Na Darsu so pojasnili, da je z uspešnostjo oddaje elektrostrojnih del v predoru Markovec povezan tudi rok odprtja predora. Foto: BoBo
Na Darsu so pojasnili, da je z uspešnostjo oddaje elektrostrojnih del v predoru Markovec povezan tudi rok odprtja predora. Foto: BoBo

Družba za avtoceste (Dars) je, potem ko je bil vložen predlog za začetek revizijskega postopka v zvezi z oddajo elektro- in strojnih del v predoru Markovec, razveljavila svojo prvotno odločitev. Na razpis javnega naročila so sicer prispele štiri ponudbe, ki so jih oddale družbe J. V. Dürr, VNET in Entes, družbe J. V. Iskra sistemi, Riko, IMP, Javna razsvetljava in Technix, družbi J. V. Traffic design in italijanski Satrel ter družbi J. V. Tenzor in Dalekovod Zagreb.

Po dostopnih informacijah je Dars med ponudniki konec lanskega oktobra izbrala konzorcij ptujskega Trezorja in hrvaškega Dalekovoda. Sredi novembra je bilo pridobljeno predhodno soglasje nadzornega sveta Darsa in nato je bila odločitev o oddaji javnega naročila poslana ponudnikom.

Dva od neizbranih ponudnikov sta vložila zahtevek za revizijo postopka oddaje javnega naročila, predtem pa so vsi preostali trije ponudniki zahtevali tudi vpogled v ponudbo izbranega ponudnika.

Zaradi predloga za začetek revizijskega postopka javnega naročila bo o zahtevku za revizijo zdaj odločala Državna revizijska komisija, Dars pa bo šele po njeni odločitvi lahko nadaljeval postopek oddaje elektro- in strojnih del. Dars pa do tedaj zadeve ne komentira.