Po stečaju nekdanjega oblačilnega podjetja Mura je enako usodo doživela njena naslednica Aha Mura. Foto: BoBo
Po stečaju nekdanjega oblačilnega podjetja Mura je enako usodo doživela njena naslednica Aha Mura. Foto: BoBo

Sodišče je začelo stečaj, ker se glede na to, da ga je predlagal dolžnik, domneva, da je družba insolventna. Za stečajnega upravitelja je imenovalo Igorja Bončino.

Gomboc je zaposlene o tem, da bo na okrožno sodišče podal predlog za stečaj, seznanil na začetku meseca. Kot je povedal, mu namreč finančne uprave ni uspelo prepričati o odlogu plačila prispevkov, s čimer bi se lahko sprostil blokiran račun.

Finančna uprava je plombo na premoženje družbe vložila aprila za izterjavo 335.000 evrov. Izvršba je bila dana na vse gotove izdelke kot tudi stroje, ki jih je podjetje odkupilo. Takrat je lastnik še videl rešitev za podjetje, za pomoč naj bi prosil tudi državo, a neuspešno.

Tretji stečaj po Muri
S tem se je začel tretji stečaj družbe, nastale na območju nekdanjega tekstilnega velikana Mura. Mura je v stečaju pristala oktobra 2009. Na njenem pogorišču je zrasla družba Aha Mura, ki je pridobila 5,8 milijona evrov državne subvencije, a tudi ta leta 2014 pristala v stečaju.

Arum je od leta 2015 najemal proizvodnje zmogljivosti Aha Mure. Večina drugega premoženja Aha Mure je medtem dobila nove lastnike in nove dejavnosti. Arum, v katerem je zaposlenih okoli 240 ljudi, je ustanovil eden nekdanjih vodilnih v Aha Muri Gomboc.