Nad Zidarjeve posle so se spravili še upniki. Foto: RTV SLO
Nad Zidarjeve posle so se spravili še upniki. Foto: RTV SLO

Predlog za odredbo, ki se nanaša na terjatev do SCT-ja v višini skoraj 750.000 evrov, so v Liku Liboje vložili, ker nameravajo v kratkem zoper tri vodilne menedžerje SCT-ja, Ivana Zidarja, Aleksandra Mezeta in Janeza Jamnika, sprožiti pravdni postopek zaradi sporne odprodaje SCT-ja Tovarne kovinske opreme, piše Dnevnik.

Medtem ko je grosupeljsko okrajno sodišče Jamniku že "zamrznilo" delež in nepremičnine v njegovi lasti, Zidarja in Mezeta to še čaka. Liko je namreč predlog za odredbo vložil na okrajno sodišče v Grosupljem, ki pa je odločanje o Zidarju in Mezetu zaradi krajevne pristojnosti odstopilo sodišču v Ljubljani.

Posojilo je dal kar SCT
Konec novembra lani je novoustanovljeno podjetje SCT Investicije, ki je v lasti Zidarja, Mezeta in Jamnika, od skupine SCT za 2,45 milijona evrov odkupilo eno finančno bolj zdravih hčerinskih podjetij SCT-ja Tovarno kovinske opreme, ki domuje v Murski Soboti.

Pri tem je iz dokumentov po poročanju časnika razvidno, da so menedžerji za delež dejansko plačali le 1,44 milijona evrov. Za plačilo preostalega dela kupnine so namreč najeli posojilo kar pri SCT-ju Naložbe. Pri tem velja opozoriti, da je SCT le dober mesec dni po poslu na sodišče vložil predlog za prisilno poravnavo.

Direktorica in solastnica Lika Liboje Magda Mesec pa je pojasnila: "S prodajo SCT-ja Tovarne kovinske opreme /se/ ne morejo strinjati, saj so bili oškodovani upniki, svoje terjatve pa skušamo zavarovati."