Na Krvavcu se boste že lahko zapodili po belih strminah. Foto: MMC RTV SLO
Na Krvavcu se boste že lahko zapodili po belih strminah. Foto: MMC RTV SLO
Smučanje
Zima je letos zgodnja. Foto: MMC RTV SLO

Začetek sezone sta omogočila novozapadli sneg in nizke temperature, zaradi katerih je bilo mogoče izdelati umetni sneg. Krvavec bo obiskovalcem v letošnji sezoni ponudil tudi večerno sankanje in smučarsko progo za kros. Ob začetku sezone bodo na Krvavcu obratovale kabinska žičnica, šestsedežnica Vrh Krvavca, štirisedežnica Tiha dolina, dvosedežnica Zvoh, otroška vlečnica Luža in dvosedežnica Kriška planina za dostop. Obratovanje bodo prilagodili vremenskim in varnostnim razmeram na smučišču.

Predvidoma bodo na Krvavcu odprte smučarske proge 1, 2, 5, 6, 10, 11, 13, 15 in 17. V prihodnjih dneh bodo izkoristili ugodne vremenske pogoje za izdelavo umetnega snega in tako pripravili čim več smučarskih površin. Nova proga za kros bo postavljena na delu smučišča, ki ga doslej niso urejali - med progama 16 in 17.

V Kranjski Gori smuka prvi dan zastonj
Sezono bodo začeli tudi v Kranjski Gori, kjer bo smuka na prvi dan obratovanja žičnic za obiskovalce brezplačna. Za ljubitelje teka na smučeh bodo proge v Kranjski Gori in na območju Rateče-Planica na voljo od petka.

V petek bo začelo obratovati tudi smučišče na Rogli.

Na Pohorju se sezona začenja konec tedna
Na Pohorju bodo prihajajoči konec tedna zagnali del naprav na Areškem Pohorju (Areška, Ruška, Cojzerica, Žigart), če pa bo pri izdelavi tehničnega snega v naslednjih dneh izdatneje pomagala narava, pa napovedujejo tudi zagon sedežnice Pisker. Prav tako skušajo usposobiti smučišče Antonovo (sedežnico Sleme) ter vlečnico in pripadajoče smučišče Bellevue, ki ju bodo konec tedna zagnali, če bo dovolj snega, oziroma če bodo temperature ugodne.

V kratkem na smuči tudi v Cerknem
Smučarski center Cerkno bo v novi sezoni začel obratovati v četrtek, 9. decembra. Kot sporočajo, bosta tega dne obratovali šestsedežnica Počivalo in dvosedežnica Griž ter proge ob teh napravah. Na dan odprtja bo vožnja z napravami brezplačna. V petek, 10. decembra, bo začela obratovati še štirisedežnica Brdo, odprta bo tudi proga Brdo sedem. Tega dne bodo cene dnevnih vozovnic znižane za 50 odstotkov. Če bodo vremenske razmere ugodne za zasneževanje, bo celotno smučišče začelo obratovati 18. decembra.