Trimo čaka celovito prestrukturiranje, meni nadzornik Stanko Polanič. Foto: MMC RTV SLO
Trimo čaka celovito prestrukturiranje, meni nadzornik Stanko Polanič. Foto: MMC RTV SLO

Na mesto Petra Zoriča, ki je z mesta člana nadzornega sveta odstopil v četrtek, pa so do sredine julija 2015 imenovali Stanka Polaniča. Novega predsednika uprave Trima morajo imenovati do 24. aprila, do takrat pa bo nadzorni svet vodil Polanič, saj ima prvi nadzornik Bogdan Topič to vlogo zamrznjeno. Trimov nadzorni svet poleg omenjenih treh sestavljajo še Gregor Krajnc, Nataša Šteferl Popit in Stanislav Hostnik.

Kot je dejal Topič, je v Trimu 25. marca funkcijo prokurista nastopil Gregor Jaklič iz novomeškega podjetja CGP, o razpisu za predsednika uprave pa je dejal, da ga je kadrovska agencija Amrop Adria pred dnevi končala. Prijave zdaj pregleduje posebna kadrovska komisija, ki jo je imenoval še nadzorni svet v prejšnji sestavi.

Polanič: Potrebno celovito prestrukturiranje
Polanič je glede dolgov družbe potrdil, da ima skupina Trimo še vedno za približno 60 milijonov evrov posojil. V skupini je sicer prestrukturiranje stalnica, je dejal in dodal, da jo bo treba celovito finančno, produktno in posledično tudi kadrovsko prestrukturirati.

Pregledati bo treba določene programe, ki že dolgo niso donosni, je dejal. Treba bo zmanjšati tudi število zaposlenih, ki jih je na ravni skupine približno 900, na ravni matičnega podjetja pa približno 400. Program kadrovskega prestrukturiranja pripravljajo, odločitev o odpuščanju pa je Topič napovedal za prvo polovico prihodnjega meseca.

Delničarji so še sprejeli sklepe o spremembi statuta družbe, ki razširjajo nadzorni svet družbe na šest članov in spreminjajo postopek imenovanja in pooblastila zakonitih zastopnikov družbe, so sporočili iz Trima. Potrdili so tudi predlog uprave o določitvi višine sejnin in plačil članom nadzornega sveta.