Vizjak pravi, da ni šlo za poslovno sodelovanje s CGP-jem. Foto: MMC RTV SLO
Vizjak pravi, da ni šlo za poslovno sodelovanje s CGP-jem. Foto: MMC RTV SLO
Vizjak le sodeloval s CGP-jem?

Nekdanji minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je namreč še prejšnji teden zatrdil, da ministrstvo ni sodelovalo s podjetjem CGP, ki so ga pretekli teden obiskali kriminalisti. Kot kaže, pa je ministrstvo aprila 2007 podjetju podelilo rudarske pravice na kamnolomu Gunte in gramoznici Stari grad, je za TV Dnevnik poročal Secu M. Conde.

To, da je ministrstvo pred tremi leti podpisalo koncesijske pogodbe za izkoriščanje kamnoloma Gunte in s tem preneslo rudarske pravice s podjetja Sava industrija gradbenega materiala d. o. o. na družbo CGP, je mogoče prebrati na spletnih straneh gospodarskega ministrstva. A Vizjak na to odgovarja, da ni šlo za poslovno sodelovanje.

"Poglejte, če nekdo zaprosi z vlogo za prenos rudarske pravice ali za rudarsko pravico, gre za upravni postopek in vsakomur je treba izdati, po zakonu, odločbo in to ni poslovno sodelovanje. To je podobno, kot da bi rekli, da če investitor zaprosi upravno enoto za gradbeno dovoljenje, da poslovno sodelujeta, če mu upravna enota izda gradbeno dovoljenje," je dejal Vizjak.

CGP pod drobnogledom kriminalistov
Policisti so sicer pretekli teden zaradi suma pranja denarja in zlorabe položaja ali pravic opravili 29 hišnih preiskav in zaslišali med drugimi tudi lastnika CGP-ja Darija Južno, sicer Vizjakovega dobrega prijatelja. Vizjak ob tem ni zanikal, da se z Južno, enim najbogatejših Slovencev, v tem času nista slišala.

Južna je do lastništva podjetja CGP Novo mesto prišel leta 2001. Svoj delež mu je brez javnega razpisa prodala Slovenska odškodninska družba, ki jo je takrat vodil Milan M. Cvikl.

Vizjak le sodeloval s CGP-jem?