Hit je ena najpomembnejših gospodarskih družb na Goriškem. Foto: MMC RTV SLO
Hit je ena najpomembnejših gospodarskih družb na Goriškem. Foto: MMC RTV SLO
Hit bo pet let vodil Janez Mlakar

Nadzorni svet je Mlakarja, ki bo petletni mandat nastopil predvidoma v začetku aprila, imenoval soglasno, so sporočili s Hita. Nadzornikom so se predstavile tri finalne ekipe kandidatov za predsednika in člane uprave, nato pa so si člani nadzornega sveta vzeli čas za odločanje. Skupaj je seja trajala deset ur.

"Zadovoljni smo, da smo končali obsežen postopek izbire novega predsednika uprave družbe Hit. Nadzorni svet je po predstavitvah vizije dela, pogleda na razvoj družbe Hit v prihodnosti in na podlagi ocen posameznih kompetenc kot najprimernejšega kandidata za predsednika uprave družbe Hit izbral Janeza Mlakarja," je povedal predsednik nadzornega sveta Marino Furlan.

Novoimenovani predsednik uprave je dejal, da bo eden glavnih izzivov nove uprave družbe povezan predvsem z iskanjem učinkovitih rešitev za to, da bo Hit ponovno postal generator razvoja slovenskega igralništva, turizma in zabave, s poudarkom na novih tehnologijah in kakovostnih storitvah. "Pri tem pa želimo razširiti zavedanje, da napredek in razvoj nista le domena vodstva, temveč vseh zaposlenih v družbi," je dodal.
Mlakar je univerzitetni diplomirani ekonomist. Poslovno pot je začel leta 1995 kot direktor družbe Leykam tiskarna, nato je bil med letoma 2003 in 2007 predsednik uprave Term Dobrna. Služboval je tudi v Steklarni Hrastnik, v skupini Krater, kjer je bil predsednik uprave in izvršni direktor, ter nazadnje v družbi Papir Servis, ki jo je od sredine leta 2010 vodil kot generalni direktor.

Za člana uprave sta bila potrjena še dosedanji predsednik uprave Šuler in Korent, ki ima po navedbah družbe širok spekter znanj in izkušenj na področju vodenja, prodaje in marketinga.
Nadzorniki so predsednika uprave iskali od novembra lani, ko je sporazum o predčasnem prenehanju mandata sklenil Dimitrij Piciga, ki je bil na tem mestu od pomladi 2013. Na javni razpis je prispelo 14 prijav, kadrovska komisija jih je v ožji izbor uvrstila devet, v zadnji krog pa so prišli trije kandidati.

Hit bo pet let vodil Janez Mlakar