Zidarjev imperij se ruši. Mu bo uspelo del poslov peljati naprej? Foto: MMC RTV SLO
Zidarjev imperij se ruši. Mu bo uspelo del poslov peljati naprej? Foto: MMC RTV SLO

SCT Gem je hčerinska družba SCT-ja, opravlja pa prevozne storitve in strojne storitve gradbene mehanizacije. Vodi jo direktor Miha Zidar, ima pa 400 zaposlenih. SCT Gem je po družbi SCT Obrati, ki je v stečajnem postopku od 10. januarja, druga hčerinska družba SCT-ja, ki je šla v stečaj. Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Miroslav Jakša.

Predlog za stečaj je bil vložen tudi za odvisno družbo Železokrivnica SCT-Merkur.

Krovna družba SCT je v postopku prisilne poravnave od torka, Ivan Zidar pa je dan pozneje izvedel, da ne more več prosto razpolagati s svojimi nepremičninami in 76-odstotnim deležem v SCT Holdingu, ki je večinski lastnik SCT-ja.

Okrajno sodišče v Cerknici je namreč ugodilo predlagatelju, družbi Liko Liboje, ki je upnica SCT-ja. Tam nameravajo zoper Zidarja in druga dva člana upravnega odbora SCT-ja Aleksandra Mezeta in Janeza Jamnika sprožiti pravdni postopek zaradi prenosa dela premoženja v lasti SCT-ja (družbe SCT TKO) na SCT Holding.

SCT Holding, ki je v lasti omenjenih treh, je tudi večinski lastnik novega podjetja SCT Skupina, prek katerega naj bi Zidar peljal naprej vsaj del poslov.