Telekom dokaj uspešno reže stroške, a prihodki mu upadajo. Foto: BoBo
Telekom dokaj uspešno reže stroške, a prihodki mu upadajo. Foto: BoBo

Skupina Telekom Slovenije je v prvih šestih mesecih dosegla 104,4 milijona evrov dobička pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo (EBITDA) oz. sedem odstotkov več od načrtovanega. V drugem četrtletju letošnjega leta pa je bil kosmati dobiček, ob izločitvi učinkov prodaje Gibtelecoma in družbe One, na ravni tistega iz istega obdobja lani, so še razkrili v telekomunikacijskem operaterju.

Skladno s finančnim koledarjem bodo podrobnejše nerevidirane rezultate poslovanja skupine v prvih šestih mesecih letošnjega leta predstavili 27. avgusta. Po neuradnih podatkih Financ pa so operaterju prihodki v prvem četrtletju upadli za šest odstotkov, na 181,8 milijona evrov.
Za letos načrtujejo 66 milijonov evrov čistega dobička, 198 milijonov evrov EBITDA-ja in do 107 milijonov evrov naložb. V prihodnje se nameravajo osredotočiti na povečevanje števila uporabnikov s konsolidacijo na posameznih trgih, s celovito ponudbo v poslovnem segmentu in ponudbo novih storitev. Še naprej pa nameravajo rezati stroške, tudi z odpuščanji.
Hkrati so nadzorniki opozorili, da je pomembno, da se privatizacijski proces čim hitreje konča, saj je to pomembno za tekoče poslovanje in nadaljnji razvoj.