Polzela bo odslej delovala s tričlanskim nadzornim svetom. Foto: BoBo
Polzela bo odslej delovala s tričlanskim nadzornim svetom. Foto: BoBo

Novi stari nadzornik je kot predstavnik kapitala ostal Anton Horvatič, pridružila se mu je še Irma Frelih, predstavnica delavcev je v svetu ostala Stanka Pfajfer. Lastniki so tako z mesta člana nadzornega sveta razrešili Metko Hrovat, Petro Mlakar in Horvatiča, ki so mu nato podelili nov mandat. Medtem je svet delavcev iz sveta odpoklical Biserko Novak, mandat pa podaljšal Pfajferjevi.

Skupščina je najprej spremenila statut, kar je poleg krčenja nadzornega sveta spremenilo še ureditev prednostne pravice v primeru dokapitalizacije, določilo pogoje, ki jih morajo izpolnjevati člani uprave, ter delovanje nadzornega sveta.

Skupščina se je na nasprotni predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) seznanila z lansko bilančno izgubo v znesku 6,4 milijona evrov in potrdila, da ta ostane nepokrita. Vodstvo je sprva predlagalo, da bi se izguba iz lanskega poslovnega leta v vrednosti nekaj več kot tri milijone evrov pokrila iz kapitalskih rezerv, a skupščina o tem nato ni glasovala.

Kljub izgubi je država vodilnim družbe podelila razrešnico za lansko delovanje ter za letošnjega revizorja imenovala družbo KPMG Slovenija.