Gospodarstvo
Kdo bo novi lastnik Mercatorja? Foto: BoBo
Zdravko Počivalšek je zatrdil, da vlada podpira vsako možnost, ki bi pomagala Mercatorju. Foto: BoBo
V Sloveniji poteka odprt boj za lastništvo Mercatorja v določenih upniško-pravnih postopkih, ki jih vodi ena od velikih tujih bank, je opozoril Počivalšek. Gre za rusko Sberbank. Foto: Reuters

Dodaj v

Mercator se pripravlja na spremembo lastništva, zanimanja dovolj

Država podpira vsako možnost, ki bi pomagala Mercatorju
21. februar 2018 ob 16:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je poudaril, da država podpira kakršno koli rešitev, ki bo pomagala Mercatorju, za katerega je v zadnjem času več zanimanja. Imen kupcev sicer ni omenjal, je pa zatrdil, da države ni med njimi.

Počivalšek je sicer že večkrat javno zatrdil, da si država prizadeva za Mercator najti stabilnega in dolgoročnega lastnika, ki bi družbi omogočil razvoj tudi naprej. Mercator po njegovih besedah potrebuje partnerja, ki mu bo omogočil preoblikovanje poslovnega modela in dolgoročno vzdržnost s prestrukturiranjem dolga.

Mercator je sicer v rokah hrvaškega Agrokorja, ki ga upravlja hrvaška vlada. Sprememba lastništva se tako lahko zgodi na dogovorni ravni s kupo-prodajno pogodbo, ob čemer v Sloveniji poteka tudi odprt boj za lastništvo Mercatorja v določenih upniško-pravnih postopkih, ki jih vodi ena izmed velikih tujih bank, je za spletni Večer opozoril Počivalšek. Gre za ruski Sberbank.

Mercator bo v prihodnjih mesecih dobil novega lastnika. Če bodo upniki Agrokorja podprli prestrukturiranje - če dogovora ne bo, Agrokorju grozi stečaj -, bo njegov novi lastnik postal novi Agrokor, ki naj bi ga ustanovili na pogorišču zdajšnjega sistema.

Soglasje za spremembo zemljišča
Na novo lastništvo se medtem pripravljajo tudi v Mercatorju in pri bankah iščejo soglasje za spremembo lastništva. Sporazum z bankami, ki ga je Mercator leta 2014 po Agrokorjevem prevzemu podpisal z bankami, ima namreč klavzulo, po kateri bi banke lahko denimo blokirale zamenjavo lastnika, če se z njo ne bi strinjale. Težav s pridobivanjem tega soglasja sicer v Mercatorju naj ne bi pričakovali.

Omenjeno soglasje je sicer pomembno tudi za Agrokor. Mercator naj bi imel po napovedih Anteja Ramljaka, ki je odstopil z mesta izrednega pooblaščenca hrvaške vlade za Agrokor, v novem Agrokorju večjo oziroma najpomembnejšo vlogo v strukturi prihodkov in denarnega toka.

Skladi tveganega kapitala
Po informacijah, ki so jih v zadnjih dneh pridobili na portalu Siol, so zato v Agrokorju pripravili načrt, po katerem bi terjatve do bank upnic, ki ne želijo dati soglasja za spremembo lastništva Mercatorja, odkupil eden od mednarodnih skladov tveganega kapitala.

Po neuradnih informacijah Siola gre za sklad, ki ga upravlja ameriška investicijska družba Elliott Management Corporation, ki upravlja 34 milijard ameriških dolarjev sredstev. Njen lastnik je Paul Singer, ki je v zadnjih dveh desetletjih trgoval z dolgom številnih podjetij in držav, med drugim Argentine, Peruja in Konga (Brazzaville), zaradi česar so ga mediji v preteklosti označevali za "jastreba".

