem bo lakirnica..to je to...magna bo ze s tem prsparala miljone k bo maj placevala nase delavce
odprtizvezek
# 17.04.2017 ob 14:59
"Madžarska pa je Avstriji že zagrozila z gospodarskimi sankcijami"

A jim bodo nehali posiljat nezaposlene Madzare v Avstrijo? lol
jarovit
# 17.04.2017 ob 14:45
Avstrija namerava znižati otroške dodatke za tuje delavce
----------------------------
Zelo evropsko.
brain2k
# 17.04.2017 ob 15:06
Zakaj bi neka drzava sploh karkoli placevala za otroke ki ne zivijo v tej drzavi in niso njeni drzavljani? Ni logike. Tako in tako pa starsi v avstriji zasluzijo precej vec kot bi v sloveniji tako da otroci ne bodo lacni.
bayernkini
# 17.04.2017 ob 15:11
Romska manjšina v Slo ima več pravic do denarnih sredstev kot pa slo državljan še večje imajo migranti azilanti ..
A tega pa ne zapišete?
To da je država zasužnjila državljana Slovenije s davki ne upate napisat?
tobrex
# 17.04.2017 ob 15:16
"Z ženo sva vedno gledala, da se ta denar porablja za otroke, malenkost bi se poznalo, a neka tragedija se iz tega ne bi razvila," je posledice predlaganega avstrijskega zakona komentiral Novak."
"Slovenski delavci pravijo, da bodo premislili, ali bodo sploh še delali v Avstriji."
No kaj takega lahko spise samo novinarka Kos Gnamuševa, najprej ne bi bilo tragedije, naslednji stavek pa, da bodo delavci premislili, ce bodo soh se delali v avstriji.
V stilu njenega prispevka o kakovosti zivil v aut in slo, ko je sla glede kakovosti sprasevat slovenske srednjesolce v plibergu, o izdelkih samih, kdo jih dela, kaksna je vsebnost kakava, kje je proizveden, kaksna je razlika v ceni....pa nic
Bivši uporabnik
# 17.04.2017 ob 14:54
Divide et impera, 21. stoletje.

Dejstvo: najrajši bi otroške dodatke znižali VSEM, a si tega pač ne upajo.

Znižanje dodatkov tujim delavcem je, gledano v skupnem imenovalcu, ščuvanje enih proti drugim, i. e. delitev na "naše" in "tuje". Delavce, ki niso enotni, je lažje razbiti kot pa, če držijo skupaj. Isto strategijo so uporabili v ZDA za uničevanje sindikatov na začetku 20. st., ko so za stavkokaze belim stavkajočim delavcem nasproti uporabili temnopolte. Beli stavkajoči delavci so temnopolte napadli in jih veliko ubili. Za uboje ni nihče odgovarjal, NYT pa je pisal o rasnih problemih in se izognil imenovanju stvari s pravim imenom. Vprašanje socialne pravičnosti so sloji na oblasti vedno zapakirali v nekaj drugega, v tem primeru v rasno razlikovanje, ker je bila ta drugačnost pač najbolj očitna. Če bi to odmislili, bi se namreč morali vprašati, v čem je pravzaprav razlika med enimi in drugimi. Rasno vprašanje je bilo vedno izgovor za to, da so bogati lahko še naprej ohranjali gospostvo nad nemočnimi in revnimi, ki so jih imeli za umazane in nesposobne, da bi skrbeli sami zase, sebe pa so imeli za sočutne in odgovorne, saj so revežem dajali delo ... Zgodovina se ponavlja. Namesto da bi spravili v zapore roparske barone in bankirje, imenitniki računajo na to, da se bodo delavci med sabo začeli grdo gledat in eventuelno grist med sabo.
TineB
# 17.04.2017 ob 15:38
Pravilno. Tega socialnega turizma mora biti konec! Drugače bo šla EU k vragu. Britanci so tudi zaradi tega šli ven iz EU. Ne moremo se iti prostega pretoka delovne sile kar tako počez in za vse - sploh ker so razlike med bogatimi in revnimi državami EU pač prevelike in logično je, kam in kako bodo potekale ekonomske migracije znotraj EU. Tudi na račun domačinov, ki ostajajo brez zaposlitve zaradi cenejše delovne sile, ki pride od zunaj.
sirus
# 17.04.2017 ob 15:07
vnk

