Vlada bo spodbujala gospodarsko rast, podjetja pa ne smejo pozabiti na temeljne človeške in družbene vrednote, je poudaril Cerar. Foto: BoBo
Vlada bo spodbujala gospodarsko rast, podjetja pa ne smejo pozabiti na temeljne človeške in družbene vrednote, je poudaril Cerar. Foto: BoBo
Aleksander Zalaznik, Združenje Manager
"Menedžerji in menedžerke imamo zavihane rokave in smo odločeni, da dobro opravimo svoje delo. Z nekaj vaše spodbude bodo rezultati še boljši," je Zalaznik pozval vlado. Foto: BoBo
Menedžerji po dolgem času optimistični

"In enako se seveda moramo vprašati mi, ki vodimo gospodarske družbe," dodaja Aleksander Zalaznik, ki je tako na tradicionalnem srečanju združenja, kjer se vsako leto zbere več kot 250 menedžerjev, politikov in veleposlanikov, premierja Mira Cerarja in ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja pozval, naj prenovo javne uprave izkoristita za spremembo miselnosti.

"Menedžerji in menedžerke imamo zavihane rokave in smo odločeni, da dobro opravimo svoje delo. Z nekaj vaše spodbude bodo rezultati še boljši," je pozval vlado.

Cerar menedžerje pozval k spoštovanju vrednot
Slovenija lahko v leto 2015 vstopa z optimizmom - gospodarska rast in izvoz se krepita, napovedi so dobre. Vlada bo spodbujala gospodarsko rast, podjetja pa ne smejo pozabiti na temeljne človeške in družbene vrednote, pa je poudaril Cerar.

Kot je pozval, morajo biti prizadevanja usmerjena v trajnostni razvoj, ki bo upošteval tudi blaginjo prihodnjih rodov. "Še kako je pomembno, da se v gospodarstvu in politiki odpirajo vprašanja o vrednotah in trajnostnem razvoju," je dejal.

Strateških podjetij po mnenju združenja ni veliko
Združenje Manager se sicer zavzema tudi za privatizacijo povsod tam, kjer je to smiselno. "Država naj odproda deleže v podjetjih, ki niso strateškega pomena, tistim, ki jih bodo znali bolje upravljati. In če smo iskreni, podjetij, ki sodijo v kategorijo strateških, ni veliko," je dejal predsednik združenja.

Menedžerji se odločno zavzemajo tudi za nižjo obremenitev plač. "Brez zagnanosti naših najboljših zaposlenih in okrepljenega srednjega razreda ne bomo mogli premakniti družbe," je dejal Zalaznik. "Besedi solidarnosti moramo v razpravi o obdavčitvi plač dodati tudi besedo poštenost," je dodal ob tem.

Na današnji slovesni prireditvi so direktorici in dekanji IEDC poslovne šole Bled Danici Purg podelili nagrado za življenjsko delo na področju menedžmenta, medtem ko je šla nagrada za mlado menedžerko leta 2014 v roke direktorici in lastnici družbe Plastika Skaza, Tanji Skaza.

Menedžerji po dolgem času optimistični