Katere banke so skladu prodale svoje terjatve do Mercatorja in po kolikšni ceni, uradno ni mogoče izvedeti, še navaja portal Siol, ki je že oktobra lani poročal, da se je za odkup terjatev do Mercatorja zanimal sklad Quantum, ki ga upravlja vlagatelj in milijarder George Soros. Za ves sveženj naj bi bil pripravljen plačati okoli 150 milijonov evrov. To je le nekaj manj od četrtine njihove nominalne vrednosti. Matična družba Mercator bankam upnicam dolguje 650 milijonov evrov.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
kritik101
# 21.02.2018 ob 18:08
Država se ukvarja s podjetjem v lasti tujcev!?
Kakšna je pa tukaj logika?
In kdo to sploh je, država? Trop nesposobnih norcev in lažnivcev, ki sebe naziva vlada?
Lepo, resnično lepo.
atepej
# 21.02.2018 ob 18:10
komsomolec potem ga pa ti rešuj z svojimi sredstvi, ker mene boli k*r*c za njih.
nesreča
# 21.02.2018 ob 18:36
Od kod je pa meso???? Pejte na police pogledat. Vsak drug paket mesa je označen s "PIK Vrbovec". Meso je pa belgijskega izvora. Ne mi nabijat o slovenskih proizvajalcih in kmetih.....
nesreča
# 21.02.2018 ob 18:38
Tale Soros se pa povsod meša. Madona, je ko Vegeta. Pred kratkim se je zanimal tudi za nakup Tuša.
Labod
# 21.02.2018 ob 18:17
Najbolje da najamejo Bratuskovo za svetovalko. Ona je velemojster in najvecji butalec vseh casov kar jih je obstajalo v SLO. Moral si biti ultra totalno butalen, da si pustil, da neko podjetje pred stecajem kupi najvecjega trgovca v drzavi. Normalno pa je, da se bo zdaj skusal te lastnine polastiti nek zahodni sklad. Tile skladi najbrz dobijo denar za svoje nakupe verjetno kar direktno iz FED tiskarne. Samo klic in pritisk na gumb in ze so tukaj potrebni milijoni. Podobna zgodba kot pri NKBM. Cez pet let se bomo pa sprasevali, kako je to bilo mogoce. Vse je mogoce, ce imas butalce za upravljalce drzave, ki jim disijo bankovci v plavih kuvertah oz. pardon kovckih.
krosnjar
# 21.02.2018 ob 18:01
Ko je država zraven, sploh naša, sem nad prihodnostjo Mercatorja povsem pomirjen.
Vsaka država ima svojo mafijo, le naša ima svojo državo.
Alchemist
# 21.02.2018 ob 18:14
Naj se zbere skupaj slovenska prehrmabena industrija ter kmetje, ter naj ga odkupijo. Še boljše pa bi bilo preoblikovanje v potrošniško zadrugo.
Labod
# 21.02.2018 ob 18:30
kolikor vem trenutno Mercator tudi nabavlja za Hrvaski Konzum. Ko se potopi Agrokor s Konzumom potem ne vprasujte kako bo z Mercatorjevimi terjatvami.... Na Hrvaskem so boje ze seznami upnikov, ki bodo poplacani 100% in tisto ki bodo poplacani 0%. In ne boste verjeli, slovenski dobavitelji so na tabeli med 0%. Saj veste kako deluje pravna drzava na Hrvaskem... Tako, da ne se cudit cez pol leta. Vse sem vam napisal :) Kot sem vam napisal pred leti, tik preden je Bratuskova podarila Mercator Hrvatom. Lastnica Mercatorja je takrat bila drzavna banka kar pomeni, lastnica je bila drzava in Bratuskova je takrat vodila vlado. V glavnem godlja je totalna in tale Pocivalskek ni kompetenten, da bi bil vratar v Mercatorju kaj sele da bi ga resil v korist Slovencev.
mb128
# 21.02.2018 ob 17:22
No ja, no ja. Kaj je že obljubil Karel ob začetku Agrokor krize?! Da bo uporabil vsa svoje ruske veze in poznanstva. Torej, po tej analogiji je kupec Sberbank, ki je že tako ali tako lastnik dobrih 18. % Mercatorja, ki jih je zaplenil Todoriču, ki je imel nekakšen oseben sklad v Luksemburgu. Vprašanje je torej komu, če sploh komu bo Mercator prodala Sberbanka?
Huh, še en članek, ki je čista megla!
yoda
# 21.02.2018 ob 18:51
Tukaj gre predvsem za naše kmetijstvo...
***
mercator 120dni rok plačila + 30-45 dni plačilo po valuti.
Tuš 120 dni rok plačila + 20-30 dni plačilo po valuti
Hofer 30 dni rok plačila, plačilo na valuto
Lidel 30dni rok plačila, plačilo na valuto
Spar 45 dni rok plačila, plačilo pred valuto, vzame si 3-5% casa skonta

Mercator in Tuš sta grobarja slovenskega kmetijstva... Glede na ta dejatva si želim, da bi zahodnjaki kupili Mercator.
kovalenkov
# 21.02.2018 ob 22:06
Ko se je prodajalo Mercator, pa začuda ni bilo nobenega, razen Agrokorja. Pa verjemi še temu, kar ti govorijo...
kofe
# 21.02.2018 ob 21:09
"Zdravko Počivalšek je zatrdil, da vlada podpira vsako možnost, ki bi pomagala Mercatorju."

