Največ pozornosti bi bilo po mnenju prevzemnice posvetiti dotrajanemu hotelu in smučišču. Foto: SC Cerkno - facebook
Največ pozornosti bi bilo po mnenju prevzemnice posvetiti dotrajanemu hotelu in smučišču. Foto: SC Cerkno - facebook

Prevzemna ponudba se nanaša na približno 2,5 milijona delnic družbe Certa Holding Cerkno. Gre za družbo pooblaščenko, ki je tudi lastnica 54-odstotnega deleža družbe Certa, ta pa je 100-odstotna lastnica Hotela Cerkno s smučiščem, večinska lastnica družbe TIK Kobarid in četrtinska lastnica družbe Eta Cerkno.

Domačini, združeni v Civilno pobudo Ozaveščena Cerkljanska se bojijo, kaj se bo ob prodaji zgodilo z njihovim deležem premoženja. Zastopa jih odvetnik Sebastjan Kerčmar, ki je dejal, da si želijo ohranitve premoženja in zaposlitev, razvoja kraja in sprememb na bolje. Pričakujejo tudi, da bo kupec za delnice ponudil pošteno ceno. Kot je dejal Kerčmar, namreč pregled knjigovodske ali likvidacijske vrednosti kaže, da lahko govorimo o ceni, ki je višja od 6 evrov. Kot smo že omenili, bi družba Postojnska jama za delnico rada plačala 3,20 evra.

Po prepričanju predsednika upravnega odbora družbe Postojnska jama Marjana Batagelja, je cena, ki so jo ponudili, poštena in korektna. "Na potezi so zdaj delničarji, da prepoznajo naš razvojni model vodenja v Cerknem, in če ga bodo sprejeli, bodo delnice tudi prodali," je dejal Batagelj.

V igri je sicer 800 delovnih mest, Batagelj pa je prepričan, da je TIK Kobarid z vzpostavitvijo razvojnega centra sposoben hitrejše rasti.
Največ dela naj bi bilo v dotrajanem hotelu in na smučišču.

"Razvoj model je nedodelan, ne gre pozabiti, da so v neposredni okolici tako Divje babe kot Bolnica Franja in Idrija z Unescom, kmečki turizem pa je dokaj nerazvit ..., " je naštel Batagelj in dodal, da si želi družba s svojim delom nagovoriti vse tiste mlade, ki zdaj Cerkno zapuščajo, saj dobre priložnosti za njihove zaposlitve vidi v turizmu.

Batagelj kupuje cerkljanski turizem
Batagelj kupuje cerkljanski turizem