Ja vidiš, to so zelo nezaželena dejstva, ki so takoj pobrisana. Verjetno bodo tudi tvoj zapis kmalu izbrisali, čeprav ga je podpisala direktorica Urada Vlade RS za komuniciranje. MMC multikulti agenda z rožicami brez dejstev, bodo pa kak FDV domišljijski spis o objavili ob naslednji priliki.

Moj vir pa je tukaj LINK - alternativna dejstva za naše multikultike oz. državni statistični uradi.
bayernkini
# 17.04.2017 ob 15:03
Slovenija raje se po brigajte za slo delavce da bodo imeli dostojno plačo !
Več delavnih mest s dodano vrednostjo !
In večje otroške dodatke !
bk13
# 17.04.2017 ob 14:59
madžar protestira, slovenec se pa sprijazni
generacija56
# 17.04.2017 ob 14:49
Eanako bi naredili butalci, če bi imeli višji standard, kot Avstrijci...
Ampak tega se ni bati, je potrebno omogočiti, da tisti, ki so pokradli butale za 40-110 milijard dolarjev lahko kradejo še naprej.... ( Po oceni neodvisnih strokovnjakov )
bayernkini
# 17.04.2017 ob 15:17
Na 1 evr zasluženega denarja pobere država 0.73 evr davka abnormalno !
Slovenija je svetovni prvak v pobiranju davkov!
rudes
# 17.04.2017 ob 15:09
Preverjeno, večina gastarbajterjev kot enega prvih "ukrepov" prepišejo otroke nase in na njihove organe prijavijo izplačilo otroških dodatkov, čeprav so delavci dnevni migranti, tako žene kot otroci živijo v Sloveniji, oziroma izvorni državi delavca. Meni razumljiv ukrep, ker gre za oportunizem, oziroma izplačevanje ugodnosti pač tam, kjer se dobi več. Zdravstvo in vse ostalo gre pa potem itak na naše stroške.
brehme
# 17.04.2017 ob 16:18
Dejstvo je ,da ogromno južnih in vzhodnoh delavcev, živi na račun socile v Avstriji, Nemčiji...enkrat bo tem tega dovolj. Vsak dober gospodar, najprej poskrbi za svoje, in potem za druge. Slab gospodar pa tudi zas svoje slabo....
the law1
# 17.04.2017 ob 15:23
@olenader

Pravica do otroških doklad izhaja iz dela in ni vezana na to, kje otrok živi. Vsaj tako jaz to razumem. Če sta avstrijski in slovenski delavec obdavčena v Avstriji enako, morata imeti tam enake socialne pravice.

Točno takšno nakladanje, ki je bolj skladno z nekim pravljičnim svetom v tem trenutku povzroča največje probleme v EU.

Vaši visokoleteči pravljični ideološki cilji pač rušijo sistem, ker niso skladni z realnostjo in potrebami ljudi (tistih, ki morajo vse financirat)
iRobert
# 17.04.2017 ob 17:16
pravilno, bravo Avstrija, to bi moral naredit tudi pri nas. prvo poskrbet za svoje
Ples
# 17.04.2017 ob 15:16
Tudi meni se zdi bistveno, kje ti otroci živijo. Zakaj tega ni v članku?

Pravzaprav mi je novo, da bi dnevni migranti dobivali otroški dodatek v Avstriji?
Grommm
# 18.04.2017 ob 08:12
Članek je najbolj običajen primer "fake news" .. namerno prikrivanje pravih dejstev s ciljem ustvarjanja panike med ljudmi in seveda sovraštva do "hudobnih" sosedov. Avtorji so pa sramota butalskega novinarstva - kar pa ni nobena izjema. Saj je velika večina takih. Tisti, ki pa to niso, pa ne smejo pisati v državne medije.