Kaka farsa! Najprej prodajo firmo Hrvatom, ki se jim poleg tega, da so zafural svoje firme, še fučka za mednarodno pravo. Zdaj pa je na vrsti sklad tveganega kapitala. Stopnjevanje brezmejne neumnosti!
drugo mnenje
# 21.02.2018 ob 20:56
ne razumem prav nič. če gre za reševanje delovnih mest, zakaj le? folk bo še vedno hodu v štacune pa če je to spar, hofer al pa mercator in te štacune bodo še vedno rable delavce. če gre za reševanje kmetov, spet zakaj? če so naši kmetje dobri in proizvajajo dobre produkte in če smo potrošniki dobri in želimo dobre produkte jih bomo kupovali al direkt od kmetov al od zadruge al preko spara al hoferja al mercatorja. zdi se mi da je mercator en megalomanski projekt, ki si je obul previlke čevlje v obliki infrstrukture, nepremičnin in predvsem kreditov. mene nihče ne rešuje, če sem dolžan banki...nasprotno, še v večji drek me potisnejo s sodnimi stroški in zaplembami. pa sm mislil da živimo v kapitalizmu. v bistvu je pa to socializem za velike in "znajdi se" za male
DrKult
# 21.02.2018 ob 18:46
komsomolec "Mercator naj Slovenija nacionalizira! Vse prodaje in privatizacija so bila mutna posla."

Hvala, ampak ne hvala. Te vreče brez dna smo se znebili v zadnjem trenutku, edina škoda je, da ga nismo prodali že prej. Zdaj je to hrvaški, oziroma ruski problem in pod nobenim pogojem ne sme postati ponovno slovenski. Če ga kupi kak slovenski privatnik, pa naj počne z njim kar ga je volja, samo država se naj ne vmešava več!
amigo
# 22.02.2018 ob 07:49
Agrokor uvaža zanič meso, recimo iz Belgije, ki je polno antibiotikov in ga nato prodaja v Merkatorju slovenskim vrtcem in šolam.
webman
# 21.02.2018 ob 21:45
Mercator je privat firma v lasti Hrvaške korporacije in ne podpiram nobene ideje, ki bi kakorkoli stalo nas. Niti centa. Naj svoje sr* rešujejo Hrvati, mi pa bomo svoje.
sloko
# 21.02.2018 ob 20:22
Joj a tega ničvrednega soseda še vedno rešujemo? A ni že zdavnaj prodan? A ni dovolj da nam je 15 let onemogočal vsakršnokoli konkurenco in nas vsakodnevno cuzal in smo ga nato v zahvalo reševali še skoraj desetletje?

