Bo Cimos padel v roke Hastorja, ki je že pokopal Prevent? Foto: BoBo
Bo Cimos padel v roke Hastorja, ki je že pokopal Prevent? Foto: BoBo

Drugi ponudnik se menda ne poteguje za odkup celotnega podjetja, je za TV Slovenija poročal Florjan Zupan. Vodstvu slabe banke pa je uspelo prepričati Hastorja, da je oddal ponudbo za celotno podjetje. Hastor, ki je potopil slovenjgraški Prevent, je konec februarja za Cimos neuradno ponujal približno 200 milijonov evrov. Zdaj, ko nad koprsko družbo visi 25-milijonska odškodninska tožba na hrvaškem sodišču, je menda pripravljen plačati precej manj.

Cimos, ki je še vedno v procesu prestrukturiranja, se zadnje dni, poleg slabih poslovnih rezultatih, otepa tudi tožbe hrvaške agencije za zavarovanje hranilnih vlog in sanacijo bank. Ta jo je proti koprski družbi vložila, ker Cimos še vedno ni poplačal vseh posojil bankrotirani Riječki banki, ki jih je najel v 90. letih preteklega stoletja.

Zaradi tega je hrvaško trgovinsko sodišče pred kratkim zamrznilo del Cimosovega premoženja na Hrvaškem, in sicer delež v hčerinski družbi PPC Buzet. Po poročanju Financ gre za podjetje pomembno premoženje, a v Cimosu pravijo, da zamrznitev ne bo vplivala na njihovo premoženje. Je pa očitno že vplivala na prodajno ceno. V Cimosu napovedujejo še, da pripravljajo temeljit odgovor na tožbo in da bodo z ustreznimi pravnimi sredstvi izpodbijali začasno odredbo.