Agonijo zaposlenih, ki so čakali na kakršna koli sredstva, je pretekli mesec pomagal omiliti sindikat KS 90 Slovenije v Primorju. Ta je svojim članom prejšnji mesec namenil  250 evrov denarne pomoči. Foto: MMC RTV SLO
Agonijo zaposlenih, ki so čakali na kakršna koli sredstva, je pretekli mesec pomagal omiliti sindikat KS 90 Slovenije v Primorju. Ta je svojim članom prejšnji mesec namenil 250 evrov denarne pomoči. Foto: MMC RTV SLO

Izplačilo minimalnih plač za april je bilo napovedano že za petek. Denar za marčevske plače zaposlenih pa je uspelo zbrati še edinemu preostalemu članu upravnega odbora Primorja Štefanu Činču.

O finančnem nakazilu dveh milijonov evrov, ki ga je večkrat obljubil morebitni strateški partner, ameriška družba Icon Capital Group, pa ni nobenega sledu. Zato so v stavkovnem odboru prepričani, da je bilo to le zavajanje delavcev in stavkovnega odbora.

Sindikat pomagal zaposlenim
Vodja stavkovnega odbora v Primorju Damjan Volf je poudaril, da vse manj verjame morebitnemu strateškemu partnerju iz ZDA, kajti "če bi imel resne namene in denar za dokapitalizacijo, bi bila transakcija zagotovo že izvršena". "Tako pa je vse bolj očitno, da je bilo zavajanje s strateškim partnerjem le kupovanje časa pred neizogibnim stečajem," je še dejal Volf.

Agonijo zaposlenih, ki so čakali na kakršna koli sredstva, je pretekli mesec pomagal omiliti sindikat KS 90 Slovenije v Primorju. Ta je svojim članom prejšnji mesec namenil 250 evrov denarne pomoči, je povedal vodja tega sindikata Ilija Vukoje. Prav tako so vsem, ki so bili na seznamu trajno presežnih delavcev v lanskem letu, izplačali 150 evrov dodatne pomoči. "O nadaljnji pomoči še razmišljamo," je zatrdil Vukoje.