Foto:
Foto:

Okoli polnoči je bilo odpravljeno pridržanje lastnika in direktorja podjetja Meltal Rada Snežiča, osumljenega gospodarskega kriminala.

Kot je znano, je Snežič po vrnitvi iz ZDA v petek v Mariboru sklical novinarsko konferenco, a so ga ob prihodu nanjo policisti aretirali. Snežičev odvetnik je pojasnil, da so ga odpeljali na njegov dom, kjer so opravili hišno preiskavo, in poudaril, da Snežiču ni nikoli svetoval, naj počaka z vrnitvijo iz tujine, kot so poročali mediji. Znova je zavrnil tudi očitke o domnevni krivdi Snežiča.

Lastnik Meltala: Policisti delo opravili profesionalno
Snežič je sicer danes za Radio Slovenija pojasnil, da je bil celoten postopek policije korekten: "Oni so v službi po nalogu tistih, ki so to skuhali, a so svoje delo opravili zelo profesionalno in na visoki ravni."

Naj spomnimo, da policisti v zadevi Meltal preiskujejo sume kaznivih dejanj pranja denarja, zlorabe položaja, uničenja ali ponarejanja poslovnih listin in zatajitve finančnih obveznosti. Osumljena sta dva odgovorna v Meltalu - poleg Snežiča še Damijan Zorko -, ki naj bi organizirala mrežo podjetij, večinoma t. i. slamnatih firm, ki naj bi izdajale lažne fakture, na podlagi katerih naj bi Meltal državo prikrajšal za plačilo davka na dodano vrednost pri trgovini z barvnimi kovinami. Davčna utaja naj bi znašala 600 tisoč evrov.