Marko Jaklič uživa županovo podporo. Foto: RTV SLO
Marko Jaklič uživa županovo podporo. Foto: RTV SLO

Kot je znano, so kriminalisti sprožili preiskavo, ki sega še v obdobje Jakličevega predsedovanja upravi Vzajemne. Kljub temu ga je Jankovič označil za izredno sposobnega človeka. "Jaklič me je poklical že v sredo, danes pa je bil pri meni in mi dal svoj mandat na razpolago," je povedal Jankovič v odzivu na kriminalistično preiskavo, ki jo je komentiral, saj je MOL ustanovitelj Lekarne Ljubljana.

"Jakliča podpiram, ker dela dobro, ima dobre rezultate in dobre odnose z ljudmi," je še poudaril župan in dodal, da mu je Jaklič zagotovil, da v preteklosti ni opravljal spornih poslov.

Jaklič sklepal preplačane pogodbe?
Kot je znano, kriminalisti ljubljanske policijske uprave v predkazenskem postopku preiskujejo,
kakšno vlogo je v poslih S&T Slovenija z Vzajemno, ko jo je še vodil Jaklič, imel nekdanji predsednik uprave S&T-ja Klavdij Godnič. Slednji je trenutno izvršni direktor Mobitela, zaradi česar so se kriminalisti v četrtek tudi mudili na sedežu največjega slovenskega mobilnega operaterja v Ljubljani.

Po poročanju medijev naj bi Jakliču očitali, da je kot vodja Vzajemne s podjetjem S&T, ki ga je do začetka leta 2007 vodil Godnič, sklepal pogodbe, ki naj bi bile preplačane, pri tem pa naj bi prek podjetij, ki naj bi bila povezana z Godničem, v tujino odtekale provizije.

E. S.