Kakšen otroški dodatek daje Avstrija in komu ga daje je seveda njena interna odločitev in nikogar ne briga. Otroški dodatek je namenjen VSEM otrokom, ki so rezidenti Avstrije - za tiste, ki pa to niso in živijo v Turčiji .. recimo .. ali Butalah, pa Avstriji ne bi bilo treba plačevati NIČ.

Lahko bi naredila celo tako, kot je to urejeno v Butalah .. konec leta odbije od dohodnine in - =bite se čez leto - kot veste in znate.

Pa še odličen blog na to temo.

In moj komentar
To so seveda tipične butalske zgodbe, ki me tako jezijo, da najraje ne bi napisal nič.

Novinarski kruhoborec pa MORA narediti "afero" iz nepomembne zadeve, da lahko preživi. To razumem - ampak posledično tisto "izgubljeno v prevodu" ne drži. Drži pa, da gre za "fake news" v uradnem državnem mediju, katerega potem povzamejo vsi in se derejo kot otroci v vrtcu, ko so za malico dobili namesto Nutelle ribjo pašteto.

Laganje ... očitno in namerno laganje. Potem pa razpravljajo o "zaupanju" uradnim, državnim medijem.
Za bruhat!!

Najbolj, kar mene bode v oči, pa o tem nihče ne piše (tudi avtor bloga - ne). Otroški dodatek za rezidente v Avstriji (torej otroke!) je konkreten denar, katerega država pošlje vsake 3 mesece na bančni račun. Takrat, ko sem jaz bival z družino (otroci!) tam, je bil znesek upoštevanja vreden in neodvisen od premoženja in dohodkov staršev, saj je DENAR BIL NAMENJEN OTROKU. Znesek pa tako velik, da staršem v družini s petimi otroci ni bilo treba v službo, če niso želeli.

V Butalah pa ... kaj? Otroški dodatek konec leta odbijejo od davka na dohodek, med letom se pa znajdi kot veš in znaš. Pač povej otrokom, da bodo jedli šele konec leta, če bo staršem dobro šlo. Le tisti najbolj na psu menda dobijo nekaj denarja na račun v vrednosti s katero morda ne pokrijejo niti šolskih zadev in malice v šoli. No - tega ne vem točno .. morda pa otroku ostane celo kak € ali 2 čez - za hrano, obleke, čevlje, mesečno vozovnico, igrače, smučanje, morje. Le izbrati mora v katero letovišče bo šel s tem €. Na Kanarske ali na Kubo.

Najbolj me pa od vsega seveda jezi, ker si Butalci kar naprej jemljejo neko pravico urejanja zadev v drugi državi. Madona - kdaj bodo naši razumeli, da se jih take zadeve SPLOH NE TIČEJO in nimajo kaj gobcat? To naj urejajo zdomci sami, če že kaj hočejo. V Avstriji imajo vse možnosti narediti kako zvezo in uradno nastopiti na sodišču kot stranka s pravnim interesom. Ali kakšen avstrijski državnik ali medij kdajkoli kaj kritiziral naš zločinski odnos do upokojencev - recimo? Zdravstveni sistem, ki sploh ni sistem, ampak navaden butalski kaos?? Družinsko politiko?

Mah .. raje neham, ker bom začel pisati grde besede .. zelo, zelo grde! O naši državi in njenih "politikih".To so seveda tipične butalske zgodbe, ki me tako jezijo, da najraje ne bi napisal nič.
G.Bruno
# 17.04.2017 ob 15:50
Kako hitro postane Madžarska "evropska", ko bi lahko kaj čutila v svojih žepih. Ob opozorilih glede evropskih standardov pri izobraževanju, ustavnem sodišču, medijih in beguncih pa želi biti suverena.
oziris.va
# 17.04.2017 ob 15:15
kobajagi7
# 17.04.2017 ob 14:39

bravo, vsaka normalna država najprej poskrbi za svoje..!


