Sedež Save bo po novem v Ljubljani. Foto: BoBo
Sedež Save bo po novem v Ljubljani. Foto: BoBo


Osnovni kapital Save se bo tako zmanjšal s sedanjih 83,8 milijona evrov na 25,4 milijona evrov. Ker pripadajoči znesek vsake delnice v osnovnem kapitalu po njegovem mnenju zmanjšanju znaša 12,68 evra, se zmanjšanje izvede brez združitve delnic oz. ob nespremenjenem številu delnic, so sporočili iz družbe.
Skupščina je tudi dopolnila nadzorni svet Save, potem ko je z mesta člana nadzornega sveta 18. oktobra lani odstopil Tomaž Perše. Član nadzornega sveta je postal Miro Medvešek, eden izmed ustanoviteljev nekdanje borznoposredniške hiše Medvešek-Pušnik, ki štiriletni mandat nastopi z današnjim dnem.

Delničarji so podprli tudi spremembe statuta, v okviru katerih se bo sedež Save iz Kranja preselil v Ljubljano. Predsednik uprave Save Matej Narat je lastnikom predstavil nadaljevanje uresničevanja strategije prestrukturiranja družbe v letošnjem letu in lanske rezultate.
Prodaja gumarske dejavnosti dvignila rezultate
Sava je v prvem četrtletju letos ustvarila 23,9 milijona evrov čistega dobička, ki je sicer v veliki meri posledica odprodaje gumarske dejavnosti. Po besedah Narata je v sklepni fazi tudi dogovor z bankami o dolgoročnem reprogramu posojil, kar je eden ključnih pogojev za nadaljnje uresničevanje strategije prestrukturiranja.

Največji lastnici Save sta Kapitalska družba z 19-odstotnim lastniškim deležem in Slovenska odškodninska družba z 11,23-odstotnim deležem. Sledijo Finetol - v stečaju (7,30 odstotka), Merkur (6,83 odstotka) in delniški podsklad NDF 1 (5,15 odstotka).