Delavci niso prejeli oktobrskih plač in dela regresa. Foto: MMC RTV SLO
Delavci niso prejeli oktobrskih plač in dela regresa. Foto: MMC RTV SLO

Družba ima že dlje časa blokirane račune, zaposleni pa so ostali brez oktobrskih plač in dela regresa. Neporavnane obveznosti bodo kot prednostne terjatve do delavcev poplačane pred drugimi neporavnanimi in podrejenimi terjatvami, če bo višina stečajne mase zadostovala za poplačilo vseh prednostnih terjatev, so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju.

Del zaposlenih naj bi delo dobil v skupini Primorje, katerega del je tudi Gradis, koliko od okoli 80 zaposlenih pa bo moralo na cesto, pa v družbi še ne vedo.

Izpostavili so pomen rešitve Primorja, kjer je za njegovo ohranitev ključnega pomena to, da banke upnice potrdijo sanacijski načrt, ki ga še pripravlja uprava. Cilji načrta bodo ohranitev ključnih poslov in referenc Primorja, ki je zdaj edino slovensko gradbeno podjetje, ki reference za velike, zahtevne gradbene posle še ima.

Gradis je imel konec lanskega leta 111 zaposlenih, je zapisano v evidencah Ajpesa. Podjetje je imelo več kot 1,5 milijona evrov čiste izgube, leto prej pa okoli 57 tisoč evrov čistega dobička. Primerjalno so čisti dohodki od prodaje upadli za 31 odstotkov na 19,9 milijona evrov.