Nas vsaj nostalgija hrani, če že vsebine ni!
g1n3k
# 21.02.2018 ob 18:51
Odkar je dokaj nasilno pokupil in razbil ostale slovenske trgovce, mi je čisto vseeno za Merkator. Nekaj časa je bil glaven in takrat so verjetno zaspali na lovorikah.
veza
# 22.02.2018 ob 00:10
SĐS je Mercator prodal Bavčarju in Šrotu, HRV ga je prodala Bratušek, tik pred volitvami 2014, toliko da razčistimo tehnikalije.
nightwing
# 21.02.2018 ob 20:53
Samo se Soroš nam manjka ja ...
camilion
# 21.02.2018 ob 20:23
Za levičarje je problem, če so podjetja v tuji lasti in sedaj predlagajo kolk berem pod komentarjih da naj bi ga nazaj kupili.
To da pa propagirajo mešanje narodov in multikulti, kjer bi se dolgoročno znebili narodov pa ni nič narobe. Zdaj pa naj razume kdor more.
brehme
# 21.02.2018 ob 18:52
Kdot zagovarja Mercator, kot državna last, zagovarja, da država izkorišča kmete, delavce v proizvodnih podjetjih, lastnike teh podjetij. Stara praksa Mercatorja je bila in je, plačaj za police na boljši točki, in pa nabavne cene v poden.
krosnjar
# 21.02.2018 ob 18:11
Zanimanje tujih, urejenih trgovskih verig pove vse.
Resnica123
# 21.02.2018 ob 18:11
Mercatorja nocem nacionalizirati. Komsomolec govori zase. Boljsi mi je Hofer, pa se bolj ugoden. Nacionalizirajmo Hofer!
mb128
# 21.02.2018 ob 18:51
krosnjar
In, če se omejim samo na Žito nabavlja pšenico od kod že?! Tudi od slovenskega kmeta!
Jejhata, jejhata kako so eni kratkovidni!
Mimogrede, že dolgo je od tega ko smo Fructal prodali srbom. In takrat so bili ogrožni naši proizvajalci breskev. Kaj je takrat rekel srbski lastnik? Rekel je nekako tako. Slovenske breskve so za nas predrage če pa je to že vaš takšen imerativ bomo pa odkupili te breskve po ceni, ki jo zahtevajo slovenski sadjarji samo potem tudi pričakujemo, da bo ta sok, ki bo narejen iz slovenskih breskev in bo dražji kot bi bil sicer ter namenjen samo za slovenski trg slovenski kupec tudi popil!
Mimogrede mmc kako je sedaj s tem?
mb128
# 21.02.2018 ob 18:13
kritik101
Pa saj ne gre tukaj za Mercator per se. Tukaj gre predvsem za naše kmetijstvo, ki je ogroženo vsaj potencialno, kot je že argumentiral kmetijski minister Židan na 100 in 1 način!
dego47
# 21.02.2018 ob 21:50
Merkator bi imel najpomembnejšo vlogo,pa kdo še razen Počivalška verjame v hrvaške pravljice?
Jarik
# 21.02.2018 ob 21:27
drugo mnenje
# 21.02.2018 ob 20:56

Točno. Dobro si povedal. To je slabše stanje, kot smo ga imeli v socializmu. Danes velja kapitalizem za male ljudi, ko so prepuščeni sami sebi, ko pa veliki propadejo zaradi izključno svojih slabih odločitev iz preteklosti se uporabijo socialistične vredote in sklicevanje na patriotizem, ljubezen, zvestobo in obstoj celotnega gospidarstva, če že ne celotnega naroda...
Lepo so nas žejne čez vodo....
Smrdljivi dušebržniki in lažni patroti... kmalu bodo na volitvah.
Jarik
# 21.02.2018 ob 21:19
Me zanima katera na novo ustanovljena potrošniška zadruga bi bila sposobna in pripravljena prevzet na sebe (ppreko svojih članov, ki bi bili sami reveži bolj ali manj) dolg 650-ih mio Evrčkov, kot piše v članku...
ice queen
# 21.02.2018 ob 19:57
Pri Mercatorju ni nihče poskrbel, da vpišejo "dejanskega" lastnika v register dejanskih lastnikov :)
genniuuss
# 21.02.2018 ob 19:53
tako kot pri posojilih s franki,
morjajo imeti tapravi naložen denar( delnice) v Merkatoru,
država bo naredila vse da rešuje privat lastnino.
martin112
# 21.02.2018 ob 19:08
Danes nisem mogel verjeti svojim očem, ko sem v Mercatorju videl nov terminal za brezstično plačevanje. NORO. Baje da bodo do konca marca v vseh poslovalnicah. (piše se pa leto 2018) :D
Lovec
# 21.02.2018 ob 18:48
Zanimivo je predvsem to, da se je Mercator kar se tiče lastništva transformiral iz razpršenega in državnega v privat in enega ter nazaj v razpršenega. Upam,da sedaj ne bodo ponavljali mantro o stabilnem in znanem lastniku z vizijo. Vmes so pa nekateri zaslužili.

