Nova uprava Rimskih term si prizadeva dvigniti prepoznavnost novega turističnega ponudnika tako na slovenskem trgu kot v tujini, so sporočili iz podjetja. Foto: MMC RTV SLO
Nova uprava Rimskih term si prizadeva dvigniti prepoznavnost novega turističnega ponudnika tako na slovenskem trgu kot v tujini, so sporočili iz podjetja. Foto: MMC RTV SLO

V poročilu o ukrepih finančnega prestrukturiranja podjetja je uprava nadzornemu svetu predlagala prisilno poravnavo, dokapitalizacijo in reprogram dolgoročnega, za družbo zelo obremenjujočega investicijskega posojila.

Nadzorniki so soglasno odločili, da je družba insolventna in da so ukrepi, predvideni v poročilu, potrebni in ustrezni za zagotovitev finančnega prestrukturiranja, če bo družba izpeljala predvsem reprogram in dokapitalizacijo z novimi denarnimi vložki, so sporočili iz Rimskih term.

Na petkovi seji so se nadzorniki seznanili tudi s poslovanjem družbe v prvih devetih mesecih letos in ugotovili, da si nova uprava Rimskih term prizadeva uspešno poslovati. Da bi to dosegla, je uprava začela pripravljati kratkoročni poslovni načrt, ki bo podlaga za izdelavo srednjeročnega poslovnega načrta. Ta bo jasneje nakazal prihodnje smeri poslovanja in uveljavljanje novega termalnega turističnega ponudnika.

Že prejšnja uprava term pod vodstvom Marjane Novak je pripravila poročilo o ukrepih finančnega prestrukturiranja, v katerem je predlagala sklic skupščine, ki bi potrdila vplačilo denarnih sredstev za 4,5 milijona evrov. Družba naj bi namreč že imela okoli 100.000 evrov tekoče izgube. Pripravo poročila o ukrepih finančnega prestrukturiranja je upravi družbe naložil prav nadzorni svet, saj so terme insolventne zaradi nedavno propadle dokapitalizacije, ki je bila predlagana v višini 2,5 milijona evrov.

Povečanju osnovnega kapitala nasprotujejo v Novi Ljubljanski banki, zreškem Uniorju in Triglav Naložbah, ki obvladujejo slabo tretjino Rimskih term.