13. oktober 2017 ob 07:04 MMC RTV SLO Grem volit

Mladi razmišljajo: Ali politiki nagovarjajo mlade?

MMC-jev projekt Grem volit!
Suzana, Jure, Lara in Lev

Ali politiki nagovarjajo mlade? Foto: MMC RTV SLO

Redko, premalo, malo ali pa le v času predvolilnih kampanj in ne ves mandat, ugotavljajo mladi v razmišljanju, ali politiki nagovarjajo njihovo populacijo.

Več v videoposnetku.

Kaj bodo mladim povedali predsedniški kandidati? Oddaja Grem volit, v kateri se bodo mladi pogovarjali s predsedniškimi kandidati, bo v torek, 17. oktobra, ob 20. uri v živo na MMC TV in FB live.
A. K. K., P. B.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 8

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • Guliarth 13. oktober 2017 ob 07:22
  Prijavi neprimerno vsebino
  Seveda vas nagovarjajo, radi bi da naivni 16 letniki volijo, ker izgubljajo podporo pri vedno bolj zavestnih starejših.
  +5
  -4
 • PikiMiki 13. oktober 2017 ob 07:23
  Prijavi neprimerno vsebino
  A so letos volitve?
  +2
  -1
 • Kalvos 13. oktober 2017 ob 07:45
  Prijavi neprimerno vsebino
  Nisem mlad, toda spremljam njihovo problematiko in se z njihovimi ugotovitvami absolutno strinjam. Če temu ne bi bilo tako, potem ne bi toliko mladih zapuščalo državo in kar je še huje, da se tisti, ki gredo ven zelo verjetno nikoli ne vrnejo.

  Med najbolj perečimi problemi, ki se meni zdi pa je, da politika ne zna, noče ali ne zmre urediti dobre stanovanjske politike najemnih in neprofitnih stanovanj. Samo poglejmo kako se to rešuje na Dunaju (pa tako radi se zgledujemo po tujini) ?

  Zaključek, politiki se za mlade zanimajo samo takrat, ko jim je to potrebno za sliko, podobo v javnosti in interes zaradi političnih točk ali potreb volitev !!!!!
  +7
  0
 • Plavica1 13. oktober 2017 ob 08:01
  Prijavi neprimerno vsebino
  Mogoče jih nagovarjajo, ampak ne razumejo. Kaj pa je specifično nagovarjanje mladih? Da bo marihuana legalna ? Mladenka, ki ima v ozadju zemljevid, s tem kaže, kaj jo zanima, pa naj gre tja, kamor kaže zemljevid (Somalija, Eritreja, Sudan, Jemen ...) če meni, da je predsedniško mesto namenjeno reševanju TUJIH problemov.
  0
  -4
 • aktivist 13. oktober 2017 ob 08:08
  Prijavi neprimerno vsebino
  Mladi nimamo izbire, zato ne volimo. A me boste spet brisali?
  +8
  -1
 • UsAndThem 13. oktober 2017 ob 09:03
  Prijavi neprimerno vsebino
  Človek v Sloveniji ni kaj dosti vreden. Obstaja razlaga za to, v smislu, ker imamo politike, ki so brez vrednot.
  Ne volim, ker se z našo politično srenjo ne strinjam. Ne sovpadajo z mojo mentaliteto in integriteto. Zato mirno čujem in čakam, da se ta hiša iz kart podre. Vseeno mi je, ali se bo to zgodilo v mojem času, ali času zanamcev.
  Državo so nam ugrabili pohlepneži, vse pod pretvezo nacionalne blaginje oz. za narodov blagor.

  A prijatli moji, prihaja čas, ko se bodo morali zbuditi. Takrat naj vas ne bo strah vstat. Takrat jih pričakam naspan, spočit, trezen. Mi, ljudje, imamo prednost in znanja. Trideset let sem se izobraževal (in še se bom), da bom takrat, ko bo to potrebno, spremen. Padali bodo kot domine. :)
  +4
  0
 • JMH 13. oktober 2017 ob 10:12
  Prijavi neprimerno vsebino
  enostavno ne razumem, zakaj ste se tako spravili na najmlajše volilne upravičence. sam nisem več najmlajši, razen v duhu, pa nisem šel na volitve že 15 let. tudi v moji družbi je krepko več nevolivcev kot volivcev... to ne pomeni, da smo se pripravljeni odpovedati volitvam kot takim.

  namesto, da delate reklamo v stilu "grem volit" in čas porabljate za to, da tistim, ki v obstoječem političnem polju ne hodimo na volitve, skušate zbujati slabo vest in z nami čustveno manipulirate, ta čas in pozornost raje namenite vprašanjem kaj je narobe s ponudbeno stranjo.

  res je sumljivo, da so po celem svetu ob volitvah potrebne propagandne akcije, kako pomembno je volit, ko vsak, ki ima zrno soli v glavi ve, da so to kar lahko voli sedaj marionete upravljane iz centrov moči, ki jih zanima le ohranjanje statusa quo.

  kot smo različni potrošniki, smo različni tudi volilni upravičenci... nekdo bo pač, če ima na izbiro samo sranje kupil najmanjšega, nekdo pa v tem primeru ne bo kupil ničesar.

  če bi bil jaz zakonodajna oblast, bi sprejel zakon, da so vsake volitve z udeležbo manj kot 50,1% (še bolje bi bilo 66,7, a zaenkrat ne pretiravajmo) neveljavne in da kandidati, ki toliko volivcev niso spravili na volišča, ne morejo kandidiratina naslednjih volitvah. naj se potrudijo za to, da bomo volili. to kar imamo zdaj je le resničnostni šov, čeprav sem na radiu pred kratkim slišal oglas, ki trdi drugače, je temu pač tako.

  ni treba biti ravno raketni kirurg, da ugotoviš, kaj tukaj smrdi...
  0
  0
 • binc 2. november 2017 ob 19:47
  Prijavi neprimerno vsebino
  Ne grem volit.

  Policija ne deluje, sodstvo ne deluje, pravna država ne deluje.

  Demokratične volitve so farsa.

  Če bi volitve kaj spremenile, bi jih prepovedali.

  Vsake volitve ista mafija ali pa mafija v nastajanju.

  Gremo volit! Glas je treba oddati!
  0
  0

Zadnji prispevki