Na razpis za predsednika uprave SDH-ja je prispelo devet prijav, za člana uprave pa 16. Foto: BoBo
Na razpis za predsednika uprave SDH-ja je prispelo devet prijav, za člana uprave pa 16. Foto: BoBo
Kdo bo vodil SDH?

Razpis je bil objavljen, potem ko sta se v tričlanski upravi SDH-ja izpraznili dve mesti. Julija je zaradi delavske blokade Luke Koper, potem ko je SDH napovedal menjavo treh nadzornikov Luke, odstopil predsednik uprave Marko Jazbec, oktobra pa je upravo sporazumno z nadzorniki zapustila članica Anja Strojin Štampar.

V upravi je še Nada Drobne Popovič, ki je bila vanjo skupaj z Jazbecem in Strojin Štamparjevo imenovana pred približno letom dni. Nadzorni svet SDH-ja je po Jazbečevem odhodu za začasno predsednico uprave imenoval prej nadzornico SDH-ja Lidio Glavina. Mandat je nastopila sredi julija, upravo pa lahko vodi največ šest mesecev.

Nominacijska komisija bo zdaj oblikovala nabor kandidatov, s katerimi bo opravila pogovore. Predsednika oz. člana uprave bo za štiriletno mandatno obdobje imenoval nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Po neuradnih informacijah Dela, naj bi se na razpis prijavil tudi nekdanji državni sekretar ministrstva za finance Metod Dragonja. Prijavo pa naj bi oddali tudi Glavina in član uprave Save Matevž Marc.

Kdo bo vodil SDH?