Gospodarska kriza Slovencev ni odvrnila od smučarskih užitkov. Foto: MMC RTV SLO
Gospodarska kriza Slovencev ni odvrnila od smučarskih užitkov. Foto: MMC RTV SLO

Kot poroča Radio Slovenija, bi letošnje razmere na smučiščih lahko opisali z besedami "bolje skoraj ne bi moglo biti". Slovenska smučišča je namreč v tej sezoni obiskalo že več kot milijon obiskovalcev. Prav zato v Zbornici gorskih centrov ostajajo optimisti.

Zaradi krize Slovenci bolj previdni pri izbiri smučišča
Seveda pa se zavedajo posledic, ki jih lahko prinese kriza. Ta se za zdaj kaže tako, da so Slovenci, ki se odpravljajo na smučanje, bolj previdni pri izbiri ponudbe. Cene slovenskih smučišč se glede na sosednje države gibljejo nekje na sredini med nadražjimi in najcenejšimi.

Radio Slovenija navaja raziskavo Avstrijskega potrošniškega centra, ki ugotavlja, da draga vozovnica še ni zagotovilo za smučarske užitke. Razlike so tudi med cenami smučišč, ki imajo zelo podobno ponudbo, zato velja biti pri odločitvi, kam na smuko, pozoren.

Slovenija - policija v osmih letih naštela 300 prekrškov
Omenimo še vidik varnosti, ki ga je pri izbiri prav tako dobro upoštevati. Policija je na slovenskih smučiščih v zadnjih osmih letih naštela skoraj 300 prekrškov. Na prvem mestu so kršitve, povezane z neprilagojeno hitrostjo vožnje in nepravilnim prehitevanjem. Pogoste so tudi kršitve, vezane na neprimerno opremo in precenjevanje smučarskih sposobnosti.

M. N.