Levica pri nas ima neusahljiv vir financ, zato bo dobila tudi naslednje volitve.
krosnjar
# 21.02.2018 ob 18:18
mb 128 - Mercator prodaja vecinoma slovenske prehrambene proizvode podjetij ki so v hrvaski lasti. Žito, Droga-Kolinska..
magjack
# 22.02.2018 ob 09:01
hahaha, komsi...jj je prodal Laskemu...

je pa verjetno res, da domet nase drzave je lastnistvo trgovinske verige...res visoki cilji!
Homer.
# 22.02.2018 ob 08:58
@freezbee
Krediti sami po sebi niso nič hudega in predstavljajo "motor" razvoja!
...... dokler jih zmoreš vračati!
In takrat je bil Mercator daleč od tega da te kredite ne bi mogel vračati.
Ko pa je druščina pod pokroviteljstvom JJ začela Mercator lastniniti in izčrpavati, pa je bilo zgodbe konec.....
Homer.
# 22.02.2018 ob 08:46
Zakaj se sploh ukvarjamo z Mercatorjem, ki smo ga že prodali tujcem?
Ti pa bodo z njim naredili kar bodo oni hoteli.

Zahvalite se JJ!
borut-blas
# 22.02.2018 ob 06:01
drugače pa 800 milijonov zbereš in je merkator tvoj in brez dolga
kje ste junaki?
slovenski kmetja, slovenska prehranjevalna industrija, zavedni slovenci z denarjem ?
milijon slovencev že lahko zbeza iz žepa 800 evrov
ampak to se ne bo zgodilo, smo videli zgodbo pri fruktalu
tako je to
slovenci so se okužili z tujerodno kulturo in so izgubili ponos
krščanstvo je prineslo ponižnost do tujcev in sovraštvo do lastne indentitete
to je globji vzrok naših težav
ne mere biti srečen in uspešen nekdo , ki se odreće lastnim koreninam in prevzame tujerodno kuturo
hlapec postane in ostane do bridkega konca
borut-blas
# 21.02.2018 ob 19:53
najlepša hvala našim osamosvjiteljem da ste odcepili slovensko lastnino od slovencev
slovenske, gozdove, slovenska podjetja, slovenske banke , slovenske blagovne znamke
kar niste odtujili ste uničili
najlepša hvala, še naprej vas bomo volili
Bivši uporabnik
# 24.02.2018 ob 16:39
Prodali so vso prehrambeno industrijo skupaj z Merkatorjem tujcem. Slovenci zdaj hodijo v nemške diskonte, ki prodajajo šrot viške svoje prehrambene industrije.
kingeston
# 23.02.2018 ob 15:06
francL, tvoje državno vodeno upravljanje je halucinacija najhujše sorte. temu se strokovno imenuje socializem in je povsod po svetu propadel...
samo tko za v razmilek...
kingeston
# 23.02.2018 ob 15:04
s tole komunistično vlado in jugonostalgičnimi prebivalci ne bo težave mercator znova nacionalizirat in ga dokapitalizirat z miljardo mašega denarja...

propalice bolane slovenske!
galoper
# 23.02.2018 ob 10:07
Koliko dolgov je že bilo odpisanih Mercatorju in katere banke so to 'morale' storiti? Prileglo bi se tudi poročilo o ljudeh, ki so prezadolžili Mercator, njihovih odpisanih dolgovih neodplačanih kreditov za nakup delnic. Bodite dosledni pri poročanjih in poročajte o dobrih in slabih straneh novic.
FrancL
# 22.02.2018 ob 11:25
@Jarik

"Me zanima katera na novo ustanovljena potrošniška zadruga bi bila sposobna in pripravljena prevzet na sebe (ppreko svojih članov, ki bi bili sami reveži bolj ali manj) dolg 650-ih mio Evrčkov, kot piše v članku..."

Sicer se mi ne da gledat bilance Mercatorja, je pa na drugi strani tega dolga tudi premoženje... lahko da bistveno več od teh 650 mio EUR. ;-)
FrancL
# 22.02.2018 ob 11:21
@drugo mnenje

"ne razumem prav nič. če gre za reševanje delovnih mest, zakaj le? folk bo še vedno hodu v štacune pa če je to spar, hofer al pa mercator in te štacune bodo še vedno rable delavce. če gre za reševanje kmetov, spet zakaj? če so naši kmetje dobri in proizvajajo dobre produkte in če smo potrošniki dobri in želimo dobre produkte jih bomo kupovali al direkt od kmetov al od zadruge al preko spara al hoferja al mercatorja. zdi se mi da je mercator en megalomanski projekt, ki si je obul previlke čevlje v obliki infrstrukture, nepremičnin in predvsem kreditov. mene nihče ne rešuje, če sem dolžan banki...nasprotno, še v večji drek me potisnejo s sodnimi stroški in zaplembami. pa sm mislil da živimo v kapitalizmu. v bistvu je pa to socializem za velike in "znajdi se" za male"

Zelo kratkovidno razmišljanje.

