FMR bo vztrajal pri stroškovni primerljivosti Dela z drugimi mediji. Foto: BoBo
FMR bo vztrajal pri stroškovni primerljivosti Dela z drugimi mediji. Foto: BoBo

V FMR-ju bodo vztrajali pri stroškovni primerljivosti Dela z drugimi mediji, kar pomeni dolgoročno ohranjanje zaposlenosti tistega kadra, ki bo prinašal višjo dodano vrednost na zaposlenega. Odločitev o številu zaposlenih bodo prepustili vodstvu Dela, ki je odgovorno za izpolnjevanje načrtov, so zapisali.

Vodstvo družbe bo moralo v jesenskih mesecih pripraviti predlog strateškega načrta za obdobje 2016-2019, njegov sprejem pa v FMR-ju pričakujejo decembra. Na njegovi podlagi bo nato vodstvo Dela moralo pripraviti načrt poslovanja za prihodnje leto in načrt premoženjskega stanja družbe ob koncu tega leta.

"Interes družbe FMR kot lastnika je, da Delo ohranja vodilno vlogo na področju tiskanih medijev in krepi delež branosti svojih medijev na elektronskih platformah. Kot lastnik bomo zahtevali višjo kakovost založniških projektov kot tudi širitev programov teh projektov," so zapisali v FMR-ju.

Večletna prodaja
FMR je prodajno pogodbo pod več odložnimi pogoji s pivovarno podpisal na začetku junija. Ta je hišo prodajala več let, in sicer skladno s sporazumom o prestrukturiranju. Za 100-odstotni delež v družbi je iztržila 7,3 milijona evrov, FMR pa je nakup financiral z lastnimi sredstvi.

Zadnji od odložnih pogojev je bil izpolnjen na začetku septembra, ko je FMR od varuha konkurence dobil soglasje za nakup vseh delnic Dela, so sporočili iz FMR-ja in Pivovarne Laško.