Foto:
Foto:

Uprava družbe je sindikatu ponudila, da se v primeru izpolnitve poslovnega načrta za avgust plače zaposlenih povečajo za tri odstotke, česar pa v sindikatu niso sprejeli, je povedal član uprave družbe Goran Bizjak.

Po njegovem zahtevki sindikata krepko presegajo finančne zmožnosti podjetja. Poslovni načrt za avgust predvideva 1,076 milijarde tolarjev prihodkov. Če bo ta načrt dosežen, se bodo avgustovske plače pri izplačilu septembra zvišale za tri odstotke, je dejal Bizjak in dodal, da bi se plače v zadnjih treh mesecih tako zvišale za pet odstotkov.

Kot je še dejal, so sprejeli vse ostale pogoje glede narave in pogojev dela, poleg tega pa so jim ponudili tudi izplačilo preostalega dela regresa približno 50.000 tolarjev bruto, medtem ko so jim doslej že izplačali 132.000 tolarjev.

Sicer pa povprečna bruto plača zaposlenih znaša nekaj manj kot 500.000 tolarjev bruto, kar je dvakrat več od državnega povprečja, je še dodal Bizjak.

Predsednik Sindikata igralniških delavcev Slovenije v portoroški enoti casinoja Matjaž Emeršič pa je dejal, da bo sindikat podrobnosti pojasnil na sredini tiskovni konferenci. Ob tem je izrazil obžalovanje, da sindikatu in vodstvu ni uspelo zbližati stališč, še več, nastala so še večja razhajanja, je pojasnil.