Prodaja Merkur trgovine se je začela marca z zbiranjem zavezujočih ponudb. Foto: BoBo
Prodaja Merkur trgovine se je začela marca z zbiranjem zavezujočih ponudb. Foto: BoBo

Kot je zapisano v sklepu sodišča, je sklad skladno s ponudbo ustanovil družbo Mercury Holdings Sarl s sedežem v Luksemburgu, prek katere bo kupil delnice. Cena, ki jo je ponudil sklad, je bila sicer za 10.000 evrov višja, kot je bila izklicna cena v prejšnjem prodajnem poskusu. Na sklep je mogoče vložiti pritožbo v 15 dneh.

Stečajna upraviteljica Merkurja Simona Goriup je namreč v torek z ameriškim naložbenim skladom HPS Investment Partners podpisala pogodbo o prodaji družbe Merkur trgovina.

S tem se končuje prodajni postopek za družbo Merkur trgovina, katere lastnik je bil stari Merkur, ki je po izločitvi Merkur trgovine in Merkur nepremičnin končal v stečaju.

Prodaja se je začela marca
Prodaja Merkur trgovine se je začela marca z zbiranjem zavezujočih ponudb, pri čemer izklicna cena ni bila določena. Januarja je namreč Goriupova izvedla enak postopek z izklicno ceno 28,55 milijona evrov, a takrat za nakup družbe ni prispela nobena ponudba. Na tokratni razpis so medtem prispele štiri ponudbe.

HPS Investment Partners se po pisanju Dela poteguje tudi za nakup 13 trgovskih centrov, v katerih deluje Merkur trgovina in ki jih prodaja Heta, slaba banka nekdanje avstrijske banke Hypo. Vrednost tega posla naj bi neuradno znašala okoli 50 milijonov evrov.

Merkur je šel v stečaj novembra 2014. Stečajna upraviteljica je medtem prodala številne nepremičnine v lasti starega Merkurja, prav v teh dneh se je začela prodaja ponudnika hišne in zabavne elektronike ter bele tehnike Big Banga, ki jo bo upraviteljica izvedla z nezavezujočim zbiranjem ponudb na podlagi neposrednih pogajanj.