Večer bo sedaj imel le enega lastnika. Foto: MMC RTV SLO
Večer bo sedaj imel le enega lastnika. Foto: MMC RTV SLO
Večer dobil enega samega lastnika

Časopisno-založniško podjetje Večer je tako pristalo v stoodstotni lasti družbe Dober Večer, ki je lani prevzela to medijsko hišo. Na skupščini, ki je trajala le pol ure, so delničarji tako predlog o izključitvi manjšinskih delničarjev kot preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo potrdili z več kot 99-odstotno večino. Oba predloga sklepov je predlagal večinski delničar Dober Večer, ki ima po novem sedež v Novi Gorici.

Namesto upravnega odbora in glavnega izvršnega direktorja bo imel Večer po novem tri direktorje, in sicer Uroša Hakla, Miho Klančarja in Aleksandra Bratino.

"Upravljanje Večera bo v prihodnjih letih bistveno enostavnejše in cenejše. Preoblikovanje družbe iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo pa je posledica ravno predlagane izključitve manjšinskih delničarjev in dejstva, da bo družba imela le enega delničarja," je po skupščini povedal direktor družbe Dober Večer Sašo Todorović. Dodal je, da statusna sprememba ne bo vplivala na zaposlene ali na poslovne partnerje, poslovanje pa bo bolj dinamično in fleksibilno.

Spremembe se že uvajajo
Mali delničarji, med katerimi so večinoma sedanji in nekdanji zaposleni, so imeli v rokah slabe štiri odstotke Večera, za njihov delež pa je novi lastnik odštel okoli 40.000 evrov oz. 3,9 evra za delnico, je za Radio Slovenija poročala Vesna Martinec. Med malimi delničarji je bil tudi nekdanji novinar in urednik Slavko Vizovišek. "Upam, da gre za lastnika, ki bo želel ostati v časopisni dejavnosti. To bo moral dokazati s svojim delom pri vsebini časopisa," je dejal.

Po besedah Todorovića se organizacijske spremembe sicer že dogajajo, trudijo pa se tudi z novimi proizvodi. Tako so doslej že prenovili nedeljsko izdajo in uvedli brezplačnik za Koroško, ki ga prejemajo vsa gospodinjstva, financirajo pa ga z oglaševanjem. Dober Večer je prodal prostore Večerovega dopisništva v Ljubljani, vendar o višini kupnine molči. Prav tako ne želijo razkriti, za koliko so zmanjšali število zaposlenih.

Večer dobil enega samega lastnika