Finančne težave niso nerešljive, so prepričani v Merkurju. Foto: MMC RTV SLO
Finančne težave niso nerešljive, so prepričani v Merkurju. Foto: MMC RTV SLO
Se bo Merkur rešil?

Predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež se je namreč sestal s šestimi največjimi bankami upnicami, ki jim je predstavil osnutek sanacijskega načrta. V družbi pojasnjujejo še, da bodo posamezne delovne skupine zdaj dorekle podrobnosti, Merkur pa bo s svetovalci nadaljeval razdelavo načrta sanacije do končne verzije.

V sanacijskem načrtu, ki bo predvidoma pripravljen do konca septembra, bo navedeno tudi število zaposlenih, potrebnih za uspešno in dobičkonosno poslovanje. Obenem bo znano tudi število presežnih delavcev.

Knuplež se je srečal tudi s predstavniki delavcev in sindikata, ki jim je prav tako predstavil osnutek sanacijskega načrta.

Družba z nekaj sto milijoni dolga
Resne finančne težave, v katerih se je znašla družba, so po prepričanju vodstva in nadzornikov rešjive. A za to bo potrebno soglsje vseh deležnikov, od bank do dobaviteljev in zaposlenih. Lastniki in vodstvo Merkurja so že junija ob načelni podpori bank upnic sklenili, da bodo Merkur reševali kot celoto. Družba Merkur ima sicer okoli 550 milijonov evrov dolga, skupina Merkur pa okoli 650 evrov dolga.

Se bo Merkur rešil?