Tako je. Če hočeš dobit 100 % vse, postani državljan tiste države, se preseli tja, plačuj davke itn.
bayernkini
# 17.04.2017 ob 15:07
MMC začnite dajat predloge za izboljšanje stanja državljanov ne pa da se vtikate v tuje države kako urejajo svojo politiko in pišete propagando in neresnice !
the law1
# 17.04.2017 ob 14:53
@uizzi

Super.

Naj tudi znižajo obdavčitev tujih delavcev.


Kaj ti bi to pomagala, ker potem itak pride mačehovska slovenija, ki te orto upali pri dohodnini. Ker kljub mega nakladanju je absolutno dejstvo, da ima Slovenija bolj obdavčene plače kot Avstrija
ciracara
# 17.04.2017 ob 14:52
Madžari vsaka čast!

Res ste neko gonilo vzhodne evrope in vlečete vse te vzhodno evropske države iz hlapčevstva v katerega se je Slovenija že vdala.
as55
# 17.04.2017 ob 16:46
Ples
# 17.04.2017 ob 15:16
Tudi meni se zdi bistveno, kje ti otroci živijo. Zakaj tega ni v članku?
Pravzaprav mi je novo, da bi dnevni migranti dobivali otroški dodatek v Avstriji?


In še ena posebnost je v Avstriji. Otroški dodatek dobijo vsi ne tako kot v Sloveniji, ko se status socialnih problemov deduje iz roda v rod kot so se nekoč dedovali plemiški nazivi. Avstrija svojih socialnih problemov, vsaj preko otroškega dodatka ne stimulira, da ostanejo socialni problemi!

http://www.casnik.si/index.php/2012/04/2
0/koliko-je-vreden-otrok-v-avstriji/
NoriProfesor
# 17.04.2017 ob 16:43
Avtor članka ni zadosti poudaril, da gre za pobudo OFP, po kateri bi zniževali otroške dodatke »tujcem«, katerih otroci živijo v tujini. Seveda so tu v ospredju dnevni delovni migranti. Od tu tudi rešitve, da bi višino dodatkov znižali na raven »dejanskega kraja« prebivališča otroka, in ne rešitev, da do njih sploh ne bi bili upravičeni.

Tudi v pogledu otroških dodatkov je avstrijski sistem popolnoma drugačen od našega, pravico do dodatka nimajo zgolj otroci, ki živijo v Avstriji ampak, kot pravi njihovi predpisi, so do njega upravičeni vsi, kpod dvema pogojema. »deren Lebensmittelpunkt sich in Österreich befindet und deren Kind (auch Adoptiv-, Pflege-, Stief- und Enkelkind) mit ihnen zusammen in einem Haushalt lebt oder für das sie überwiegend Unterhalt leisten, wenn zu keinem Elternteil Haushaltszugehörigkeit besteht.« Skratka, osredotočenost življenja v Avstriji in seveda življenje skupaj z otroci v istem gospodinjstvu. In pri dnevnih migrantih je pač tako, da se delo in zaposlitev v Avstriji razume kot osredotočenost življenja v Avstriji, ampak ker dejansko živiš pod isto streho z otroci, je tudi drugi pogoj izpolnjen. Več o tem tukaj, tudi koliko znašajo, ne glede na siceršnje prihodke družine, imajo tudi angleško stran.

Kdor hoče pri nas otroški dodatek, mora otroke kar s seboj pripeljati, tega v Avstriji potrebno, lahko živiš tudi na drugi strani meje. Recimo na Bavarskem, delaš pa v Salzburgu.
the law1
# 17.04.2017 ob 15:21
Bo pa v tem primeru pač veliko hinavščine v primeru Slovenije sigurno in verjetno tudi v primeru Madžarske.

