V Hitu bodo razširili ponudbo in videli, kakšen bo odziv gostov. Foto: HIT
V Hitu bodo razširili ponudbo in videli, kakšen bo odziv gostov. Foto: HIT
Hit spet z dobičkom

Igralnico na prostem bodo odprli danes. To je največja naložba lanskega leta. Z različnimi analizami so v Hitu namreč ugotovili, da so zunanje igralnice za od 20 do 50 odstotkov bolje zasedene kot notranje. Zunanja igralnica v Parku je največja Hitova igralnica na prostem, skupno na 450 kvadratnih metrih površin pa ponuja 88 najsodobnejših igralniških naprav, elektronsko ruleto in štiri igralne mize. V skupno petih igralnicah na prostem imajo zdaj v Hitu 240 igralnih naprav.

Družba je lani ustvarila nekaj več kot 153 milijonov evrov prihodkov in štiri milijone evrov dobička iz poslovanja, s čimer so nekoliko presegli načrte. Zadolženost jim je ob tem uspelozmanjšati za 7,2 milijona evrov, je pojasnil predsednik uprave Hita Dimitrij Piciga.

Po njegovih besedah se pozna tudi postopno okrevanje italijanskega trga. Italijanski gostje namreč še vedno ostajajo prvi gostje Hitovih hotelov ob zahodni državni meji. Skupno pa so v letu 2014 našteli skoraj 1,4 milijona obiskov v igralnici, kar je dva odstotka več kot v 2013.

Ne usmerjajo se več zgolj v igralništvo
Ob tem se je povečalo tudi število prenočitev. Skupno so jih našteli 159.000, kar je devet odstotkov več od načrtovanih in 11 odstotkov več kot leta 2013. Pričakujejo, da se bo število prenočitev še povečevalo, saj je ena letošnjih večjih naložb namenjena obigralniški dejavnosti.

V igralniško-zabaviščnem centru Perla bodo do poletja uredili sončno teraso in tako ponudili nekaj možnosti preživljanja prostega časa tudi za tiste goste, ki ne igrajo, je še povedal Piciga.

V prihodnosti pa bi radi prav ob hotelu Perla uredili poletno plažo, kjer bodo gostje ob centru dobrega počutja lahko uživali tudi v bazenskem kompleksu. Prav sončna terasa, ki jo bodo uredili še pred letošnjim poletjem, bo nekakšen kazalnik zanimanja gostov za tovrstno ponudbo.

Hit spet z dobičkom