V Muri spet trepetajo za svoje službe. Foto: MMC RTV SLO
V Muri spet trepetajo za svoje službe. Foto: MMC RTV SLO


Vodstvo družbe je sicer v petek zatrjevalo, da uradnih informacij o stečajnem postopku niso prejeli, Dursu pa očitalo, da bi s predlogom za stečaj prelomil obljubo, češ da do 30. marca proti družbi ne bo ukrepal in izvajal "agresivnih ravnanj ter ne bo uvedel predloga za stečaj". Do takrat pa naj bi Aha Mura našla partnerja, ki bi poplačal obveznosti do države in bank ter zagotovil obratni kapital.
O tem, da bi morali v skladu z dogovorom na sestanku že do konca januarja z bankami skleniti dogovor o refinanciranju dolga, pa je solastnica družbe Mojca Lukančič dejala, da ne ve ničesar. T
o so v petek potrdili tudi predstavniki sindikata in sveta delavcev Aha Mure.

Besede Lukančičeve podprl tudi župan
Župan občine Murska Sobota Anton Štihec, ki se je tudi udeležil sestanka, pa je danes sporočil, da je dogovor razumel tako, da je bil opredeljen rok, do katerega se zagotovi sveži denar za poplačilo davkov in prispevkov, in sicer do 31. marca letos.

"Na izrecno vprašanje državnega sekretarja na ministrstvu za finance, kaj Aha Mura pričakuje od države, je gospa Lukančič odgovorila, da jim dovolijo, da do konca marca poslujejo normalno, in jim pustijo, da do tega datuma zagotovijo finančna sredstva za poplačilo dolga za davke in prispevke," je zapisal Štihec.

Na Dursu so na to temo pojasnili le, da "Durs ni prekršil kakršnih koli dogovorov v povezavi z omenjeno zadevo". Ob tem so dodajali, da lahko le na splošno rečejo, da mora Durs pred podajo predloga za stečaj izčrpati vse možnosti prostovoljnega in neprostovoljnega poplačila dolga.