Odeja je za leto dni dobila 262.000 evrov. Foto: BoBo
Odeja je za leto dni dobila 262.000 evrov. Foto: BoBo
Odeja čaka na odločitev o posojilu države


Posojilo je vlada odobrila z vključenim dveletnim odlogom plačila glavnice in obrestno mero šestmesečni euribor plus 0,25 odstotka, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Posojilo pa so zavarovali z zastavno pravico na nepremičninah družbe, so dodali. S tem je vlada pomagala ohraniti 94 delovnih mest, so še sporočili.

Odeja je državo za pomoč zaprosila oktobra lani. Strokovna medresorska komisija za dodeljevanje državnih pomoči družbam v težavah je vlogo odobrila februarja. Kot so ugotovili, je družba visoko stečajno ogrožena, sama sprožitev stečajnega postopka pa bi imela negativne gospodarsko-socialne posledice za regijo. Hkrati v družbi obstajajo zdrava proizvodna jedra, ki jih je smiselno prestrukturirati in ohraniti.

Škofjeloška Odeja, ki se je v zadnjih letih osredotočila na tuje trge in uspela pridobiti nove kupce, se pri rasti prodaje sooča s pomanjkanjem finančnih sredstev za uresničitev programa prestrukturiranja. S to pomočjo bi lahko prebrodila težave in dosegla začrtan preobrat v poslovanju, so prepričani v družbi.

Odeja čaka na odločitev o posojilu države