Gospodarstvo
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Žetoni
Hit je ena najpomembnejših gospodarskih družb na Goriškem. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Hit bo pet let vodil Jane...

Dodaj v

Novi predsednik uprave Hita je Janez Mlakar

Petletni mandat
9. marec 2017 ob 07:59
Nova Gorica - MMC RTV SLO, STA

Nadzorni svet družbe Hit je v sredo za novega predsednika uprave imenoval Janeza Mlakarja. Upravo družbe bodo sestavljali še Zvonko Šuler in Tevž Korent ter delavski direktor Marjan Zahar.

Nadzorni svet je Mlakarja, ki bo petletni mandat nastopil predvidoma v začetku aprila, imenoval soglasno, so sporočili s Hita. Nadzornikom so se predstavile tri finalne ekipe kandidatov za predsednika in člane uprave, nato pa so si člani nadzornega sveta vzeli čas za odločanje. Skupaj je seja trajala deset ur.

"Zadovoljni smo, da smo končali obsežen postopek izbire novega predsednika uprave družbe Hit. Nadzorni svet je po predstavitvah vizije dela, pogleda na razvoj družbe Hit v prihodnosti in na podlagi ocen posameznih kompetenc kot najprimernejšega kandidata za predsednika uprave družbe Hit izbral Janeza Mlakarja," je povedal predsednik nadzornega sveta Marino Furlan.

Novoimenovani predsednik uprave je dejal, da bo eden glavnih izzivov nove uprave družbe povezan predvsem z iskanjem učinkovitih rešitev za to, da bo Hit ponovno postal generator razvoja slovenskega igralništva, turizma in zabave, s poudarkom na novih tehnologijah in kakovostnih storitvah. "Pri tem pa želimo razširiti zavedanje, da napredek in razvoj nista le domena vodstva, temveč vseh zaposlenih v družbi," je dodal.

Mlakar je univerzitetni diplomirani ekonomist. Poslovno pot je začel leta 1995 kot direktor družbe Leykam tiskarna, nato je bil med letoma 2003 in 2007 predsednik uprave Term Dobrna. Služboval je tudi v Steklarni Hrastnik, v skupini Krater, kjer je bil predsednik uprave in izvršni direktor, ter nazadnje v družbi Papir Servis, ki jo je od sredine leta 2010 vodil kot generalni direktor.

Za člana uprave sta bila potrjena še dosedanji predsednik uprave Šuler in Korent, ki ima po navedbah družbe širok spekter znanj in izkušenj na področju vodenja, prodaje in marketinga.

Nadzorniki so predsednika uprave iskali od novembra lani, ko je sporazum o predčasnem prenehanju mandata sklenil Dimitrij Piciga, ki je bil na tem mestu od pomladi 2013. Na javni razpis je prispelo 14 prijav, kadrovska komisija jih je v ožji izbor uvrstila devet, v zadnji krog pa so prišli trije kandidati.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
capStane55
# 09.03.2017 ob 14:37
Janez Mlakar sicer nima izkušenj v igralništvu, saj je bil od leta 1995 do 2003 osem let direktor Tiskarne Leykam v Mariboru, izkušnje v turizmu si je v letih 2003 in 2008 nabiral kot direktor Term Dobrna. Nazadnje pa je vodil podjetje "Papir servis".
No končno! Ima pa,res lepe reference. Bo HIT vsaj pri nabavi papirja manj plačeval.
lordstandish
# 09.03.2017 ob 08:46
si predstavljate da bi bile igralnice v las vegasu v državni lasti, to bi se kradlo na veliko...
ne razumem motiva državnega lastništva igralniškega podjetja... aja verjetno prelivanje denarja v žepe vladujočih strank in njihovih članov (pri nas pač narod 25let hoče da sta to lds(smc) in sd)
theone
# 09.03.2017 ob 08:44
naš?
se vidi da bodo kmalu volitve, smc=lds in sd silovito kadruje v državne firme. le zakaj hočejo imeti tam svoje ljudi? sta strategija podjetja in zakonitosti trga odvisni od politične pripadnosti?
ne, edini motiv je kraja
Srečni Luka
# 09.03.2017 ob 11:31
"Naš"!!!
keka77
# 09.03.2017 ob 11:16
In zakaj je Marino Furlan clan nadzornega sveta? A ni ze dovolj da je direktor in lastnik INTRALIGHTINGA?!? Eni in isti vsepovsod, gliha vkup striha..
boroč
# 09.03.2017 ob 15:44
Mlakar, čestitam ti za karierno napredovanje. Od tu naprej si lahko le še predsednik vlade.
Ampak vseeno bodi pameten tako kot Piciga. Bodi uspešen direktor, slabo leto ali vsaj nekaj mesecev pred prenehanjem mandata pa se dogovori z nadzornim svetom za prekinitev pogodbe. Razlog: nestrinjanje z nadzornim svetom. To bo dovolj. Namreč Piciga je imel dobre poslovne rezultate, poslovno leto zaključeno z dobičkom, ampak je moral oditi.
Niti en medij ni poročal o tem, kakšno odpravnino je dobil Piciga. V glavnem mislim, da je dobil takšno odpravnino, da se delavcem HIT-a niti ne sanja ne.
Oglasno sporočilo
link
Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev
21. maj 2018 ob 08:30 Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev Slastnega “piščanca po ptujsko” najbrž vsi poznamo, izvira iz našega najstarejšega mesta, kjer ptujsko perutninarsko podjetje z več kot 110- letno ...
Več oglasnih sporočil ...
Kazalo