Hinavščina je pa v tem v tem, da če se bo npr Slovenija kaj bunila glede nižanja teh dodatkov naj se potem hitro spomni kako je naš kriminalni FURS pošiljal položnice po 7.000 EUR za doplačilo dohodnine tem migrantom.
bayernkini
# 17.04.2017 ob 15:19
Ples prijaviš otroke živeče v matični državi ker moraš prijavit davčno stopnjo .. Steuerklasse..
palinko
# 17.04.2017 ob 15:11
Iz novice ni jasno, ali gre zgolj za delavce migrante (ki imajo družino oz. otroke v svoji državi) ali za vse tujce, tudi tiste, ki preselijo svojo družino v Avstrijo. Če prvo, potem še nekako razumem, če drugo, potem pa ne oz. tak zakon verjetno ne bi vzdržal presoje na evropskem sodišču.
Katalena
# 18.04.2017 ob 05:25
Slovenska placa nebo nikoli taksna kot Avstrijska ker so nasi politiki nesposobni pajaci ki strasijo naokoli in nimajo pojma kaj delajo...delajo pa proti Slovenskemu narodu....ogabnooo in nehumano...Slovenija propada...
Bondjanez
# 17.04.2017 ob 18:04
Pravilno. Zdej pa sprejet enak zakon za nase ...... saj veste katere. Ne smem napisat. Bom blokiran.
los-t
# 17.04.2017 ob 17:50
Čist ok, bodo imigranti samo še tisti ki resno mislijo kaj delati v tuji državi, ne se samo prisesati na socialo. To bi moral vsi narest, bo pol manj problemov...
Skippy
# 17.04.2017 ob 16:31
Davki in dajatve

Slovenija ima za ljudi, ki ustvarjajo najvišjo dodano vrednost, najvišje dajatve na svetu. Seveda pa ni najhujša pri tistih, ki pač ustvarijo manj. Ampak za vsako državo so dragulj tisti ta prvi.
Skippy
# 17.04.2017 ob 16:24
Smešno je, ko se pritožujejo Madžarska in podobni. A ne bi raje politiki delali za svojo državo, da ne bi več rabili državljani delat v tujini in izkoriščati tuje države?
Bivši uporabnik
# 17.04.2017 ob 15:46
Madžari vsaka čast!

Res ste neko gonilo vzhodne evrope in vlečete vse te vzhodno evropske države iz hlapčevstva v katerega se je Slovenija že vdala.


Ha, ha, ha, ha, ha,ha!!!! A ste sploh bili recimo kdaj na Madžarskem? Res, podalpski orbanofili, od kje jemljete takšne?
evropa
# 17.04.2017 ob 16:19
Aja pa Madžarsko si za zgled jemat je pa tud sfaljen.

Orbanu enmal dol visi. Se obrača po vetru lih tolk kolkr mu paše.
7up
# 17.04.2017 ob 15:52
Seveda je govora o otrocih, ki zivijo v slo!
bayernkini
# 17.04.2017 ob 15:43
Pravilno. Tega socialnega turizma mora biti konec! Drugače bo šla EU k vragu. Britanci so tudi zaradi tega šli ven iz EU.

Bedarija Britanci so šli ven na osnovi propagande prihajajočih migrantov beguncev !
Britanija je imela najbolj ugodne pogodbe in privilegije v EU !!!
severnik
# 17.04.2017 ob 15:41
To pa je res začetek propada EU. Namreč kdor ni ugotovil, je govora o "tujcih" iz drugih EU držav.

Mi pa dajmo lepo dvignit ceno vinjet "tujcem", nam pa cenejše.
the law1
# 17.04.2017 ob 14:56
Se pa strinjam s potezo Avstrije. To s to absurdno socialo je šlo preko vseh mej. Zmanjšat je potrebno to socialo, ki je šla preko vseh mej in katere smo postali sužnji pri njenem plačevanju skozi davke. Znižati davke in potem koga brigajo otroški dodatki.

Sistem se je zbirokratiziralo (to pomeni dodatne stroške), do takšne mere da se sploh ne ve več kdo pije in kdo plača
uizzi
# 17.04.2017 ob 14:50
Super.

Naj tudi znižajo obdavčitev tujih delavcev.
Kazalo