Prvič, ja deloma imaš prav. Trgovci bodo še vedno imeli delo. To so tisti, ki zaslužijo 700 - 900 EUR. To so delovna mesta z nizko dodano vrednostjo. 'Pamet trgovine' oziroma delovna mesta, ki ustvarjajo dodano vrednost, pa bodo v tujini. Tudi zato je pomembno, da imamo v lasti svojo industrijo, trgovino in banke.

Drugič, a ti misliš, da bo nek Hofer kupoval slovenske proizvode? Sedaj jih deloma mora imeti v ponudbi, kmalu pa tudi tega ne bo več, če ne bo slovenskih lastnikov trgovin.
freezbee
# 22.02.2018 ob 08:19
poglejte kaj nam je janša naredil on je zafrčkal Mercator.

Jaz pa sem vedno mislil da je bil Jankovic. On je namrec na veliko jemal kredite.
mb128
# 21.02.2018 ob 23:28
kovalenkov.
Veš nekaj je pro forma, de iure nekaj pa de facto. Pro forma, de iure trg zahteva konkurenco, zahteva tekmovanje. Monopol, vsaj v teoriji pomeni smrt kapitalizma gledano vsaj dolgoročno. A de facto v gospodarstvu veljajo t.i. vezani, vnaprej dogovorjeni posli, kartelni dogovori proti katerim se kapitalizem tako bori vsaj v teoriji. Ergo, to nas privede do vprašanja v katerem sistemu mi dejansko sploh živimo?
Po drugi strani pa Mercator sploh ni privlačen kot tak za količkaj omembe vrednega trgovca v svetovnem merilu. Majhen trg, relativno majhna kupna moč, donos pa je tudi bolj tako.
Svoj čas so si verjetno big playerji iz zgoraj naštetih razlogov in še kakšnega več rekli naj se zmenijo Jankovič, Todorič, Miškovič med seboj kdo bo lastnik vsega skupaj in takrat bi nastopil kakšen big player v svetovnem merilu še kje zares.
Sedaj pa je šel rakom žvižgat še dejanski zmagovalec bitke za prevzem vsega treh trgovcev, ki sem jih naštel zgoraj. In kaj zdaj?! Ne vem oz. vsaj jaz ne vidim kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Vse kar vem kaj se bo zgodilo zagotovo je to, da bo slovenski del Mercatorja iz razlogov, ki sem jih naštel v svojem prvem komentarju pod tem člankom, kupila ruska Sberbank oz. ena izmed njenih hčerinskih firm, skladov. Kaj pa bo sledilo temu pa priznam da se mi niti ne sanja. Ampak glavna veselica bo pa potekala pri naših sosedih. Tam poteka vsaj tiha že kar prava geostrateška bitka, ki bo postala vse glasnejša in jaz bom jo spremljal karseda pozorno. Šlo se bo za to kdo bo nov lastnik ne le Agrokorja ampak predvsem Ine. Zda ali Rusija? Bitka bo huda, bitka bo umazana in njen izid bi lahko pokazal kdo de facto kontrolira Balkan ne glede na to v kakšnih organizacijah je članica posamezna država na tem polotoku!
m72
# 21.02.2018 ob 23:53
"Počivalšek je sicer že večkrat javno zatrdil, da si država prizadeva za Mercator najti stabilnega in dolgoročnega lastnika, ki bi družbi omogočil razvoj tudi naprej."

Bademajster, rahlo pozno je za te skrbi. Mercator je veliki mojster iz SĐS spravil v roke kroatom. Ni več naš: kaj tu ni jasno? Upam, da ga prevzamejo Rusi in naredijo red in da ga v nobenem primeru ne dobijo amerski lešinari, ker bo to konec za nekoč dobro in ponosno podjetje.
oziris.va
# 21.02.2018 ob 18:53
Naj jih kupi kakšen Tesco ali podoben.
watwat
# 21.02.2018 ob 19:41
Janšek bi moral že samo zaradi Mercatorja v zapor. Kje je šele vse ostalo...

Kako je ta človek zafural našo državo...to je noro. Ogabno škodljiva oseba. Od njega pač nikoli nič dobrega za državo in državljane.
Kazalo