Žalostna zgodba Mure se vleče že dolgo let. Foto: BoBo
Žalostna zgodba Mure se vleče že dolgo let. Foto: BoBo

Kdo je resni kupec, stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović ne želi razkriti, pravi le, da ga je našlo podjetje Ledava investicije, ki je od ameriškega sklada kupilo terjatve, potem ko mu je lani NLB prodal sveženj svojih slabih terjatev.

Radovanović pravi, da je morebitnih kupcev več, a omenjeni naj bi bil najbolj verodostojen. Obrate in opremo si je večkrat ogledal, dejavnost pa želi ohraniti, kar pomeni, da bi podjetje Arum Dušana Gomboca kot naslednik Mure delalo naprej, pripeljalo pa naj bi tudi nove proizvodne dejavnosti.

Gomboc je ob tem povedal, da neposrednega stika z morebitnimi kupci nima, saj vse zadeve pelje stečajni upravitelj, sam jim pokaže le prostore in opremo, ki jih imajo v najemu. "Seveda želimo ostati v teh prostorih, zdaj ko nam je uspelo postaviti proizvodnjo in zagotoviti delo za 310 delavcev, po novem pa izdelujemo tudi maloserijske kolekcije oblačil lastne blagovne znamke v svoji prodajalni," je povedal.

Obrat moška oblačila, ki ga zdaj najema Arum, se je na dražbi prodajal že šestkrat, cena je bila s prvotnih 4,6 milijona znižana na 1,2 milijona evrov, cena za obrat ženskih plaščev pa je na treh dražbah padla za polovico, na 843.000 evrov, prav tako obrat ženska oblačila, ki je bil nazadnje na prodaj za 628.000 evrov.