Po dražbah bodo skušali nekdanji sedež družbe prodati prek ponudb. Foto: BoBo
Po dražbah bodo skušali nekdanji sedež družbe prodati prek ponudb. Foto: BoBo

Izklicna cena stavbe na Slovenčevi je na dražbi konec lanskega leta znašala dobre 4 milijone evrov. Po prvi neuspešni dražbi sta sledili še dve, cena pa se je zniževala. Letos poleti je bila tako cena 2,1 milijona evrov. Kljub prepolovitvi cene stavbe je stečajnemu upravitelju ni uspelo prodati. Na njegov predlog je zato sodišče odločilo, da se opravi nezavezujoče zbiranje ponudb na podlagi neposrednih pogajanj. Izhodiščna cena ni določena, stečajni dolžnik pa mora skleniti pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno.

Upravitelj bo drugo premoženje znova skušal prodati na dražbah. Predmet dražbe bo tako kompleks industrijskega obrata v Črnučah, katerega izklicna cena bo znašala 11 milijonov evrov. Prodajalo se bo tudi zemljišče s počitniškimi objekti v Fiesi, izklicna cena bo znašala dober milijon evrov. Za izklicno ceno 1,35 milijona evrov pa bodo na voljo delnice družbe Begrad.

Stečajnemu upravitelju pa je uspelo nekaj premoženja SCT-ja na dražbah že prodati. Poleti so bili prodani samski dom na Grasselijevi ulici v Ljubljani in zazidljiva zemljišča na Belem Križu v Portorožu, veliko zanimanja pa je tudi za gradbene stroje in mehanizacijo SCT-ja.