V Cimosu so potrdili, da so v petek prejeli začasno odredbo omenjenega sodišča v zvezi s tožbo hrvaškega DAB-ja, s katero se odreja prepoved razpolaganja z lastniškim deležem v odvisni družbi PPC Buzet. Foto: BoBo
V Cimosu so potrdili, da so v petek prejeli začasno odredbo omenjenega sodišča v zvezi s tožbo hrvaškega DAB-ja, s katero se odreja prepoved razpolaganja z lastniškim deležem v odvisni družbi PPC Buzet. Foto: BoBo

Trgovinsko sodišče v Zagrebu je začasno blokiralo del Cimosovega premoženja v Zagrebu, pri čemer naj bi po navedbi Financ blokada premoženja pomenila, da Cimos ne more biti prodan. Gre za začasno odredbo zaradi tožbe hrvaške agencije za zavarovanje hranilnih vlog in sanacijo bank (DAB), Cimos pa trenutno ne sme razpolagati s 25 milijonov evrov vrednim delom premoženja na Hrvaškem (gre za obrata v Buzetu in Roču). DAB je konec februarja vložil tožbo v sporu, ki traja vse od leta 1999.

V Cimosu so potrdili, da so v petek prejeli začasno odredbo omenjenega sodišča v zvezi s tožbo hrvaškega DAB-ja, s katero se odreja prepoved razpolaganja z lastniškim deležem v odvisni družbi PPC Buzet.

Ob tem poudarjajo, da se začasna odredba v nasprotju s povzemanjem nekaterih medijev torej nanaša le na poslovni delež v Cimosovi hčerinski družbi na Hrvaškem in kot taka nikakor ne vpliva na poslovanje Cimosa na Hrvaškem ali drugje.

V Cimosu napovedujejo še, da pripravljajo temeljit odgovor na tožbo in da bodo z ustreznimi pravnimi sredstvi izpodbijali začasno odredbo. Po preučitvi spisa so v družbi namreč še naprej prepričani, da sta tožbeni zahtevek in začasna odredba neutemeljena.

Cimos: Zahtevki so neutemeljeni
Cimosu so sicer pričakovanja hrvaškega DAB-ja v zvezi s sporazumom s konca 90. let znana in so že bila predmet več pravnih analiz, ki so vse potrdile, da bi bili zahtevki DAB-ja s tem v zvezi neutemeljeni.

V družbi še dodajajo, da je bila začasna odredba izdana zgolj na podlagi navedb DAB-ja, ne da bi sodišče Cimosu sploh omogočilo, da se izreče glede navedb DAB-ja, zaradi česar bo Cimos šele zdaj lahko uveljavljal svojo argumentacijo glede neutemeljenosti zahtevka in izdane začasne odredbe. Sam postopek prodaje večinskega deleža Cimosa pa medtem teče naprej. Neuradno se rok za oddajo nezavezujočih ponudb izteče v sredo.