Jana in Lady se po daljšem obdobju vračata na police. Foto: Bobo
Jana in Lady se po daljšem obdobju vračata na police. Foto: Bobo

Lastnik in direktor uprave družbe Tomaž Drozg je pojasnil, da so revijo Jana, ki je izšla danes (Lady pa na police prihaja v sredo), oblikovno nekoliko posodobili in jo malce spremenili tudi vsebinsko, Lady pa ostaja bolj podobna svojemu staremu konceptu. Družba AdriaMedia je sicer licenco pridobila za dve petletni obdobji.

Glavna in odgovorna urednica Jane Lidija Petek Malus je v sporočilu za javnost zapisala, da so naredili Jano, ki je še vedno najboljša prijateljica, samo da je mlajša in polna življenja. "Ponosna sem na svojo ekipo sodelavcev, ki si bodo z menoj iz tedna v teden prizadevali, da damo od sebe najboljše vsebine," je poudarila.

Glavna in odgovorna urednica Lady Anja Kontrec je v sporočilu napisala, da je urejanje prvega ženskega tabloida v Sloveniji odgovorna naloga. "Zagotovo si bomo v uredništvu Lady tudi v prihodnje prizadevali za to, da bomo bralkam in bralcem vsak teden ponudili najzanimivejše vsebine," je dodala.

Novinarsko ekipo bodo sestavljali dosedanji sodelavci AdriaMedie in tudi nekaj tistih, ki so nekoč ustvarjali obe reviji. K sodelovanju so nove sodelavce pozvali tudi z vabilom, na katerega se je odzvalo okoli 500 večinoma mladih novinarjev, fotografov in oblikovalcev, je dejal Drozg.

Podobne revije s podobnimi imeni
Drozg je ob tem poudaril še, da si bodo prizadevali za prenehanje dvojnega izdajanja podobnih revij. Družba Salomon, ki je del skupine Media24, namreč še vedno izdaja podobne revije, a z drugačnim imenom. Drozg je izrazil tudi začudenje, da sodišču v enem letu še ni uspelo pravnomočno odločiti o začasni prepovedi. Pričakuje, da se bo to kmalu zgodilo.

Okrožno sodišče v Ljubljani je sicer aprila že drugič zavrnilo predlog KBM Leasinga za izdajo začasne odredbe družbi Salomon za prepoved izdajanja izpeljank revij blagovnih znamk Dela Revij. Večerova hčerinska družba Večer Revije je na začetku aprila lani od KBM Leasinga kupila 44 blagovnih znamk, med katerimi so tudi Jana, Lady, Obrazi, Stop, Smrklja, Naša žena, Kih, Radar, Eva, Rože in vrt ter znani prireditvi Viktorji in Slovenka leta. Družbi sta podpisali tudi licenčno pogodbo za prireditev Slovenka leta.