Hotel, ki ga bo opremil Stilles. Foto: Riko
Hotel, ki ga bo opremil Stilles. Foto: Riko
Pogodbo sta s podpisom potrdila direktorja obeh podjetij, Aleksander Polovič in Janez Škrabec. Foto: Goran Rovan
10-milijonski posel za hotel v Minsku

Direktor Rika, ki vodi projekt v beloruski prestolnici, Janez Škrabec je povedal, da pri omenjenem, več kot 150 milijonov evrov vrednem poslu in po njegovi oceni največjem gradbenem projektu, ki ga kakšno slovensko podjetje vodi v tujini, sodeluje več kot 60 podjetij. Med številnimi mednarodnimi pa je tudi nekaj slovenskih. Poleg Stillesa je navedel še Marmor Hotavlje, Klimo Petek in podjetje Eurolux.

Projekt poslovno-stanovanjskega objekta s hotelom, ki so ga začeli predlani, končali pa ga bodo do konca leta, obsega več kot 100.000 kvadratnih metrov pokritih površin. Zasluge, da ga vodi in da ga je dobil Riko, pa je Škrabec pripisal slovenski diplomaciji.

Po besedah predsednika uprave Stillesa Aleksandra Poloviča je obseg posla 10 milijonov evrov enak Stillesovi celotni lanski realizaciji, hkrati pa za njegovih 180 delavcev prinaša določeno zagotovilo za prihodnost. Stilles bo za hotel Kempinski v Minsku načrtoval in izdelal notranjo opremo, z omenjeno hotelsko verigo pa je do zdaj sodeloval že pri notranji opremi osmih hotelov. Podjetje, ki 95 odstotkov svojih izdelkov in storitev proda na tujem trgu, pa sodeluje tudi z drugimi svetovnimi hotelskimi verigami najvišje cenovne ravni.

Mamljiv hotelirski trg
Za hotel v Minsku so prevzeli vso notranjo opremo vseh sob in suit, ki poleg pohištva obsega še talne in stenske obloge, zavese ter drugo potrebno opremo, ki jo bodo izdelali v Stillesu ali pa jo bodo izdelali njihovi podizvajalci, ter načrtovanje vseh tehničnih rešitev.

Sevniško pohištveno podjetje, ki je še pred tremi leti nekaj več kot tretjino svojih izdelkov prodalo na domačem trgu, je preteklo leto končalo z manjšim pozitivnim rezultatom. Letos pa načrtujejo pozitivno poslovanje in rast, ki bi jo dosegli tudi brez sodelovanja pri projektu Kempinski v Minsku, je opozoril Polovič.

Podjetji sta hkrati podpisali namero o sodelovanju pri Rikovih prihodnjih projektih.

10-milijonski posel za hotel v Minsku